Verhuizen met een elektrische bestelbus

Klantenservice
Diks Autoverhuur, 15 Feb 2021 09:00

Het aandeel elektrische auto’s groeit de afgelopen paar jaar hard op de Nederlandse wegen. Zo ook in de assortiment aan huurauto’s bij Diks Autoverhuur. Het huren van een elektrische auto of bestelbus kan naast een schoon geweten voor nog veel meer voordelen zorgen.

Wist jij bijvoorbeeld dat je in Amsterdam gratis kunt parkeren met een elektrische bus tijdens een verhuizing? Nee, lees dan snel verder!

Bekijk elektrische bestelbussen

Voordelen elektrische bestelbus

Naast een uiterst scherpe prijs van € 79,- waarbij ook nog eens alle elektrische brandstofkosten verder gedekt zijn (m.u.v. snelladen), biedt een elektrische bestelbus nog meer voordelen:

Wist jij bijvoorbeeld dat je in Amsterdam een zogenoemde verkeersontheffing, ofwel RVV nodig hebt als je gaat verhuizen en op plekken moet rijden en parkeren waar dat normaal niet mag? De kosten voor deze aanvraag bedragen € 233,90 excl. factuurkosten (2021).

Zodra je echter een volledige elektrische bus gebruikt, heb jij recht op de kosteloze e-RVV. De verkeersontheffingen en parkeervakken die je nodig hebt bij verhuizen zijn dan gratis door je elektrische verhuiswagen of bus. Dat is nogal een verschil dus!

Elektrische e-Vito als verhuisbus

De elektrische Mercedes-Benz e-Vito is qua formaat net zo groot als een soortgelijke Vito op benzine of diesel. In de riante achterbak passen dus ook bij deze elektrische versie van de bestelbus spullen van maximaal 260 x 162 x 132 cm. Hiermee leent de gestekkerde bus van Mercedes-Benz zich dus ook uitstekend voor bijvoorbeeld een verhuizing. Met gemak parkeer je hier achterin je bankstel van die Zweedse meubelketen of enkele kledingkasten van een flink formaat.

Bekijk Mercedes eVito

Parkeerkosten voor elektrische bussen

Voor het regulier parkeren van elektrische auto’s en bussen zijn de regels (jammer genoeg) aangescherpt. Eerder vervielen de parkeerkosten zodra een auto geen emissie uitstootte, maar dat is nu dus bijgedraaid. Ook bestuurders van een elektrische bestelbus dienen dus de reguliere parkeertarieven neer te leggen onder normale omstandigheden zonder e-RVV.

Ga jij binnenkort verhuizen en zoek jij daarvoor een elektrische bestelbus? Neem dan zeker een kijkje bij de Mercedes-Benz e-Vito van Diks Autoverhuur.

Elektrische auto’s en bussen bij Diks

Bij Diks Autoverhuur ben jij dus aan het juiste adres als je op zoek bent naar tijdelijk elektrisch vervoer. Bij de afdeling personenauto’s tref je de gestekkerde Skoda Citigo-E en op het gebied van elektrische bestelbussen laten we je graag kennismaken met de Mercedes-Benz e-Vito. Die laatste biedt overduidelijk meer ruimte dan de compacte elektrische stadsauto van Skoda en kun je heel breed inzetten.