Skip to content
This page is only published in Dutch

Auto huren met sneeuwkettingen

In Nederland zijn de sneeuwkettingen niet zo snel nodig, maar als je van plan bent om naar de sneeuw te rijden, kunnen sneeuwkettingen verplicht zijn.

In Nederland zijn de sneeuwkettingen niet zo snel nodig, maar als je van plan bent om naar de sneeuw te rijden, kunnen sneeuwkettingen verplicht zijn. Bij DIKS Autoverhuur is het mogelijk om een auto sneeuwkettingen te huren. Wij zorgen er dan voor dat jij goed voorbereid op weg gaat naar de sneeuw!

Voeg de optie sneeuwkettingen toe aan je reservering

Niet al onze voertuigen zijn standaard uitgerust met sneeuwkettingen, geschikt voor winterse omstandigheden. Om er zeker van te zijn dat je op weg gaat met een goed setje sneeuwkettingen, dien je tijdens het reserveren de optie sneeuwkettingen te activeren. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag en zorgen we ervoor dat je vertrekt met een setje sneeuwkettingen in de kofferbak.

Kosten sneeuwkettingen

Per dagMaximumbedrag
Sneeuwkettingen€ 10,-€ 100,-

Bij DIKS betaal je een bedrag per huurdag voor de sneeuwkettingen, met een maximumbedrag van € 100,-.

Onze partner Topspace

Topspace is sinds 2005 marktleider in verhuur van dakkoffers, dakdragers, sneeuwkettingen en fietsdragers. 5 mederwerkers, 120m2 showroom, 1600m2 magazijn, 2500 dakkoffers, 1500 dakdragers en wel 1500 sneeuwkettingen in verhuur.

Mocht het zo zijn dat onze sneeuwkettingen op zijn? Dan verwijzen we je door naar onze partner Topspace.

Met sneeuwkettingen op wintersport

Ben je van plan om met één van onze huurauto’s in de winter naar het buitenland te gaan? Check dan even of het hebben van winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht is in jouw land van bestemming. Op de website van de ANWB vind je hier meer informatie over.

Wij controleren voor vertrek richting het wintersportgebied altijd de profieldiepte van de banden. Zo weten we zeker dat de banden waarmee jij vertrekt naar het wintersportgebied voldoen aan de minimale profieldiepte van 4 mm.

Sneeuwkettingen huren: de mogelijkheden en kosten

Wij beschikken over verschillende sneeuwkettingen met manuele spanning en enkele sneeuwkettingen met zelfspanners. Welke sneeuwketting je nodig hebt, is afhankelijk van de bandenmaat en het type auto. Het is van groot belang dat de sneeuwketting precies om de band past. Als de ketting te groot of te klein is, kan dit namelijk voor schade aan de band en auto zorgen. Wij beschikken over de juiste sneeuwkettingen voor de meerderheid van onze personenauto’s en personenbussen. Welke personenauto of personenbus je ook huurt, wij hebben passende sneeuwkettingen.

Zijn sneeuwkettingen verplicht?

Een auto huren met sneeuwkettingen is handig, maar vaak ook hard nodig op plekken waar een dik pak sneeuw ligt. Moet je een helling of berg op in de sneeuw? Dan zit je zonder sneeuwkettingen al snel in de penarie. Maar dit niet alleen, in sommige landen kun je zelfs een boete krijgen als je geen sneeuwkettingen om de banden van je huurauto hebt. Of nog erger, als je betrokken raakt bij een ongeval en je rijdt niet op de juiste banden, dan kan dit gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid en de schadevergoeding. Een bestuurder zonder winterbanden of sneeuwkettingen kan in gevaarlijk gebied immers minder goed reageren op onverwachte situaties. 

 Een winterband met sneeuwketting geeft je meer grip en een kortere remweg. Kortom, neem geen risico en huur een auto met sneeuwkettingen. Bij Diks Autoverhuur is dit zo gepiept.

In de landen waar kettingen verplicht zijn, verschilt het per gebied, per weg en per periode. Als sneeuwkettingen verplicht zijn op (berg)wegen, dan wordt dit door middel van een blauw verkeersbord aangegeven. Op dit blauwe verkeersbord staat een afbeelding van een wiel met een sneeuwketting. Wil jij een auto huren om mee naar een wintersportbestemming te rijden? Voorkom problemen en zorg voor je eigen en andermans veiligheid door sneeuwkettingen mee te nemen. Je kunt ze met gemak huren bij Diks Autoverhuur. We leggen je uiteraard ook uit hoe ze op de wielen moeten worden gemonteerd.

Auto huren met sneeuwkettingen

Wil jij een auto huren met sneeuwkettingen? Bij DIKS Autoverhuur ben je aan het juiste adres. Wij zorgen dat jij veilig op weg kunt, of dit nu om een korte of lange periode gaat. Je kunt bij ons particulier en zakelijk huren. Een auto of misschien wel een busje voor de hele familie? Geen probleem, wij hebben het! Ook hebben wij de nodige accessoires. Denk aan en navigatiesysteem, geen overbodige luxe als je een lange en verre rit moet rijden. Daarnaast kunnen wij een skibox voor je op het dak plaatsen voor extra ruimte. Je huurt een auto met sneeuwkettingen en andere accessoires met een paar drukken op de knop bij Diks Autoverhuur. Heb je vragen of wil je weten wat we allemaal voor je kunnen betekenen? Neem dan eens een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op.