Tips voor voordelig tanken

Tips
Diks Autoverhuur, 3 Jun 2021 12:00

Het brandstofbeleid bepaalt hoeveel brandstof er in de tank van de huurauto moet zitten op het moment van ophalen en inleveren.

 Wij hanteren het vol-vol principe. Dit betekent dat je de tank vol meekrijgt en je hem na afloop van de huurperiode ook weer zo inlevert. Lever je het voertuig niet helemaal vol in? Dan vullen wij de tank weer voor je aan en brengen we de ontbrekende brandstof plus servicekosten in rekening.

Zelf tanken is dus goedkoper, maar hoe tank je eigenlijk het voordeligst? We geven je 5 tips!

Brandstofbeleid

1. Tank niet langs de snelweg

Een tip die bij velen wel bekend is, maar de tankstations langs de snelweg zijn vaak erg duur. De prijzen kunnen hier wel met 20 cent per liter hoger liggen dan bij tankstations die niet langs de snelweg liggen. Op een snelweg rijden nu eenmaal veel auto’s en dit zorgt ervoor dat de prijzen bij de tankstations langs de snelweg een stuk hoger liggen. Moet je echt tanken? Tank dan een kleinere hoeveelheid. Ben je van de snelweg af, dan kun je de tank verder vullen.

2. Zoek een onbemand tankstation

Ook is er een prijsverschil bij bemande en onbemande tankstations, waarbij onbemande tankstations vaak goedkoper zijn. Het scheelt vaak maar een aantal cent per liter, maar op een volle tank kan dit een groot verschil zijn. Waarom onbemande tankstations goedkoper zijn? Simpelweg omdat er geen personeel betaald hoeft te worden. Verder heeft een onbemand tankstation vaak geen winkel, toilet en andere voorzieningen die bijgehouden moeten worden. En dat zie je terug in de literprijs.

3. Ga net buiten de stad tanken

Wil jij het helemaal goed aanpakken. Dan is het vaak voordeliger om net even buiten de stad of het dorp te tanken. In de afgelegen straatjes of gebieden van het land vind je tankstations die vaak goedkoper zijn dan tankstations in een dorp of stad. Dit komt omdat het hier ook gewoon minder druk is. Hoe minder vraag, hoe lager de prijs. Zo proberen deze tankstations toch nog klanten te trekken.

4. Download de ANWB Onderweg app of routeplanner

Wil jij echt voordelig tanken? Download dan de ANWB app. In de ANWB Onderweg App of de ANWB Routeplanner vind je alle tankstations met de actuele brandstofprijzen. Geef aan welke brandstof je nodig hebt en zie in één oogopslag waar de goedkope tankstations bij jou in de buurt zitten. De app laat je zien dat het soms voordeliger is om een paar kilometer door of om te rijden om te tanken.

5. Ga voor elektrisch

Wil jij tijdens de huurperiode van jouw auto of busje helemaal geen brandstofkosten hebben? Kies dan voor elektrisch. Wanneer je bij ons namelijk een elektrische auto of bus huurt, krijg je van ons een laadpas mee. Dit is een pasje waarmee je jouw elektrische huurauto of bus gratis kunt opladen bij meer dan 135.000 laadpalen in Europa. 

 Wij hopen dat je met deze tips voordeliger kunt tanken! Veel rijplezier.