Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Auto huren met sneeuwkettingen

Ben jij van plan om in extreme sneeuwomstandigheden te rijden? Ga dan goed voorbereid de weg op met sneeuwkettingen. Wanneer je een auto huurt bij Diks, beschikken wij over de juiste sneeuwkettingen voor de meerderheid van onze personenauto’s en personenbussen.

Personenauto's Personenauto's

1

Personenauto
Personenbussen Personenbussen

2

Personenbus
Bestelbussen Bestelbussen

3

Bestelbus
Koelwagens Koelwagens

4

Koelwagen
Vrachtwagens Vrachtwagens

8

Vrachtwagen
Speciaal vervoer Speciaal vervoer

9

Speciaal vervoer

Ophalen

Retour

Auto huren met sneeuwkettingen bij Diks Autoverhuur

Bij Diks Autoverhuur kun je ook sneeuwkettingen huren. Wij willen namelijk dat jij te allen tijde met een gerust hart de weg op kunt, onder welke omstandigheden dan ook.

 • Voeg de optie sneeuwkettingen toe tijdens het reserveren van jouw voertuig

In Nederland zul je ze nog niet zo snel nodig hebben, maar als je van plan bent om naar de sneeuw te rijden dan zijn de sneeuwkettingen soms verplicht. Bij Diks Autoverhuur is het mogelijk om sneeuwkettingen aan je reservering toe te voegen. Wij zorgen er dan voor dat jij goed voorbereid op weg gaat naar de sneeuw.

 

Wij beschikken over sneeuwkettingen voor de personenauto categorieën: F, H, HA, HYB, L, L-SKI, LO, SPK en SPO. Daarnaast hebben we ook passende sneeuwkettingen voor de volgende personenbussen: MC, MM, VIA, VIA-SKIT en VIV.

Autoband met sneeuwketting in de sneeuw.
Aantal personen

5-7

Rijbewijs

B

Laadruimte

Skibox met dragers mogelijk

Brandstof

Benzine

Versnelling

Automaat

Een groepje wintersporters poseert voor de gehuurde Diks personenbus tijdens wintersport.

Auto huren met sneeuwkettingen bij Diks Autoverhuur

Wij hebben alles in huis voor een veilige rit, ook voor in het buitenland. Rij jij vanuit Nederland naar het buitenland met zware winterse omstandigheden? Laat ons dit dan weten, dan zorgen wij voor een auto met geschikte banden en een paar sneeuwkettingen in de achterbak.

Met sneeuwkettingen op wintersport

Ga jij op wintersport en heb je een auto nodig? Dan kun je bij ons een auto huren voor wintersport of busje huren voor wintersport! Winterbanden zijn niet onbelangrijk, maar denk je ook aan sneeuwkettingen huren? In een aantal sneeuwgebieden is het namelijk verplicht om ook een sneeuwketting te hebben. Check voor vertrek ook de website van de ANWB met betrekking tot informatie over sneeuwkettingen en winterbanden in het buitenland. Maar maak je niet druk, met een auto met sneeuwkettingen van Diks Autoverhuur kun jij gewoon veilig de sneeuw berg op en af.

Onze Personenauto's

 • Kia Picanto - Citroen C1 - Opel Karl (A)


 • Toyota Yaris Hybride of vergelijkbaar (BA)


 • Ford Focus - Opel Astra (F)


 • Toyota Auris Hybride - Toyota Corolla Hybride (HYB)


 • Mazda CX 5 of vergelijkbaar (SPO)


 • Fiat Panda met reclame of vergelijkbaar (AA)


 • Toyota Auris Station of vergelijkbaar (HA)


 • Fiat 500 - Opel Adam (AB)


 • Fiat 500 cabrio (BC)


 • Ford Focus Station of vergelijkbaar (H)


 • Peugeot 5008 Benzine (L)


 • Nissan Micra - Kia Rio - Opel Corsa - Kia Stonic - Ford Fiesta (B)


 • Opel Zafira (LO)


 • Opel Mokka - Ford Puma - Mazda CX-30 (SPK)


 • Skoda Citigo-E (A-E)


 • Kia eNiro (SPK-E)


 • Peugeot 5008 SKI - Skibox optioneel (L-SKI)


Sneeuwkettingen huren: de mogelijkheden en kosten

Wij beschikken over verschillende sneeuwkettingen met manuele spanning en enkele sneeuwkettingen met zelfspanners. Welke sneeuwketting je nodig hebt, is afhankelijk van de bandenmaat en het type auto. Het is van groot belang dat de sneeuwketting precies om de band past. Als de ketting te groot of te klein is, kan dit namelijk voor schade aan de band en auto zorgen. Wij beschikken over de juiste sneeuwkettingen voor de meerderheid van onze personenauto’s en personenbussen. Welke personenauto of personenbus je ook huurt, wij hebben passende sneeuwkettingen.

Als sneeuwkettingen beschikbaar zijn voor het door jou gewenste voertuig, voeg je deze gemakkelijk toe aan je reservering door de optie aan te zetten binnen de ‘Opties & Extra’s’ sectie op de voertuig pagina. Het in bezit hebben en de juiste montage van sneeuwkettingen blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van de huurder. De kosten voor sneeuwkettingen bedragen € 10,- per huurdag met een maximum bedrag van € 100,- per huur.

Een auto met sneeuwkettingen huren doe je dus gemakkelijk bij Diks.

Zijn sneeuwkettingen verplicht?

Een auto huren met sneeuwkettingen is handig, maar vaak ook hard nodig op plekken waar een dik pak sneeuw ligt. Moet je een helling of berg op in de sneeuw? Dan zit je zonder sneeuwkettingen al snel in de penarie. Maar dit niet alleen, in sommige landen kun je zelfs een boete krijgen als je geen sneeuwkettingen om de banden van je huurauto hebt. Of nog erger, als je betrokken raakt bij een ongeval en je rijdt niet op de juiste banden, dan kan dit gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid en de schadevergoeding. Een bestuurder zonder winterbanden of sneeuwkettingen kan in gevaarlijk gebied immers minder goed reageren op onverwachte situaties. 

 

Een winterband met sneeuwketting geeft je meer grip en een kortere remweg. Kortom, neem geen risico en huur een auto met sneeuwkettingen. Bij Diks Autoverhuur is dit zo gepiept.

 

In de landen waar kettingen verplicht zijn, verschilt het per gebied, per weg en per periode. Als sneeuwkettingen verplicht zijn op (berg)wegen, dan wordt dit door middel van een blauw verkeersbord aangegeven. Op dit blauwe verkeersbord staat een afbeelding van een wiel met een sneeuwketting. Wil jij een auto huren om mee naar een wintersportbestemming te rijden? Voorkom problemen en zorg voor je eigen en andermans veiligheid door sneeuwkettingen mee te nemen. Je kunt ze met gemak huren bij Diks Autoverhuur. We leggen je uiteraard ook uit hoe ze op de wielen moeten worden gemonteerd.

Zijn winterbanden verplicht?

Wil jij een auto met sneeuwkettingen huren? Dan heb je vast ook een setje winterbanden nodig. In de meeste landen in Europa kun je met een all-season band de weg op. Onze voertuigen voorzien wij dan ook van all-season banden als de optie winterbanden is geselecteerd tijdens het reserveren. Een auto huren met winterbanden? Bekijk dan onze pagina voor meer informatie over all-season banden en winterbanden of lees onze blog over all-season vs. winterbanden. Bekijk ook de pagina van de ANWB voor alle regels omtrent winterbanden en sneeuwkettingen in het buitenland.

Auto huren met sneeuwkettingen bij Diks Autoverhuur

Wil jij een auto huren met sneeuwkettingen? Bij Diks Autoverhuur ben je aan het juiste adres. Wij zorgen dat jij veilig op weg kunt, of dit nu om een korte periode gaat of voor een langere periode is. Je kunt bij ons particulier en zakelijk huren. Een auto of misschien wel een busje voor de hele familie? Geen probleem, wij hebben het! Ook hebben wij de nodige accessoires. Denk aan en navigatiesysteem, geen overbodige luxe als je een lange en verre rit moet rijden. Daarnaast kunnen wij een skibox voor je op het dak plaatsen voor extra ruimte. Je huurt een auto met sneeuwkettingen en andere accessoires met een paar drukken op de knop bij Diks Autoverhuur. Heb je vragen of wil je weten wat we allemaal voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Weg bedekt met sneeuw in het bos

Onze Personenbussen

 • Mercedes Sprinter dubbele cabine (7 personen)


 • Citroën Spacetourer of vergelijkbaar (9 personen)


 • Mercedes Vito - All seasons optioneel (9 personen)


 • Mercedes V klasse


 • Mercedes Vito Dubbele Cabine (5 personen)


 • Mercedes Vito SKI - Skibox optioneel