Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Wat betekent het eigen risico?

Het eigen risico is het maximale bedrag dat je betaalt per schadegeval, zoals deuken en/of krassen of schade toegebracht aan een tegenpartij. Het is bij Diks Autoverhuur niet mogelijk om het eigen risico volledig af te kopen.

Stel, je brengt de huurauto beschadigt terug of erger: hij wordt gestolen. Dan betaal je aan ons je overeengekomen eigen risico, is de schade lager dan je eigen risico dan betaal je minder. Mocht de schade verhaalbaar zijn op een bij ons bekende tegenpartij dan betaal je uiteraard niets.

Uitzondering: Bovenhoofdse schade

Bevindt de schade aan het voertuig zich boven de 1,90m? Dan is er sprake van een uitzondering en zijn de bovenstaande bedragen zijn niet van toepassing. Er is dan namelijk sprake van bovenhoofdse schade. In het geval van bovenhoofdse schade bedraagt het eigen risico altijd € 1.500,- (particulier) en € 5.000,- (zakelijk). Klik voor meer informatie over bovenhoofdse schade op de onderstaande button:

Bakwagen huren bij Diks Autoverhuur in Almere.

Het eigen risico verlagen

Het is bij Diks Autoverhuur wel mogelijk om het eigen risico te verlagen. Je betaalt dan een extra bedrag per huurdag. Dit bedrag varieert per voertuigcategorie en het aantal huurdagen.

Personenauto's

Het standaard eigen risico voor alle personenauto's is € 700,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 300,- voor een bedrag van € 13,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 6,50 per huurdag.

Personenbussen

Het standaard eigen risico voor alle personenbussen (m.u.v. de Mercedes V Klasse) is € 700,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 300,- voor een bedrag van € 13,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 6,50 per huurdag.

Bestelwagens t/m 11m3

Het standaard eigen risico voor alle bestelwagens t/m 11m3 is € 700,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 300,- voor een bedrag van € 13,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 6,50 per huurdag.

Bestelwagens vanaf 15m3 en Mercedes V Klasse

Het standaard eigen risico voor alle bestelwagens vanaf 15m3 en de Mercedes V Klasse personenbus is € 1.000,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 500,- voor een bedrag van € 23,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 11,50 per huurdag.

Wagens voor rijbewijs BE en C

Het standaard eigen risico voor alle wagens voor rijbewijs BE en C is € 1.500,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 750,- voor een bedrag van € 23,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 11,50 per huurdag.

*Indien de bestuurder 21/22 jaar is bedraagt het eigen risico 2x het bedrag van de groep en is verlaging niet mogelijk.