Do's & dont's bij verhuizen

Tips
Diks Autoverhuur, 24 Jan 2020 16:00

Diks heeft natuurlijk een verhuis checklist opgesteld met veel bruikbare tips, maar om je extra te helpen, hebben we wat do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet.

In dit lijstje benadrukken we wat moet je absoluut niet moet doen tijdens je verhuizing en wat juist wél verstandig is. Zo voorkom jij grote ‘fouten’ tijdens je verhuizing.

Bekijk verhuisbussen
  1. Het is niet verstandig om alle zware spullen zelf te tillen. Voor je het weet, heb je dagen of zelf wekenlang last van je rug. Wissel het tillen van zware spullen dus af met je vrienden of familieleden of schakel de Diks verhuishulp in.

  2. Ook belangrijk: de verhuisdozen helemaal volproppen is niet verstandig. Vaak worden de verhuisdozen dan te zwaar en dat is voor niemand fijn. 

  3. Laat geen waardevolle spullen rondslingeren. Tijdens een verhuizing raken bijna altijd spullen kwijt. Dat hoeft geen drama te zijn, omdat je ze vaak wel weer terugvindt. Maar als het je portemonnee of autosleutel is, is dat natuurlijk wél een drama.

  4. Je hebt met verhuizen de neiging om alles op te bergen, maar dat is niet altijd verstandig. Sommige spullen heb je tijdens of direct na de verhuizing nodig en dan wil je niet dat ze onderin dozen zitten. Maak daarom een aparte tas met spullen die je nodig gaat hebben, zoals gereedschap, het koffiezetapparaat, opladers en medicatie.

  5. Een veelgemaakte fout: inpakken zonder te selecteren. Bedenk tijdens het inpakken welke spullen je echt in je nieuwe huis wilt hebben. Er zijn vaak best wel spullen die je weg wilt doen, bijvoorbeeld oude kleding. Het is zonde om alles mee te moeten sjouwen naar je nieuwe huis om het daar vervolgens weg te gooien. 

  6. Te weinig ruimte in de auto is heel vervelend tijdens het verhuizen. Een don’t is dan ook echt om telkens heen en weer te rijden. Dit kost veel (kostbare) tijd (en benzine). Je kunt voor een voordelige prijs een verhuisbus huren, dat scheelt een hoop gedoe! 

  7. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk doen op één dag, maar doorwerken zonder pauze te nemen is absoluut een don’t. Maak tijd voor een kopje koffie en een goede lunch; dat geeft energie. Bovendien is het voor de aanwezige vrienden en familie ook fijn als die ruimte er is en er even ontspannen kan worden. 

  8. Tijdens het verhuizen wil je het liefst alle dozen willekeurig uitpakken. Je wilt alles zo snel mogelijk op z’n plek hebben, maar daardoor verlies je het overzicht. Pak daarom schematisch uit. Begin met de slaapkamer (zo heb je snel rust), dan volgt de keuken, de woonkamer etc. 

  9. Het is natuurlijk jouw verhuizing, maar te veel zelf willen doen is nooit goed. Geef dingen uit handen: je vrienden kunnen vast goed verven en je familie kan ook echt wel wat dozen uitpakken. Laat de controle een beetje los, dan is alles een stuk relaxter.

  10. En de laatste don’t: stressen. Een verhuizing is spannend, maar uiteindelijk komt alles wel op z’n pootjes terecht. Stress niet te veel en geniet vooral! Dit is een blijvende herinnering; maak er wat van!