Over ons

De geschiedenis van DIKS gaat terug tot eind jaren veertig van de vorige eeuw. In 1949 hielp opa (en rijinstructeur) Paul Diks voor het eerst één van zijn oud-leerlingen op weg toen hem werd gevraagd of hij zijn auto mocht lenen. De oud-leerlingen hadden immers wel hun rijbewijs, maar geen eigen auto. Wat volgde was een advertentie in de krant en al gauw stond er een tweede auto voor de deur.

Autoverhuur, toen nog een onbekend fenomeen in Amsterdam, bleek een gat in de markt te zijn. Van Volkswagenbusjes in de jaren zestig, te huur voor fl. 22,50 gulden per dag tot de betrouwbare Mercedesbussen, die vandaag de dag nog steeds voor de deur staan. DIKS ontpopte zich als een betrouwbare plek waar men terecht kon voor allerlei voertuigen.

In 1972 nam zoon Ronald de zaak van zijn vader over. Het was Ronald die onder het motto “Meer blauw op straat” de bekende blauwe busjes introduceerde. Inmiddels zijn deze bussen niet meer weg te denken uit het straatbeeld, je ziet ze immers overal!

Tegenwoordig is de 3e generatie Diks werkzaam binnen het familiebedrijf dat met vier vestigingen in Amsterdam, één in Almere en twee in Amstelveen is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende autoverhuurders van het land.

Onze missie & visie

Het is onze missie om mensen op weg te helpen in passend vervoer. Daarmee zorgen we samen voor een fijne, leefbare en bereikbare buurt. 

DIKS gelooft namelijk in de kracht van huren & delen. Want huren & delen scheelt niet alleen in de portemonnee. Het is beter voor het milieu en het zorgt voor ruimte in de stad.

Onze 3 kernwaarden

Opa Diks zei het jaren geleden al: “Mensen willen persoonlijk contact, een goede prijs en géén verrassingen.” In die uitspraak wist hij onbewust de kernwaarden van DIKS te benoemen:

  1. Persoonlijk contact - Klantvriendelijkheid staat bij DIKS voorop. Onze medewerkers zijn betrokken en behandelen iedereen met respect.

  2. Goede prijs - Volgens DIKS zit de meerwaarde in de geboden kwaliteit. Alleen als deze goed is, is men er toe bereid de juiste prijs te betalen.

  3. Geen verrassingen - Men heeft behoefte aan duidelijkheid. Of dit nu gaat om de beschikbaarheid van een voertuig, de kosten, huurvoorwaarden en mogelijke gevolgen. Daarom vinden we het belangrijk dat het huren van een voertuig zo duidelijk, makkelijk en vertrouwd mogelijk is.

Kortom, DIKS = Altijd een voertuig in de buurt om te doen wat jij wilt, wanneer je wilt.