This page is only published in Dutch

Waar op vakantie in september?

Vakantie
Diks Autoverhuur, 8 Sep 2021 13:15

Eigenlijk is niets lekkerder dan in september op vakantie te gaan. Het hoogseizoen is namelijk voorbij. Dit betekent dat veel mensen alweer terug zijn van hun eigen avonturen, maar jij, jij hebt gewoon nog al die vrije dagen in het vooruitzicht. Heerlijk! Daarnaast heb je nog meer geluk want vrijwel overal zijn de schoolvakanties voorbij en daarom is september ook een prima maand om te genieten van een rustige, goedkopere vakantie.

Bekijk personenauto's

Toch kun je niet zomaar overal even relaxt vakantie vieren als in het hoogseizoen. De zomer is namelijk wel echt aan zijn einde, wat betekent dat het niet overal in Europa meer heel lekker weer is. Zo hangt de gemiddelde temperatuur in Denenmarken in september rond de 16 graden en wordt het ook in Noord-Frankrijk niet snel warmer dan 20 graden. 

 Wil jij in september op vakantie, let dan dus extra goed op je bestemming! Wij geven je graag 4 bestemming tips waar je de meeste kans hebt op mooi weer!

Côte d’Azur, Frankrijk – 24 °C

September is de perfecte maand voor de Côte d’Azur. De chique badplaatsen zoals Saint-Tropez, Cannes, Nice en Monaco, zijn in deze maand minder druk maar nog steeds erg leuk. Daarnaast biedt deze Franse kust meer. Zo kun je heerlijk liggen op het strand en zwemmen in de zee, of bezoek je met je huurauto de lavendelvelden van de Provence en ontdek je de spectaculaire Calanques de Cassis. En als je weet dat de gemiddelde temperatuur in september rond de 24 °C ligt, dan is een keuze voor een zonvakantie in september al gemaakt.

Zuid- Kroatië – 25 °C

Wanneer je een lange vakantie hebt gepland is het leuk om een auto te huren en in een paar dagen naar Zuid-Kroatie te rijden. In Zuid-Kroatië liggen de gemiddelde temperaturen in september rond de 25 °C wat veel aangenamer is dan de 35 °C die in de zomer wel eens aangetikt wordt. 

 

Dubrovnik is een leuke stad om dan te bezoeken. Sinds veel scènes van de hitserie Game of Thrones in Dubrovnik werden opgenomen, is de Kroatische havenstad niet meer van de reisradar te stoten. In de zomer is de stad een toeristische trekpleister, hoewel het er dan behoorlijk warm kan zijn. Kom je in september, dan is de grote massa naar huis en zijn de temperaturen ook nog eens veel aangenamer in de UNESCO-stad. In alle rust ontdek je de rotsachtige kust, de baaitjes en de verkoelende zee (22 °C) naast de indrukwekkende stadsmuur en het oude centrum van Dubrovnik.

Kust van Levante - 27 °C

Liever even helemaal niks doen deze vakantie? Dan heb je genoeg aan de lekkere temperatuur, goed eten en veel zon aan de kust van Levante in Spanje. Net iets onder de wereldstad Barcelona vind je dit fijne kustplaatsje waar jij even helemaal kunt ontspannen. In de zomer een broedplaats van toeristen, maar in september neemt dit flink af.

Midden-Italië - 26 °C

In Midden-Italië, inclusief Toscane, Umbrië en Rome, gaan de temperaturen in september slechts een klein beetje naar beneden ten opzichte van de vaak bloedhete augustusmaand. Gemiddeld kun je rekenen op waarden tussen de 17 en de 26 graden Celsius. Daarnaast biedt deze regio van Italië heerlijk eten, uitgestrekte wijnvelden en een fijne kust om lekker te zonnen. 

Weet jij al welke bestemming het gaat worden deze vakantie in september? Bij Diks kun je een auto huren voor vakantie. Huur je voor meer dan 7 dagen? Dan huur je geheel kilometervrij. Daarnaast betaal je bij ons geen buitenlandtoeslag voor deze bestemming en profiteer je van 24/7 pechhulp in Europa