Op vakantie met de auto in Nederland

Vakantie
Diks Autoverhuur, 12 Mar 2020 15:00

Heb je geen zin om deze zomer uren in het vliegtuig te zitten? Pak dan lekker de auto en verken ons eigen kikkerlandje!

Nederland zit bomvol leuke vakantieparken waar je lekker kunt genieten met het hele gezin. Wat zijn de voordelen van een auto vakantie in Nederland? Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden als je op vakantie gaat in Nederland met de auto.

Bekijk personenauto's

Voordelen van vakantie in eigen land

Of je nou een midweekje naar de Veluwe gaat om lekker uit te rusten of ervoor kiest om 8 dagen naar een vakantiepark te gaan in Friesland: het kan allemaal. Vele Nederlanders kiezen ervoor om het land in de zomer te ontvluchten om verzekerd te zijn van een goed temperatuurtje en geen regen. Maar helaas regent het ook af en toe in Spanje! Daarnaast kan de temperatuur in Nederland, net zoals in Frankrijk en Spanje, oplopen tot 35 graden! Wat nog een ander voordeel is van een vakantie in Nederland: je kan lekker in het Nederlands je biertje of colaatje bestellen en gewoon een frikandelletje happen bij de cafetaria!

Nederland is voorzien van hele goede asfaltwegen waardoor het rijden een stuk relaxter is dan bijvoorbeeld in België. Via de snelweg kom je overal en als je pech hebt, staat onze 24/7 pechhulp voor je klaar. Moet je een rivier over? Dan kan dat gewoon met de pont. Hier moet je overigens wel vaak voor betalen.

Tol betalen in Nederland

Nederland heeft geen tolwegen aangezien wij wegenbelasting betalen. Maar voor enkele tunnels en bruggen moet wel tol betaald worden:

  • Kiltunnel, route Dordrecht - ‘s-Gravendeel (N217).

  • Tolbrug in Nieuwerbrug, brug over de Oude Rijn.

  • Westerscheldetunnel, route Goes - Terneuzen (N62).

Met een personenauto betaal je, in alle drie de gevallen, niet meer dan 5 euro.

Auto huren voor vakantie bij Diks

Heb je zelf geen auto maar wil je toch heel graag een keer met de auto op vakantie in Nederland? Huur dan een auto bij ons, Diks Autoverhuur. Je kan bij ons een auto huren voor een dag, een weekend, een week of een auto huren voor een maand!

Hopelijk ben je na het lezen van deze tekst meer voorbereid op je vakantie met de auto in Nederland!