Skip to content
This page is only published in Dutch

Personenauto op benzine, diesel of elektrisch: welke huurauto neem jij?

Tips
Diks Autoverhuur, Dec 22, 2020, 11:00 AM

Door de opkomst van elektrische auto’s verdwijnen auto’s op de bekende fossiele brandstoffen meer naar de achtergrond. Ook Diks Autoverhuur gaat uiteraard mee in deze trend en verhuurt sinds kort de eerste volledig elektrische auto, maar een huurauto op welke brandstof is voor jou nu nog slim om te huren?

  • Elektrisch
  • Hybride
  • Benzine
  • Diesel
Bekijk personenauto's

Een elektrische huurauto

Een laadkabel, laadpas, uiterste actieradius: het rijden met een elektrische auto kan een hele uitdaging zijn als je het nooit eerder gedaan hebt. Het verschilt in de praktijk echter weinig met rijden in een auto op benzine of diesel. Het heeft zelfs heel veel voordelen!

Zo is een elektrische auto ongekend stil, hebben ze in vergelijking vaak meer vermogen en zijn ze altijd voorzien van een automaat. Dat is natuurlijk perfect voor in een drukke binnenstad. Wij bieden op dit moment één elektrische auto aan: de Skoda Citigo-E.

Deze compacte auto biedt toch nog veel ruimte doordat hij vijf deuren heeft. Na strenge metingen blijkt dat de Skoda op één acculading 260 kilometer kan afleggen. Daarmee kom je dus in vrijwel alle gevallen zorgeloos van A naar B in de stad.

Laden met een elektrische huurauto

Wij geven onze elektrische auto altijd met een volle accu mee. Daarnaast krijg je een laadpas mee waarmee je op zo’n 135.000 plaatsen in Europa gratis kunt opladen. Zo bespaar je dus flink in de brandstofkosten. Via een speciale app kun je als huurder zien waar jij de elektrische huurauto kosteloos kunt opladen.

Deze Skoda heeft als bijkomend voordeel dat hij opgeladen kan worden aan een snellader. Normaliter duurt het namelijk enkele uren aan een reguliere laadpaal bij jou in de straat voordat de accu weer vol is. Langs de snelweg vind je echter ook snelladers: dan is de auto binnen een half uur tot 80% gevuld! Houd er echter wel rekening mee dat de kosten voor het snelladen niet zijn inbegrepen en dat de accu sneller dan beloofd opraakt zodra je enkel snelwegkilometers maakt.

In tegenstelling tot auto’s op benzine of diesel kost dit meer energie dan bijvoorbeeld stadsverkeer. Daarbij worden de snellaad kosten niet met de laadpas gedekt. Ben je dus van plan om tijdens de huurperiode veel over de snelweg te rijden? Kies voorlopig dan toch voor een huurauto op benzine of diesel.

Huurauto op benzine of diesel

Wie tijdens zijn huurperiode dus vooral flinke afstanden wil afleggen, is voorlopig nog beter af met een huurauto op benzine of diesel. Maar welke van deze twee kies je? In het overzicht met personenauto’s zie je verschillende modellen die op benzine als op diesel worden aangeboden. Neem bijvoorbeeld een Opel Astra of Ford Focus. De diesel is hierbij duurder. Toch kan het het overwegen waard zijn om voor de diesel te kiezen. Dit is vooral raadzaam bij echte lange afstanden, zoals een zomervakantie. Een auto op diesel komt namelijk verder op één volle tank en de brandstof aan de pomp is een stuk goedkoper dan benzine. Auto’s op diesel stoten echter wel iets meer roet uit, waardoor ze als schadelijker worden gezien voor het milieu. Steeds meer steden en landen komen dan ook met milieuzones voor dieselauto’s: die zijn niet altijd meer welkom. Ben je dus niet van plan om met de huurauto dagenlang te rijden, dan is het slim om ‘gewoon’ voor een benzineauto te kiezen.

Een hybride auto op benzine

Om de keuze nóg wat moeilijker te maken, brengen autofabrikanten sinds enige tijd ook hybride auto’s op de markt. Dit zijn personenauto’s met een gewone benzinemotor, maar die motor krijgt wat hulp van een extra elektromotor. Hierdoor rijdt een benzineauto een stuk zuiniger! Dat scheelt jou als huurder uiteindelijk dus ook flink in de brandstofkosten. Bij Diks Autoverhuur bieden wij daarom ook enkele hybride auto’s aan, zoals de Toyota Yaris of de iets grotere Toyota Corolla.

Bekijk hybride personenauto's

De keuze is tegenwoordig dus echt reuze. Van elektrisch tot hybride en van oldskool benzine tot diesel; bij Diks Autoverhuur vind je alle soorten personenauto’s om te huren. Twijfel jij welke huurauto op welke brandstof moet kiezen? Neem dan gerust contact op.