Skip to content
This page is only published in Dutch

OperationAIR

Diks voor Elkaar
Diks Autoverhuur, Apr 20, 2020, 9:30 AM

Tijdens de Diks voor Elkaar actie ondersteunen we mooie initiatieven in deze moeilijke periode met een gratis voertuig. Zo schonken wij ook een gratis bus aan OperationAIR.

OperationAIR is een initiatief van studenten van de TU Delft. Ze houden zich bezig met het maken van simpele beademingsapparatuur voor de IC’s in Nederland, om te helpen de capaciteit te vergroten. Een prachtig initiatief nu er een tekort aan IC bedden en beademingsapparatuur dreigt te zijn.

Over OperationAIR

OperationAIR - Assist In Respiration - is een studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een versimpeld en relatief makkelijk opschaalbaar beademingsapparaat. Dit doen ze om de mogelijke tekorten die ontstaan door de coronacrisis op te vangen.

In Italië was de coronauitbraak al eerder en daar hebben we van geleerd dat het kan leiden tot een tekort aan beademingsapparatuur voor patiënten op de IC. Het is daar voorgekomen dat artsen moesten beslissen voor wie beademingsapparatuur beschikbaar wordt gesteld. De patiënten die geen gebruik konden maken van beademingsapparatuur, hadden een grotere kans op overlijden. Om dit in Nederland voor te zijn, is het team van OperationAIR op zoek gegaan naar een noodoplossing voor deze patiëntenpopulatie.

Beademingsapparatuur voor noodsituaties

Het primaire doel van OperationAIR is om een apparaat te ontwikkelen waarmee, bij tekort aan reguliere beademingsapparatuur, levens gered kunnen worden. Dit is in de situatie waar we nu in zitten een probleem. Dit zal in het begin alleen voor Nederland zijn, maar als het design er is zullen de uitkomsten worden gedeeld, zodat andere landen wereldwijd ook gebruik kunnen maken van dit concept. Op deze manier kan OperationAIR bijdragen aan de wereldwijde strijd tegen het capaciteitsprobleem.

Diks & OperationAIR

OperationAIR heeft ons hart gestolen. Wij vinden het zo’n mooi initiatief dat we voor deze toppers graag een bus tot beschikking stellen. Met deze bus wordt de eerste nood beademingsapparatuur verdeeld over de IC’s waar ze het hardst nodig zijn.

In deze periode steunen wij graag initiatieven zoals deze! Heb jij zelf ook een mooi initiatief waarvoor je wel een gratis Diks voertuig kunt gebruiken? Neem contact op met onze collega's Harry en Alexander of meld je aan via het aanmeldformulier* en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

*Deze actie is ten einde, aanmelden is dan ook niet meer mogelijk.