Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Personenauto’s zijn door hun verbrandingsmotoren verantwoordelijk voor een deel van de CO2 in de lucht. Gelukkig doen autofabrikanten er alles aan om dit binnen enkele jaren rigoureus te verminderen. Ook bij Diks Autoverhuur besteden we hier veel aandacht aan. Daardoor kun je bij ons terecht voor verschillende milieuvriendelijke huurauto’s. Milieubewuste huurders: opgelet!

  • Elektrisch
  • Hybride
  • Kleine stadsauto
Stekker om elektrische auto op te laden met laadpas.

Kleine stadsauto als huurauto

Hoewel steeds meer autofabrikanten volledig inzetten op elektrische aandrijflijnen, bestaat het grootste gedeelte van de auto’s in de showrooms vooralsnog uit auto’s met een verbrandingsmotor. Deze rijden dus ‘gewoon’ nog op benzine of diesel. Ook in onze eigen garage staan vooralsnog veel auto’s op deze brandstoffen. Dat is echter niet direct ‘slecht’. Zo bieden wij veel kleine stadsauto’s aan, zoals onze Citroën C1, Kia Picanto of Fiat 500 en Opel Adam. Deze kleine stadsrakkers stoten bij uitstek minder CO2 uit. Neem onze goedkoopste huurauto: de Citroën C1 voldoet met 86 g/km CO2 ruimschoots aan de strengste Europese normen.

Hybride huurauto’s

Naast onze kleinste modellen, hebben we ook verschillende nieuwe Toyota’s in ons rijke aanbod. Wie dit Japanse merk een beetje in de gaten heeft gehouden, weet dat zij ondertussen een pionier is op de automarkt als het gaat om hybride aandrijflijnen. Na de introductie van de omstreden Toyota Prius, besloot het merk sinds enkele jaren zijn befaamde hybride aandrijflijnen ook in alle andere modellen te leggen. Bij een hybride aandrijflijn krijgt een reguliere benzinemotor wat hulp van een extra elektromotor. Die elektromotor neemt het bijvoorbeeld bij lage of neutrale snelheden over. Hierdoor stoten deze auto’s beduidend minder CO2 uit en rijden ze extreem zuinig. Neem onze Toyota Corolla. Met zijn forse formaat zou je een minder gunstig verbruik verwachten, maar met een gemiddeld gemeten verbruik van 1 liter op 28,6 kilometer noteert hij superzuinige cijfers. Ook onze Toyota Yaris heeft een soortgelijke hybride aandrijflijn met even groene verbruikscijfers.

Elektrische huurauto

Wie écht groen van A naar B wilt komen, stoot het liefste natuurlijk helemaal geen CO2 uit met een volledig elektrische auto. Met de Skoda Citigo-E worden deze wensen vervuld en stoot je geen gram CO2 uit in je huurperiode. Deze auto heeft als bijkomend voordeel dat de huurder geen extra brandstofkosten krijgt: deze zijn inbegrepen bij de scherpe huurprijs van Diks! Hoe je met een elektrische auto goed rijdt? Met deze tips bij elektrisch rijden kom jij het verst.


Wil jij met het oog op het milieu een bewust keuze maken met je huurauto, kies dan zeker één van deze zuinige of elektrische huurauto’s.

Reacties