Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Je gaat verhuizen, hebt een nieuwe bank gekocht op Marktplaats of wilt met 2 vrienden en flink wat bagage op pad.


Wat de reden ook is dat je een bestelbus wilt huren, Diks Autoverhuur helpt je altijd op weg in een geschikte bestelbus. Maar hoeveel verhuisdozen, kasten of bouwmaterialen passen er eigenljik precies in de bestelbussen? In dit blog vertellen we je graag wat meer over de grootte van onze bestelbussen. Zo helpen we je graag op weg met een geschikte bestelbus voor al jouw spullen.

  • 3m3 t/m 22m3 laadruimte beschikbaar
  • Met of zonder laadklep
Mercedes Sprinter bij het Olympisch Stadion beschikbaar voor shortlease bij Diks Autoverhuur

Specificaties bestelbussen

Wanneer jij een grote kast, bed of meubelstuk met gekke afmeting wilt vervoeren, kan het fijn zijn dat je de exacte afmetingen van onze bestelbussen weet. Speciaal daarom hebben we de Diks autokaarten gemaakt.


De autokaarten bevatten informatie over de exacte afmetingen van het voertuig, de laadruimte, het laadvermogen, type brandstof, etc. Heb jij de juiste bestelbus gevonden? Dan kun je een bestelbus huren bij Diks! Wij helpen je graag veilig de weg op!

Waar moet je op letten bij het huren van een bestelbus?

Het belangrijkste is dat je rekening houdt met het feit dat de achterdeur en zijdeur ingang van de bestelbussen vaak wat minder breed en hoog zijn dan de afmetingen van de laadruimte zelf. Een bestelbus kan volgens de afmetingen van de laadruimte dus groot genoeg zijn voor jouw bed of kast, maar tegelijkertijd niet door de doorgang naar binnen kunnen.


Dit komt natuurlijk door de carosserie en vorm van de bestelbus. Komt het op enkele centimeters aan? Kies dan dus voor een maatje groter. Op onze autokaarten vind je meer informatie over de afmetingen van onze bestelbussen.


Twijfel jij over welke bus voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag!

Huur nooit een te kleine bestelbus

De lagere prijs van een kleine bestelbus is uiteraard vaak aantrekkelijk. Toch verkijk je je vaak op het aantal spullen dat je hebt. Heb je echt heel weinig spullen of heb je een kleine bestelbus nodig om iets op te halen dat net niet in de achterbak van je auto past? Dan kun je bij ons een Citroen Berlingo huren. Dit is onze kleinste bestelbus met een laadruimte van circa 3 m3. Twijfel je of jouw spullen in deze bus passen? Kies dan voor een maatje groter. Je kunt beter iets te groot dan net iets te klein kiezen.

Let op het laadvermogen

Elke bus heeft een laadvermogen in kg. Dit wordt berekend door het maximale toegestane voertuiggewicht te verminderen met het daadwerkelijke gewicht van het voertuig. Je vindt de maximale toegestane laadvermogens van onze bestelbussen ook op de autokaarten.


Overbeladen heeft niet allen gevolgen voor de veiligheid en rijervaring. Het is namelijk ook strafbaar om de weg op te gaan met een overbeladen voertuig. Je riskeert namelijk een flinke boete als je wordt gecontroleerd en het blijkt dat je bent overbeladen.

Onze grootste bestelbus

Kom je er niet uit met onze ‘reguliere’ bestelbussen? Dan kun je bij Diks Autoverhuur altijd nog een bakwagen huren. De bakwagen is onze grootste bestelbus. We noemen hem ook wel eens een mini vrachtwagen.


Toch mag je deze bestelbus rijden met een ‘normaal’ B rijbewijs. Wel zo handig als jij de bakwagen maar voor één dagje nodig hebt.

Heb je nog geen idee welke bestelbus bij jouw verhuizing past?

Kom jij er niet uit? Dan kunnen we je bij Diks altijd adviseren over jouw meest geschikte bestelbus. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Onze medewerkers weten alles over onze bussen en helpen je graag bij het vinden van jouw perfecte bus!

Reacties