This page is only published in Dutch

DIKS verandert van kleur voor betere verkeersveiligheid

Nieuws
Diks Autoverhuur, 18 Mar 2024 08:00

AMSTERDAM - Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je in een donker gekleurde auto meer risico loopt op een ongeval. Zo concludeert Centraal Beheer dat rode, gele en groene auto’s het minst betrokken zijn bij verkeersongevallen. Dit inzicht heeft ons team aan het denken gezet.

We vragen ons af: hoe zit het met onze vertrouwde donkerblauwe bus? Is deze nog wel veilig?

Expert adviseert nieuwe koers

Voor het antwoord op deze vraag laten we ons adviseren door onze Chief Executive Sound & Safety Engineer. Volgens hem is het antwoord een resolute 'nee'. "Op dit moment rijden er zoveel blauwe bussen rond dat ze helemaal niet meer opvallen. Het ligt dus voor de hand om de huidige kleurstelling te heroverwegen," vertelt hij overtuigend.

DIKS stapt af van de kleuren blauw en geel

Naar aanleiding van het advies heeft DIKS Autoverhuur besloten afscheid te nemen van de bekende blauw met gele bus.

Dit is geen beslissing die lichtvaardig is genomen en we zijn ons er duidelijk van bewust hoezeer dit iedereen zal raken. Daarom willen we onze huurders graag meenemen in deze beslissing.

Stem mee!

Via Instagram, Facebook en LinkedIn bieden we jullie de kans om mee te beslissen over welke kleuren het beste passen bij DIKS autoverhuur vanaf 2024.

De komende week laten we op onze socials verschillende kleuren de revue passeren en kan er op de favoriet worden gestemd.

Welke kleuren spreken jou het meest aan? Laat het ons weten!

Bekendmaking begin april

De uiteindelijke keuze zal op de eerste maandag van april om 12:00 worden onthuld via onze website en ons YouTube-kanaal.