Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Zijn de voertuigen van Diks verzekerd?

Al onze voertuigen zijn WA-verzekerd met een eigen risico. Dit betekent dat er in geval van schade, diefstal of erger maximaal het eigen risico in rekening wordt gebracht. Het eigen risico is bij Diks Autoverhuur niet volledig afkoopbaar. Wel kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verlagen voor een vast bedrag per huurdag.

Voertuig controleren op schade

Om vervelende verassingen te voorkomen loop je samen met een medewerker een schaderonde voor vertrek en teken je voor akkoord. Bij terugkomst controleren we het voertuig opnieuw op eventueel aanwezige schade. Indien er een nieuwe schade wordt geconstateerd nemen we direct contact op per mail of telefoon.

Wat gebeurt er in geval van schade?

Stel, je brengt de huurauto beschadigt terug of erger: hij wordt gestolen. Dan betaal je aan ons je overeengekomen eigen risico, is de schade lager dan je eigen risico dan betaal je minder. Mocht de schade verhaalbaar zijn op een bij ons bekende tegenpartij dan betaal je uiteraard niets.

Verzekerd een auto huren met een verlaagd eigen risico doet u bij Diks Autoverhuur.

Q: Wat bedoelen jullie met verzekering inclusief?

Al onze voertuigen zijn WA-verzekerd. In het geval van schade, diefstal of erger betaal je aan ons je overeengekomen eigen risico, is de schade lager dan je eigen risico dan betaal je minder. Mocht de schade verhaalbaar zijn op een bij ons bekende tegenpartij dan betaal je uiteraard niets.

Een bakwagen van Diks Autoverhuur voor een laaddock

Hoe wordt de hoogte van het eigen risico bepaald?

De hoogte van de eigen risico is afhankelijk van de grootte van de huurauto. Daarnaast is het mogelijk om het eigen risico te verlagen voor een premie per dag. Het eigen risico verschilt dus per categorie. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de hoogte van het eigen risico per categorie:

De hoogte van het eigen risico
 
Eigen risico
Na verlaging*
Premie per dag (incl. BTW)
7 dagen of meer
Personenauto’s / Personenbussen
€ 700,-
€ 300,-
€ 13,-
€ 6,50
Bestelwagens t/m 11m3
€ 700,-
€ 300,-
€ 13,-
€ 6,50
Bestelwagens vanaf 15m3 + VIP
€ 1.000,-
€ 500,-
€ 23,-
€ 11,50
Wagens voor rijbewijs BE en C
€ 1.500,-
€ 750,-
€ 23,-
€ 11,50

*Indien de bestuurder 21 of 22 jaar is dan bedraagt het eigen risico 2x het bedrag van het standaard eigen risico en is verlaging niet mogelijk. Met onderscheid van particuliere- en zakelijke huur conform de BOVAG-voorwaarden.

Bevindt de schade aan het voertuig zich boven de 1,90 meter? Dan is er sprake van bovenhoofdse schade met een vast eigen risico van € 1.500,- (particulier) en € 5.000,- (zakelijk). Verlaging is in dit geval niet mogelijk.

Kun je bij Diks ook een inzittendenverzekering afsluiten?

Het is bij Diks Autoverhuur niet mogelijk om een inzittendenverzekering af te sluiten. Een inzittendenverzekering is namelijk niet direct nodig. Passagiers kunnen schade namelijk altijd claimen op de WA-verzekering van de bestuurder of op die van de tegenpartij. Medische kosten zijn, zowel voor de bestuurder als de passagiers, gedekt via de zorgverzekering.