Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Ben jij net 18 geworden en heb je je rijbewijs al in the pocket? Dan mag je eindelijk de auto pakken en gaan touren. Een auto huren echter, is vaak een ander verhaal. Diks vertelt je er graag meer over, zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Vanaf welke leeftijd mag je een auto huren?


Heb jij je rijbewijs op je 18e (of 17e) al gehaald? Gefeliciteerd, je bent er vroeg bij! Met een rijbewijs op zak kun je met een gerust hart de weg op. Echter, een auto huren ligt vaak net iets gecompliceerder. De meeste verhuurbedrijven in Nederland hanteren namelijk een minimumleeftijd, en die ligt meestal niet op de 18 jaar. Zo geldt voor de meeste autoverhuurders een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar. Even met je vrienden met de auto op vakantie, een weekendje weg of naar een festival, zit er dus niet altijd in als je onder de 21 ( of in sommige gevallen 23) bent.

Wil jij een auto huren, dan zul je je rijbewijs ook al een tijdje in bezit moeten hebben. Zo stellen autoverhuurders vaak de eis dat je minimaal 1 tot 2 jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Op papier moet je dus al enige rijervaring hebben. Let op: dit kan wel per land verschillen. Informeer dan ook bij de autoverhuurder zelf als je een auto wilt huren in het buitenland.

Wanneer mag je een auto huren bij Diks?


Wil jij een auto huren bij Diks? Weet dan dat de minimumleeftijd waarop je bij ons een auto kunt huren 21 jaar is. Daarnaast dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Ga je op vakantie en ben jij niet de enige die rijdt? Dan kun je meerdere bestuurders opgeven. Let er dan wel op dat de andere bestuurders ook voldoen aan de minimumleeftijd van 21 jaar. Daarnaast dienen zij ook minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Anders mogen zij de auto niet besturen. Denk er bij het ophalen van de huurauto aan dat wij elk rijbewijs controleren, dus ook die van andere bestuurders. Zo rijden jullie geheel veilig de wijk uit!

fiat 500 huren cabrio

Een auto huren bij Diks als je 21 of 22 jaar oud bent


Je bent 21 of 22, hebt al langer dan 1 jaar je rijbewijs en wilt een auto huren bij Diks. Geen probleem. Let er alleen wel op dat het verlagen van je eigen risico als 21 of 22 jarige niet mogelijk is. Bovendien wordt het eigen risico automatisch verdubbeld. Een verlaging van het eigen risico is pas mogelijk vanaf je 23e. Meer informatie over het eigen risico? Klik op de onderstaande button.

Waarom een auto huren bij Diks?


Ben jij 21 jaar of ouder en minimaal 1 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs? Dan kun je bij ons aankloppen. Wij hebben een enorm wagenpark waardoor er altijd wel een toffe auto voor je bij zit. Je kunt er gerust mee door Europa touren en bij een huur van minimaal 7 dagen rijd je kilometervrij. Daarnaast hebben wij vele toffe gadgets voor je auto, waaronder navigatie en een radio/cd speler met AUX aansluiting. Ben je student en wil je een auto huren? Dan profiteer jij ook van 10% studentenkorting. Vragen? Neem dan contact op!

Reacties