Skip to content
This page is only published in Dutch

Rent a vehicle

Choose a vehicle category

Price incl. insurance and VAT
Clean and disinfected
€200,- deposit + tariff
Free cancellation

DIKS rent-a-car
Amersfoort

Monday
08:00 - 17:00 uur
Tuesday
08:00 - 17:00 uur
Wednesday
08:00 - 17:00 uur
Thursday
08:00 - 17:00 uur
Friday
08:00 - 17:00 uur
Saturday
08:00 - 10:00 uur16:00 - 18:00 uur
Sunday
09:00 - 10:00 uur

Auto huren in Amersfoort

DIKS opent zijn tiende vestiging, en wel in Amersfoort. Na meer dan 70 jaar ervaring in en om onze hoofdstad, breiden we ons bereik met het verhuren van auto’s en busjes verder uit. Met trots nemen wij Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur aan de Kosmonaut 24 in Amersfoort over. De vertrouwde service bij het huren van personenauto’s en bestelbussen blijft behouden, maar dan met ons unieke DIKS-sausje erover gegoten.

Overname Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur

Wie weleens rondom Amsterdam rijdt, heeft ons vast gezien: de donkerblauwe bestelwagens met de bekende gele letters. De bestelwagens zal je samen met onze meer anonieme personenauto’s vanaf nu ook in Amersfoort veel tegenkomen. Van Dusschoten & Van Ginkel en DIKS Autoverhuur gaan namelijk onder één vlag verder. Twee prachtige familiebedrijven met een rijke geschiedenis. Hoewel de naam Van Dusschoten & Van Ginkel in de nieuwe setting verandert in DIKS Autoverhuur & Autodelen, blijft de vertrouwde service voor de inwoners behouden.

Hoe huur ik bij DIKS?

Het huren van jouw beoogde voertuig vergt bij DIKS gelukkig zeer weinig werk. Check hierboven de beschikbaarheid van de personenauto’s of bestelwagens uit en reserveer deze snel. Bij ieder voertuig zie je in één oogopslag over welke opties deze beschikt en hoeveel vrije kilometers je bijvoorbeeld van ons meekrijgt voor jouw reis. Bekijk ook zeker de verschillende verzekeringen, Amersfoort is en blijft natuurlijk de Keistad…

Regel het in Amersfoort zelf

De juiste auto of bus gevonden om te huren in Amersfoort? Check! We zien je dan graag op de afgesproken datum en tijd aan de Kosmonaut 24 in Amersfoort. We zijn doordeweeks geopend van 8:00 tot 17:00 uur. Let op: in het weekend hebben we andere openingstijden! 

Klaar, maar is onze vestiging in Amersfoort gesloten? Geen zorgen! Je kunt het voertuig alsnog inleveren. Parkeer de auto in de buurt van de Kosmonaut 24 en deponeer de sleutels in de sleutelkluis. Deze bevindt zich links naast de ingang van onze vestiging. Zo kun je op elk moment van de dag of nacht je gehuurde voertuig zonder problemen retourneren. Wil jij je auto in Amersfoort huren, maar elders inleveren? Zelfs dat kan! Ontdek snel welke vestigingen DIKS allemaal heeft.

Jouw huurauto in Amersfoort ophalen

Ons servicegebied bestaat onder andere uit Amersfoort, Vathorst en Nijkerkerveen. Zodra jij de huurauto of bus in Amersfoort ophaalt, helpen we je bij de balie snel verder. Vergeet alleen niet om de volgende drie dingen mee te nemen zodra je bij ons een auto huurt in Amersfoort:

  • Jouw geldige rijbewijs dat je minimaal 1 jaar in bezit hebt.

  • Een adreslegitimatie (niet ouder dan 3 maanden), bijvoorbeeld een (digitaal) bankafschrift, loonstrook of een brief van de gemeente of bank met daarop je naam en woonadres.

  • Een pinpas of creditcard (geen prepaid) voor de borgsom meenemen.

Met jouw krabbel onder het huurcontract rijden we het voertuig voor. Samen lopen we er een rondje omheen zodat eventuele schades bekend zijn en leggen we alles over de auto uit. Wat rest, is jou een veilige reis te wensen!

Personenauto huren in Amersfoort

Zoals je ziet, bieden we een zeer breed assortiment aan auto’s en busjes om te huren in Amersfoort. Neem ons aanbod aan auto’s die je kunt huren. Door de centrale ligging van Amersfoort kun je alle kanten op. En wij gaan graag met je mee! Of je nu met een kleine stadsauto de A1 richting Amsterdam op wil sturen, of juist met een groot gezin in een 7-persoonsauto richting het zuiden wil rijden: bij DIKS vind je alle soorten auto’s om te huren in Amersfoort. Zelfs zodra je volledig elektrisch van A naar B wil, helpen wij je graag verder. 

Onze eerlijke prijzen en flexibele voorwaarden geven je de zekerheid dat je zonder gedoe kunt boeken en volop kunt genieten van je reis. Ga voor gemak en kwaliteit, kies voor DIKS bij het huren van een auto in Amersfoort.

Personenauto huren

Busje huren in Amersfoort

Niet op zoek naar een personenauto, maar juist naar een busje? Geen probleem, want wij bieden busjes in alle soorten en maten aan. Van kleine bestelwagen tot ruime verhuisbus om te huren in Amersfoort. Even op en neer naar dat ándere bedrijf met de blauw-gele-kleurencombinatie of staat er een grotere klus te wachten? Ontdek snel welke busjes je kunt huren in Amersfoort. Maar ook een personenbus huren kan bij DIKS. Voor de wintersport of een bedrijfsuitje? Een personenbus huren in Amersfoort kan voor 1-5, 6, 7, 8 of 9 personen.

Bestelbus huren

De kracht van DIKS

Sinds 1949 biedt DIKS betrouwbare voertuigen aan iedereen die er een nodig heeft. Wat begon met opa Paul's auto, is nu uitgegroeid tot een familiebedrijf met vestigingen in Amsterdam, Almere, Amstelveen en sinds 2024 ook in Amersfoort. Of je nu een auto, busje of bestelwagen nodig hebt, bij DIKS staan kwaliteit, persoonlijk contact en transparantie voorop. We geloven in de kracht van huren en delen voor een leefbare en bereikbare buurt. Met eerlijke prijzen en geen verrassingen, zorgt DIKS ervoor dat je altijd een passend voertuig hebt, precies wanneer je het nodig hebt.