Skip to content
This page is only published in Dutch

Huurauto naar het buitenland - Corona editie

Vakantie
Diks Autoverhuur, Sep 14, 2020, 12:00 AM

De zomer van 2020 ziet er voor velen toch anders uit dan gehoopt. Reizen buiten Europa is niet of nauwelijks mogelijk en ook binnen Europa blijft het spannend. Als je vandaag een vliegticket boekt, is dit geen garantie dat het vliegtuig de week erop ook écht vertrekt. Er worden nog altijd veel vluchten gecanceld, de ticketprijzen naar de ‘veilige’ gebieden vliegen de pan uit en code geel kan morgen code oranje zijn.

Bekijk personenauto's

Maar een huisje vinden in Nederland dat nog niet geboekt is (en betaalbaar is), is nog niet zo makkelijk. Kortom, op vakantie gaan in 2020 lijkt in veel gevallen meer stress op te leveren dan dat het wegneemt. De vraag rest dan ook: kunnen we eigenlijk nog wel op vakantie?

Ons antwoord daarop: een volmondige JA! Namelijk met de auto. En heb je er zelf geen, dan hebben wij een huurauto voor je!

Op vakantie met de auto: flexibel en goedkoop

Met de auto op vakantie binnen Europa lijkt op dit moment de meest betrouwbare optie. Je hebt zelf in de hand waar je heen rijdt, en mocht er sprake zijn van een lokale/regionale uitbraak, dan kun je ook weer snel je spullen pakken en vertrekken. Ga je met het vliegtuig, dan ben je een stuk minder flexibel. Daarnaast loop je het risico dat je vlucht niet meer vertrekt. Zonde als je al accommodatie hebt geboekt en je daarom geld misloopt. En vastzitten, daar zit niet natuurlijk niet op te wachten.

Een huurauto op maat

Helaas heeft niet iedereen een geschikte auto om mee op vakantie te gaan. De auto is vaak niet ruim genoeg om ook alle bagage in mee te nemen. En sommige auto’s zijn niet comfortabel genoeg voor lange afstanden, laat staan als een auto geen airco heeft. Niet prettig als je naar het zonnige zuiden rijdt.

Gelukkig zijn er autoverhuur bedrijven die auto’s aanbieden waarmee je ook in het buitenland mag rijden. Bij Diks Autoverhuur, mag je met ieder voertuig binnen Europa rijden. Fijn is dat je precies de wagen kunt kiezen die past bij jouw vakantie. Je kunt bijvoorbeeld een busje huren als je met 6 tot 9 personen op vakantie gaat én nog ruimte nodig hebt voor alle bagage. Of je kunt een Fiat 500 cabrio huren als je echt van het zomerweer wilt genieten, ook tijdens het rijden.

Kortom: ook als je geen (passende) auto hebt, kun je op vakantie deze zomer. Huren is nog niet zo slecht idee!

Alle voordelen van een huurauto in het buitenland op een rij

Door een auto te huren, kun je dit jaar toch nog op vakantie, zonder gedoe! Bij Diks heeft een personenauto huren vele voordelen:

  • Je kunt zonder extra kosten naar het buitenland*

  • Al onze auto's zijn niet ouder zijn dan 3 jaar en worden regelmatig gecheckt door ervaren monteurs

  • Je kunt gemakkelijk een auto huren zonder creditcard

  • Je huurt geheel kilometervrij bij een huurperiode vanaf 7 dagen

  • Je kunt rekenen op GRATIS 24/7 pechhulp door heel Europa indien nodig

  • Onze tarieven zijn inclusief BTW en verzekering

*Voor enkele landen in Europa geldt een extra verzekeringspremie van € 10 per dag. Bekijk onze pagina "Auto huren voor vakantie" om te zien om welke landen dit gaat.

Tips voordat je weggaat

Mocht je met een huurauto op vakantie willen in Europa, dan hebben wij nog een aantal tips voor je:

  1. Bekijk de ANWB reiswijzer om te zien of je naar je vakantiebestemming kunt afreizen.

  2. Houd rekening met lokale wet- en regelgeving t.b.v. tolwegen, milieuzones en verplichte middelen in de auto, en voorkom boetes. Op onze “Naar het buitenland” -pagina vind je hier meer informatie over.

  3. Zorg voor genoeg mondkapjes. In veel landen zijn mondkapjes in iedere binnengelegenheid verplicht. Bekijk niet alleen de maatregelen van je vakantiebestemming, maar ook van de landen waar je doorheen reist en mogelijk een stop maakt.

  4. Blijf bij klachten thuis en laat je testen.

Tot slot

Ook bij Diks treffen wij aanvullende maatregelen m.b.t. Corona. Ieder voertuig wordt voor en na elke verhuur grondig gereinigd en ontsmet met een desinfecterend middel, denk daarbij aan het interieur en alle handzame delen zoals de gordel, het stuur, de versnellingspook, etc.. Daarnaast wordt het gehuurde voertuig bij uitgifte in het bijzijn van de huurder nogmaals ontsmet. Met Diks ga je altijd veilig op weg.