Skip to content
This page is only published in Dutch

Op autovakantie naar Spanje met Diks Autoverhuur

Met al onze huurvoertuigen mag je door heel Europa reizen, zo ook door Spanje. Wel willen wij je erop wijzen dat wanneer jij met een van onze voertuigen naar Spanje reist, jij goed moet letten op de geldende wet- en regelgeving van Spanje. Over tolwegen, milieuzones en andere verplichtingen lees je hieronder daarom meer.

Wat je moet weten voor je autovakantie naar Spanje?

Denk aan het reisadvies

We hadden het gehoopt, maar helaas zijn we nog niet uit de corona pandemie. Daarom is het van uiterst belang om goed te kijken naar de reisadviezen. Je wilt immers niet voor een dichte grens komen te staan. Hiervoor kijk je op de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Ga goed voorbereid op reis. Onverhoopte verrassingen zijn voor geen enkele vakantieganger wenselijk.

  • Onbeperkt aantal kilometers vanaf 7 dagen
  • 24/7 pechhulp door heel Europa
  • Gratis annuleren

Autovakantie naar Spanje met elk gezelschap

Jullie nemen Spanje als bestemming voor de autovakantie. Wordt het de Costa Brava of reizen jullie nog ‘even’ door tot Madrid? Alleen moet het vervoer nog geregeld worden. Gelukkig is dat geen probleem bij Diks. Het maakt niet uit of je nu met vrienden, familie of voetbalteam op reis gaat, bij Diks vind je voor ieder gezelschap het beste vervoer. Zo kun je bij ons een personenauto huren, maar kun je ook kiezen voor een personenbus. Ga jij voor onze ruime Toyota Corolla SW of kies je voor nog meer ruimte zoals bij de Mercedes Vito dubbele cabine. Bovendien kan je bij Diks extra bestuurders aanmelden zodat er geen onverhoopte discussies komen over wie er de hele vakantie achter het stuur zit.

Er zijn milieuzones

Bij Madrid en Barcelona geldt er een milieuzone die in het spaans De Zona de Bajas Emisiones heet,  ofwel; een lage-emissiezone. Deze zone is alleen toegankelijk voor voertuigen met een geldige milieusticker. Zorg dat je deze hebt voordat je één van deze steden binnenrijdt.

Houd rekening met de tol

Voor de meeste autosnelwegen (in het Spaans: autopistas) is het verplicht om tol te betalen in Spanje. De autowegen (in het Spaans: autovias) zijn tolvrij. Het betalen van de tol doe je in euro’s, dit kan je contant, met pinpas van Maestro en een creditcard voldoen. Ook kan je een tolbadge via de ANWB-website bestellen, deze zorgt ervoor dat je elektronisch tol betaalt op de snelweg. Een tolbadge is gekoppeld aan je kenteken, wel zo handig, dan hoef je namelijk niet op stel en sprong je portemonnee te zoeken. Bovendien kan je met een tolbadge ook nog eens betalen bij veel parkeergarages en -terreinen.

Verplichte veiligheidsartikelen in de auto

Wanneer je met de auto naar Spanje gaat, is het verplicht om de volgende veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Er moet een gevarendriehoek, veiligheidshesje voor elke passagier en reservewiel aanwezig zijn in de auto. Naast verplichtingen veiligheidsartikelen worden er ook artikelen aanbevolen door de ANWB. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan onze naar het buitenland pagina of bezoek de website van de ANWB.

Pech? Geen paniek!

Kom je onverwachts stil te staan of loop je tegen andere problemen aan? Door onze 24/7 gratis pechhulp, zorgen wij ervoor dat het probleem ter plekke wordt opgelost. Zelfs in het buitenland. Echter is het in het buitenland zo dat wanneer het voertuig binnen 48 uur gerepareerd kan worden, je moet wachten. Is dit niet het geval, dan regelen wij vervangend vervoer voor je. Jij bent dus zo weer onderweg.