Skip to content
This page is only published in Dutch

Veilig Verkeer Amsterdam

Veilig Verkeer Amsterdam is een initiatief van DIKS autoverhuur.

Veilig Verkeer Amsterdam (VVA) is in het leven geroepen om het aantal verkeersongevallen te verminderen. Wat DIKS betreft is elk ongeval er namelijk één te veel. Met behulp van diverse campagnes, gericht op bewustwording en voorlichting, maakt VVA verkeersdeelnemers bewust van het feit dat een ongeluk vaak in een klein hoekje zit.

Onze campagnes

2023 "Deelnemen aan het verkeer is geen grap"  

In 2023 werd bekendgemaakt dat het aantal verkeersongevallen met slachtoffers in 2022 toenam. Ook het aantal fietsongelukken steeg. Hoewel deze stijging te verklaren is door het feit dat er in de voorgaande corona jaren veel minder verkeer op de weg was, is dit een alarmerende trend. Elk verkeersslachtoffer is er immers één te veel. Daarom lanceerden wij op 1 april 2023 de campagne "Deelnemen aan het verkeer is geen grap" gericht op het creëren van bewustwording over de verantwoordelijkheden van verkeersdeelnemers.

Meer informatie

2022 "De oplossing tegen verkeersagressie"

In 2022 schakelden we de hulp in van Toon Lager, Chief Executive Sound & Safety Engineer en expert op het gebied van geluid en veiligheid. Na uitgebreid onderzoek en een lange ontwikkelfase introduceerde hij per 1 april 2022 een nieuw geluid voor alle bussen in het wagenpark. Het doel van dit geluid? Meer veiligheid en alertheid creëren onder weggebruikers.

Meer informatie

Waarom Veilig Verkeer Amsterdam?

Het is geen geheim dat het verkeer in Amsterdam vaak druk en chaotisch kan zijn. Als inwoners van deze stad zijn we allemaal wel eens geconfronteerd met gevaarlijke verkeerssituaties of ongelukken op de weg. VVA zet zich in voor een verkeersveilig Amsterdam.

Verkeersveiligheid bevorderen

Uit onderzoek is gebleken dat de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen zijn:

  • Te hard rijden

  • Afleiding in het verkeer

  • Geen voorrang verlenen

  • Rijden onder invloed

  • Vermoeidheid

  • Onduidelijke verkeerssituaties

Deze oorzaken zijn vaak het gevolg van onoplettendheid en gemakzucht. De campagnes van VVA richten zich op deze gevolgen door verkeersdeelnemers bewust te maken van hun verantwoordelijkheden. Daarmee bevordert VVA de verkeersveiligheid op de weg voor automobilisten, scooterrijders, fietsers én voetgangers.

Bewustwording en educatie

Om ons doel te bereiken, hebben we een aanpak ontwikkeld die is gebaseerd op bewustwording en educatie. Door verkeersdeelnemers te informeren over verkeersveiligheid en hun verantwoordelijkheden zorgen we samen voor een veiliger Amsterdam.