Verzekeringen – Diks Autoverhuur

Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading

Hoe zit het eigenlijk met de verzekeringen?

Al onze voertuigen zijn verzekerd conform wet- en regelgeving. Lees hier meer over de verzekering en het bijbehorende eigen risico.

Zijn de voertuigen van Diks verzekerd?

Al onze voertuigen zijn volledig verzekerd met een eigen risico. Dit betekent dat er in geval van schade, diefstal of erger maximaal het eigen risico in rekening wordt gebracht. Het eigen risico is bij Diks Autoverhuur niet volledig afkoopbaar. Wel kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verlagen voor een vast bedrag per dag.

Wat gebeurt er in geval van schade?

Stel, je beschadigt je huurauto onderweg of erger: hij wordt gestolen. Dan worden de werkelijke schadekosten in rekening gebracht indien deze lager zijn dan het overeengekomen eigen risico. Het eigen risico is het maximum bedrag dat je moet betalen bij een verzekeringsclaim.

Verzekerd een auto huren met een verlaagd eigen risico doet u bij Diks Autoverhuur.
Een bakwagen van Diks Autoverhuur voor een laaddock

Hoe wordt de hoogte van het eigen risico bepaald?

De hoogte van de eigen risico is afhankelijk van de grootte van de huurauto. Daarnaast is het mogelijk om het eigen risico te verlagen voor een premie per dag. Het eigen risico verschilt dus per categorie. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de hoogte van het eigen risico per categorie:

 
Eigen risico
Na verlaging*
Premie per dag (incl. BTW)
7 dagen of meer
Personenauto’s / Personenbussen
€ 700,-
€ 300,-
€ 13,-
€ 6,50
Bestelwagens t/m 11m3
€ 700,-
€ 300,-
€ 13,-
€ 6,50
Bestelwagens vanaf 15m3 + VIP
€ 1.000,-
€ 500,-
€ 23,-
€ 11,50
Wagens voor rijbewijs BE en C
€ 1.500,-
€ 750,-
€ 23,-
€ 11,50

*Indien de bestuurder 21 of 22 jaar is dan bedraagt het eigen risico 2x het bedrag van het standaard eigen risico en is verlaging niet mogelijk. Met onderscheid van particuliere- en zakelijke huur conform de BOVAG-voorwaarden.

Bevindt de schade aan het voertuig zich boven de 1,90 meter? Dan is er sprake van bovenhoofdse schade met een vast eigen risico van € 1.500,- (particulier) en € 5.000,- (zakelijk). Verlaging is in dit geval niet mogelijk.

Kun je bij Diks ook een inzittendenverzekering afsluiten?

Nee, de inzittenden van het voertuig zijn standaard meeverzekerd op de aangegeven bestuurder van het voertuig.

Q: Wat bedoelen jullie met verzekering inclusief?

Al onze voertuigen zijn volledig verzekerd en de inzittenden zijn standaard meeverzekerd op de aangegeven bestuurder van het voertuig. In het geval van schade, diefstal of erger wordt maximaal het eigen risico in rekening gebracht.