Skip to content
This page is only published in Dutch

Met je partner, vrienden of kinderen op pad in de Herfstvakantie

Tips
Diks Autoverhuur, Oct 12, 2021, 12:30 PM

Terwijl de zomervakantie voor je gevoel net achter de rug is, staat de herfstvakantie alweer bijna voor de deur. En dat is te merken, want we moeten weer wennen aan de kortere dagen en trekken langzamerhand de dikke jassen weer van zolder. Gelukkig krijgen we daar de heerlijke geur van gevallen bladeren en het aanzicht van het o zo mooie herfstpalet voor terug.

 Het is tijd om aankomende herfstvakantie eens gezellig op pad te gaan. Maar waar ga je heen? Wij hebben voor ieder gezelschap een leuk uitje in petto. Dus lees snel verder!

Bekijk personenauto's

Wat doen in de herfstvakantie met je partner?

Een weekje vrij in de herfst? Dan is dit de ideale gelegenheid om weer even tot elkaar te komen. De hectiek van de zomermaanden is voorbij en het is tijd voor ontspanning. Beetje bij beetje dalen de graden weer, maar dat betekent zeker niet dat het koud is in Nederland. Ga daarom wandelen nu het nog kan. Dit kan je doen in je eigen omgeving, maar je kan het ook elders zoeken. Wij raden aan om een weekje naar de kust te gaan, lekker uitwaaien en de zilte zeelucht tot je nemen. Dan komen jij en je partner vast en zeker tot rust.

 Ben je écht op zoek naar rust en ontspanning? Verras dan je partner met een tripje naar de spa of wellness. Neem een arrangement met alles erop en eraan, je hebt het verdiend. En als je echt jezelf in de watten wilt leggen, dan kan je er prima nog een overnachting aan vast plakken.

 Als laatst kun je met je partner ook nog (op de bonnefooi) naar het buitenland vertrekken. Je kan met de auto naar een buurland, maar je kan ook naar een zonnige bestemming om je vitamine C gehalte op te krikken. Het is helemaal aan jullie.

Wat doen in de herfstvakantie met vriend(inn)en?

Als jij en je vrienden de eerst maanden school, college of werk alweer beu zijn, huur dan een groepsaccommodatie. In Nederland heb je namelijk veel accommodaties die al een ervaring op zichzelf zijn. Denk aan tiny houses of glamping, voor ieder budget wat wils. Misschien zit jij straks wel ergens in een jacuzzi te chillen met je vrienden.

 Voor de actievelingen onder de vriendengroep kun je je weg maken richting een van de vele klimparken (ook wel Fun Forest genoemd) die Nederland rijk is. Nu het nog niet té koud is, kan je nog prima in sportkleding klimmen en klauteren.Iets voor kinderen? Wel nee! Je praat vast anders als je op 18 meter hoogte in een boom staat. Durf jij het aan?

 Natuurlijk kan het zijn dat het geen mooi weer is, je weet het nooit in Nederland. Ook dan is er genoeg te doen qua entertainment. Ga een avondje lachen bij een comedyclub in de buurt, bezoek een nieuwe film in de bioscoop of kijk of er een toffe theatervoorstelling speelt. In de herfstvakantie kan je dingen uitproberen die je normaal gesproken niet zo snel zal doen op een normale doordeweekse avond. Pluk hier de vruchten van!

Wat doen in de herfstvakantie met kinderen?

Nadat je net je kids de hele zomer hebt vermaakt met van alles en nog wat, staat er weer een nieuwe ronde op je te wachten. Gelukkig biedt de herfstvakantie weer nieuwe inzichten en perspectieven die in je in de zomer niet had. Dit komt uiteraard door het weer. In de eerste paar dagen zullen kinderen zich zeker zelf vast kunnen vermaken. Er worden hutten gebouwd, geknutseld met herfstbladeren en tientallen kastanjes verzameld. Maar je kan met je kinderen nog veel meer doen!

Het is verstandig om een slecht weer plan achter de hand te hebben. Je weet het immers nooit! Je kunt in de herfstvakantie bijvoorbeeld met de kinderen naar het museum, neem wat vriendjes en vriendinnetjes mee en ze hebben de smaak te pakken. Vaak is de entree hiervan gratis, omdat het toevoegt aan de educatie van je kind, zelfs in de vakantie. Ook kun je naar indoor pretparken zoals ballorig!

Ga jij deze herfstvakantie op pad? Ga dan vooral voor gemak. Bij Diks Autoverhuur kun je eenvoudig een auto huren voor jouw gezin deze herfstvakantie. Maar ook als jij met je gehele vriendengroep een leuk uitstapje wilt maken staat Diks voor je klaar met onze comfortabele personenbussen. Wat ga jij doen deze herfstvakantie?