Welkom bij DIKS autodelen!

Altijd een auto om te doen wat jij wilt, wanneer jij wilt.

Autodelen, met DIKS!

Ontdek de vrijheid van mobiliteit zonder de lasten van eigendom. Met DIKS autoverhuur & autodelen heb je altijd een auto tot je beschikking bij jou in de buurt, zonder de hoge aanschafkosten, verzekeringskosten, keuringen, onderhoudskosten en andere ongemakken. Huur een auto via een van de HUB’s (dat zijn onze vestigingen), of pak een deelauto van de straat bij jou om de hoek.

Voertuigen via DIKS is niet alleen handig, maar ook een duurzaam alternatief voor het bezitten van een eigen auto.

Hier zijn enkele redenen waarom een deelauto van DIKS jouw ideale mobiliteitsoplossing is:

Duurzaam alternatief

DIKS is een milieubewust alternatief voor het bezitten van een eigen auto, waardoor je bijdraagt aan een groenere toekomst. Delen scheelt niet alleen in de portemonnee, maar is ook beter voor het milieu. Minder auto's op de weg betekent minder parkeerplaatsen nodig, waardoor er meer ruimte is voor groen in jouw buurt.

Voordeliger dan een eigen auto

Rijd je minder dan 10.000 kilometer per jaar? Dan ben je voordeliger uit met een DIKS autodelen.

Flexibiliteit

Met meer dan 1.200 voertuigen is er altijd passend vervoer en een beschikbaar voertuig. Kies uit verschillende autotypen. Van kleine stadsauto's tot ruime bestelbussen. Afhankelijk van jouw behoeften.

Snel

Bekijk via de DIKS app de voertuigen bij jou in de buurt en bij onze HUB’s. Reserveer direct.

Geen verborgen kosten

Betaal alleen per uur en gereden kilometer. De prijs is inclusief brandstof, zowel voor elektrische voertuigen als voertuigen die rijden op fossiele brandstof.

Hoe werkt het?

Reserveren gaat gemakkelijk en snel via de app. Hier is een eenvoudige stapsgewijze handleiding:

  1. Woonplaats: Bewoners van de Pijp in Amsterdam kunnen via buurtinitiatief EDdePijp (Elektrisch Deelrijden de Pijp) nu al gebruikmaken van het concept.

  2. Meld je aan: Word lid van EDdePijp via de website en wacht op de emailbevestiging van je lidmaatschap en meer informatie op je inloggevens.

  3. Download de WEGO app: geschikt voor iOS en Android

  4. Maak een WEGO account aan (gratis): Registratie van een WEGO account is helemaal gratis!

  5. Bekijk beschikbare voertuigen: Log in op de WEGO app en bekijk de diverse voertuigen in ons wagenpark, variërend van kleine stadsauto's tot ruime bestelbussen.

  6. Boek jouw auto wanneer je ‘m nodig hebt: Kies het gewenste voertuig, de datum en de locatie. Reserveer eenvoudig via de app.

  7. 24/7 je auto ophalen: Bezoek de aangegeven locatie van het voertuig (24/7) of kom hem tijdens kantooruren ophalen bij de HUB, waar onze DIKS medewerkers je graag op weg helpen.

  8. Geniet van de rit naar jouw bestemming: Haal het beste uit jouw rit en breng de auto 24/7 terug.

Aanbod en locaties

Ontdek onze voertuigen. Huren kan via onze HUB’s, delen kan middels onze voertuigen op straat. Of je nu een snelle (grote) boodschap doet of een langere rit plant, we hebben de juiste auto voor jou. Vanaf 2025 zijn alle deelauto’s elektrisch.

DIKS autodelen is op dit moment alleen beschikbaar in de Pijp in Amsterdam, met een HUB als servicepunt in de Van Ostadestraat. 

Met handige locaties verspreid over de stad, is er in de toekomst altijd een deelauto bij jou in de buurt.

Begin vandaag nog met DIKS autodelen!

Ervaar de vrijheid van autodelen met DIKS. Registreer je op MijnDiks, kies jouw ideale auto en geniet van de flexibiliteit van mobiliteit zonder gedoe. 

Autodelen met DIKS is niet alleen handig, het is ook het perfecte duurzame alternatief voor het bezitten van je eigen auto. En het beste van alles: een MijnDiks account is helemaal gratis!

Download de WeGo app

Geschikt voor zowel iOS als Android.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen over DIKS autodelen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met één van onze vestigingen.