Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading

Een voertuig terugbrengen

Bij Diks Autoverhuur kun je je voertuig 24/7 terugbrengen. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het inleveren van je huurvoertuig?

Een voertuig terugbrengen, hoe gaat dat in zijn werk?

De huurperiode zit erop en het voertuig moet worden ingeleverd. Het voertuig inleveren kan bij Diks 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het inleveren van de huurauto?

 1. Voertuig aftanken
 2. Je hebt het voertuig volgetankt meegekregen en adviseren je om het voertuig ook zo in te leveren. Doe je dit niet, dan tanken wij hem voor je af en belasten we de brandstof op de eindfactuur.

 3. Autosleutels inleveren
 4. Bij aankomst overhandig je de autosleutels aan de medewerker. Dit is ook het moment om eventuele bijzonderheden te melden.

 5. Bijzonderheden
 6. Is je iets opgevallen aan het voertuig tijdens het rijden? Meld dit dan ook even aan de medewerker die de autosleutels in ontvangst neemt. Zij zorgen ervoor dat eventuele problemen verholpen kunnen worden voor een volgende huurder vertrekt met het voertuig.

 7. Schade Check
 8. We vragen altijd of je samen met een medewerker de schaderonde wilt lopen, ter controle van het voertuig op eventuele opgelopen schade. Hoewel we dit altijd aanraden, is dit niet verplicht.

 9. Betalen
 10. Na het inleveren van het voertuig ontvang je de totaalfactuur per mail. De resterende borg wordt binnen 2 tot 4 werkdagen teruggestort op je rekening.

Jouw voertuig inleveren bij een andere vestiging

Wil je het voertuig liever inleveren op een andere vestiging dan de vestiging waar je hem hebt opgehaald? Dat is mogelijk, mits het voertuig de volgende dag vrij staat. Geef tijdens het reserveren het reserveren aan dat de retourlocatie afwijkt of bel even met de vestiging waar je de auto hebt opgehaald om de mogelijkheden voor het inleveren te bespreken.

Diks Autoverhuur medewerker maakt auto schoon met stofzuiger.

Q: Kan ik de huurauto na sluitingstijd terugbrengen?

Ja, de huurauto kan na sluitingstijd teruggebracht worden. Parkeer de auto dan in de buurt van de vestiging (denk aan eventuele parkeerkosten) en laat de sleutel achter in de speciale sleutelkluis naast de ingang van de vestiging. Je blijft als huurder verantwoordelijk voor de huurauto tot wij deze hebben gecontroleerd en ingenomen op de eerstvolgende werkdag.

Met een Piaggio Ape door Amsterdam - Diks Autoverhuur

Voertuig terugbrengen na sluitingstijd

Is de vestiging gesloten op het moment dat je de auto terug komt brengen? Geen probleem! Je parkeert het voertuig dan gewoon in de buurt van onze vestiging en laat de autosleutels achter in de sleutelkluis, deze vind je naast de ingang van onze vestigingen. De eerstvolgende werkdag nemen we alle voertuigen weer in. Tot die tijd blijf je als huurder verantwoordelijk voor het voertuig, denk dus aan eventueel parkeergeld!

 • Parkeer het voertuig in de buurt.
 • Haal al je spullen uit het voertuig.
 • Doe het voertuig op slot.
 • In sommige gebieden geldt betaald parkeren.
 • Laat de autosleutels achter in de sleutelkluis, deze vind je bij de ingang van de vestiging.

Parkeren in de buurt

Kijk voor informatie over parkeren in de buurt van onze vestigingen op onze Parkeren pagina: