Is een eitje bakken op de motorkap een goed idee?

Tips
DIKS autoverhuur, 20 Jun 2022 09:00
Gutst het zweet ook al van jouw voorhoofd af? Vandaag tikt het kwik op veel plekken in Nederland 30° Celsius (of meer!) aan. Heet dus! En omdat nadenken in deze hitte lastig is helpen we je graag in je zoektocht naar verkoeling met 4 tips over wat je vooral niet moet doen met dit weer en eentje die we je wel aanraden.

❌ TIP 1: Een eitje bakken op de motorkap

Hoewel de temperatuur uitstekend lijkt voor het bakken van een eitje op zonne-energie, raden we je dit toch af. Ze smaken nergens naar en koken doe je in de keuken (of op de bbq) en niet op de motorkap. Heb je toch trek in “un huevo frito en el capó del coche” overweeg dan het huren van een ‘bak’wagen.

❌ TIP 2: Met je flippers aan achter het stuur kruipen

Dagje wezen snorkelen op het strand? Dan raden we je het af om met flippers en al achter het stuur te kruipen. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat je flippers achter één van de pedalen blijven steken, met alle mogelijk nare gevolgen van dien…

❌ TIP 3: Vergeten je airco aan te zetten

Al onze auto’s en bussen zijn uitgerust met airconditioning. Dus vergeet deze vooral niet aan te zetten als je de weg op gaat. Dit weer zorgt er namelijk al snel voor dat de temperatuur in een auto flink oploopt. Deze stijgt namelijk één graad per minuut. Dat lijkt misschien niet veel, maar blijf je 10 minuutjes in de auto zitten bij 27 graden dan is het in no-time dus al 37 graden in je auto!

❌ TIP 4: Sneeuwkettingen om doen

Hoewel we ze wel verhuren, raden we het je af om met dit weer op pad te gaan met sneeuwkettingen. Ja, ze zorgen voor extra grip en veiligheid maar dit doen ze wel alleen op hevig besneeuwde en beijzelde wegen.

✔️ TIP 5: Huur een koelwagen!
Dat je met dit warme weer behoefte hebt aan verkoeling staat vast. En dat wij je daarbij willen helpen ook. Daarom adviseren we je om één van onze koelwagens te huren. Deze jongens kunnen zorgen voor een klimaat van maximaal -18 graden Celsius. Dat moet genoeg verkoeling zijn toch?
Bekijk al onze koelwagens