Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Wat moet je meenemen als je je huurauto komt ophalen

Als je de huurauto komt ophalen dien je een geldig rijbewijs (minimaal 1 jaar in bezit), een pinpas of creditcard voor de borg en een adreslegitimatie mee te nemen. Huur je zakelijk? Dan neem je ook een uittreksel van de KVK mee.


BELANGRIJK: De adreslegitimatie, het rijbewijs en de pinpas of creditcard moeten allemaal op naam van de hoofdhuurder staan.

 1. Een geldig Nederlands (of Internationaal) rijbewijs*
 2. Indien je in het bezit bent van een buitenlands rijbewijs dat is opgemaakt in een niet-Latijns schrift, dien je ook een Internationaal Rijbewijs (IDP) mee te nemen. Daarnaast dient de huurder minimaal één jaar in het bezit te zijn van dit rijbewijs en mag het rijbewijs niet ouder zijn dan 10 jaar.

  *Sinds 2013 hebben alle rijbewijzen die in de EU worden afgegeven, hetzelfde formaat: een plastic creditcardmodel met een foto en geavanceerde beveiligingskenmerken. Dit type rijbewijs wordt door Diks Autoverhuur geaccepteerd. Rijbewijzen die niet zijn geschreven in een Latijns schrift of ouder zijn dan 10 jaar worden niet door Diks Autoverhuur geaccepteerd.

 3. Kopie rijbewijs van eventueel opgegeven extra chauffeurs
 4. Als je extra chauffeurs hebt opgegeven, dien je ook deze rijbewijzen, of een kopie daarvan, mee te nemen.

 5. Pinpas of creditcard (geen debit card) voor het betalen van de borg
 6. Indien je de borg nog niet online hebt betaald via iDEAL, betaal je deze met Pin of Creditcard als je de auto komt ophalen. Huur je een auto met een buitenlands rijbewijs? Dan is betaling met creditcard (geen debit card) verplicht.

 7. Adreslegitimatie
 8. Huur je voor het eerst een auto bij ons? Neem dan een brief (digitaal of print), niet ouder dan 3 maanden, mee met daarop je naam en adresgegevens (bijvoorbeeld een loonstrook, bankafschrift of een brief van de gemeente of bank).

 9. Paspoort
 10. Woon je in het buitenland? Dan dien je een paspoort mee te nemen. Een adreslegitimatie is in dit geval niet nodig.

Q: Welke type rijbewijzen accepteren jullie?

Sinds 2013 hebben alle rijbewijzen die in de EU worden afgegeven, hetzelfde formaat: een plastic creditcardmodel met een foto en geavanceerde beveiligingskenmerken. Dit type rijbewijs wordt door Diks Autoverhuur geaccepteerd. Rijbewijzen die niet zijn opgemaakt in een Latijns schrift of ouder zijn dan 10 jaar (zoals de papieren boekjes hieronder weergegeven) worden niet door Diks Autoverhuur geaccepteerd. Hoewel een aantal papieren rijbewijzen uit het buitenland een levenslange geldigheid hebben, accepteert Diks Autoverhuur deze niet als deze ouder zijn dan 10 jaar.