Met een huurauto op stedentrip vanuit Amsterdam

Vakantie
Diks Autoverhuur, 14 Sep 2020 11:30

Op roadtrip met een (huur)auto, maar heb je geen zin om ver te rijden? Geen zorgen, er zijn genoeg mooie en avontuurlijke plekken in de buurt. Plekken waar je al met een paar uurtjes rijden kunt zijn. Onze zuiderburen bijvoorbeeld, hebben met hun Belgische bieren en lekkernijen, historische steden en karakteristieke gebouwen, heel wat te bieden. Ook La Douce France, waar de verse stokbroden, escargots en croque monsieurs op je te liggen wachten, ligt op enkele uren afstand van Amsterdam. Je kunt je stedentrip in België uitbreiden met een uitstapje naar Frankrijk. Wij hebben twee leuke routes voor je uitgestippeld.

Bekijk personenauto's

Stedentrip België

Amsterdam - Oostende - Gent - Brussel - Antwerpen

Oostende

Je stedentrip ontspannen afsluiten? Maak dan een laatste stop in Oostende. Deze levendige badplaats beschikt over een strand waar je lekker kunt wandelen en op een zomerse dag een frisse duik kunt nemen in de Noordzee. Ben je een visliefhebber? Strand dan bij een van de heerlijke restaurants aan de kust voor oesters, zeeduivel of een flinke pan mosselen.

Gent

Houd je van bourgondische gezelligheid, Neuzekes (Gentse snoepjes) en slenter je graag van terras naar terras? Dan is Gent the place to be. Deze gezellige studentenstad met charmante huizen, oude pleinen en historisch centrum, is de ideale mix tussen cultuur, historie en ouderwetse gezelligheid.

Brussel

Brussel, het politiek hart van Europa, is een wat meer zakelijke stad, maar daarom niet minder leuk. Er is veel te zien; van musea, monumenten (Atomium), standbeelden (Jeanneke en Manneken Pis), galerijen en basilieken tot het Madurodam van België: Mini-Europa. Bezoek je Brussel op een Zomerse dag? Ontdek dan één van de vele rooftopbars en trakteer jezelf op een verfrissend Belgisch speciaalbiertje.

Antwerpen

Het zal je wellicht verbazen, maar je bent sneller in Antwerpen dan in ons eigen Maastricht. Antwerpen ligt op slechts 1,5 uur rijden van Amsterdam en is daarmee de ideale stad om je stedentrip mee te beginnen. Antwerpen is een oude havenstad en staat bekend om zijn karakteristieke maritieme pakhuizen, oude gebouwen en imposante kerken. Maar je vindt er ook moderne en hippe buurten. Must-sees zijn het oude treinstation, MAS museum (met uitzicht op het panoramadak over Antwerpen), Grote Markt, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Diamantwijk.

Stedentrip België en Noord-Frankrijk

Amsterdam - Oostende - Gent - Parijs - Brussel - Antwerpen

Op citytrip naar België met een klein uitstapje naar Noord-Frankrijk? Dan kun je ook Parijs aan bovenstaand lijstje toevoegen. Parijs ligt op 3,5 uur rijden van Brussel en is een stad met veel bezienswaardigheden, waar je eindeloos van plek naar plek kunt slenteren. De Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame, Arc de Triomphe, Sacré-Coeur, Montmartre, Champs-Elysées, er is teveel om op te noemen. En Parijs is uitermate geschikt om met je partner heen te gaan, het wordt immers niet voor niets de stad der liefde genoemd (al kun je er ook heerlijk shoppen met vriendinnen).

Huurauto nodig?

Lijkt deze stedentrip jou wel wat? Alleen heb je geen vervoer? Bij Diks Autoverhuur kun je ook een auto huren om mee op citytrip te gaan, in binnen- en buitenland. Met onze auto’s rij je zonder gedoe en zonder extra kosten naar België en/of Frankrijk. Tevens ben je 24/7 verzekerd van pechhulp via Eurocross. Let wel op tolwegen en milieuzones in België en Frankrijk, een boete krijgen tijdens je vakantie is immers geen pretje! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.