Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Laatste update: 24-03-2021

Veilig een auto huren

Coronavirus (COVID-19) Richtlijnen

Veilig een auto huren, dat doe je bij Diks Autoverhuur. Wij hebben verschilllende voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding of besmetting met het coronavirus te voorkomen. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent het coronavirus en de gevolgen ervan voor het huren van een auto. Blijft je vraag onbeantwoord? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg.


Direct naar:

Algemeen

Getroffen maatregelen en de meest gestelde vragen

Je vraagt je wellicht af of het mogelijk is om een auto te huren. Daar kunnen we kort antwoord op geven: absoluut! Al onze vestigingen zijn geopend en we blijven je graag op weg helpen. Ga voor de actuele openingstijden naar vestigingen.


Om de veiligheid van zowel de huurders als onze medewerkers te garanderen zijn er wel een aantal zaken veranderd met betrekking tot onze werkwijze zoals een deurbeleid en hygiëneprotocol.


Wij hopen op begrip voor de ontstane situatie en helpen iedereen graag veilig en schoon de weg op!

Zijn alle vestigingen geopend?

Al onze vestigingen zijn geopend. We blijven iedereen graag veilig en schoon op weg helpen, juist nu. Kijk voor de meest actuele openingstijden op vestingen.

Kan ik een reservering plaatsen?

Het is gewoon mogelijk om online of per telefoon een auto of bus te reserveren, zoals je van ons gewend bent. Al onze vestigingen zijn geopend en we helpen je graag veilig op weg in een schone auto.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?
 • Annuleren bij Diks Autoverhuur is GRATIS en mogelijk tot het laatste moment: het tijdstip dat u de auto zou komen ophalen.
 • Het wijzigen of annuleren van een reservering kan door telefonisch contact op te nemen met de ophaallocatie.
 • Buiten openingstijden kunt u annuleren door een mailtje te sturen naar de vestiging waar u het voertuig zou ophalen. Vermeld hierbij uw naam, e-mailadres en voor wanneer u de auto gereserveerd heeft.
Ik ben verkouden, mag ik een auto huren?

Het advies voor mensen met verkoudheids- of griepsverschijnselen luidt: Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Je reservering annuleren is altijd gratis. Wij helpen je uiteraard weer graag op weg als je jezelf weer beter voelt.

Welke maatregelen worden er getroffen omtrent het coronavirus?
 • Al onze vestigingen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM en opereren volgens een speciaal opgesteld hygiëneprotocol met passend deurbeleid om de veiligheid van zowel het personeel als de huurders te waarborgen.
 • Naast het hygiëneprotocol zijn er nog een aantal aanvullende maatregelen van toepassing. Zo voeren onze werknemers enkel werkzaamheden uit vanuit hun eigen vestiging, worden onze voertuigen uitvoerig schoongemaakt én gedesinfecteerd na elke verhuur, beperken wij het aantal ritten tussen de vestigingen tot een minimum en vermijden al onze medewerkers fysiek contact.
Mag ik met 3 personen of meer in een auto of bus plaatsnemen?
 • Ja dat mag. Men mag in de eigen auto, huur- en deelauto reizen met meerdere mensen tegelijk, ook als het mensen van buiten het eigen huishouden zijn. Het dragen van een niet-medisch mondkapje wordt sterk geadviseerd als mensen van buiten het eigen huishouden meereizen.
 • In het personenvervoer, waaronder touringcars, personenbusjes en taxi’s mag de normale bezetting van zitplaatsen en aangewezen staanplaatsen worden gehanteerd. Voor het personenvervoer blijft het houden van zoveel mogelijk afstand wenselijk. Om de risico’s op overdracht te voorkomen is een gezondheidscheck en het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Waar mogelijk wordt gewerkt met een reserveringssysteem.
Kunnen jullie anti-coronaschermen in de auto’s en bussen plaatsen?
 • Betreffende het plaatsen van anti-coronaschermen in onze voertuigen beschikken we over verschillende mogelijkheden. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers en we helplen je zo goed mogelijk op weg.
 • Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of voertuigen met deze schermen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Het gebruik van afschermingen in voertuigen maakt namelijk geen onderdeel uit van de nieuwe RIVM-richtlijnen.
 • Het RDW onderzoekt op dit moment of plastic schermen in auto’s en busjes kunnen worden geplaatst om chauffeurs en passagiers van elkaar te scheiden. Besmetting met het coronavirus zou zo kunnen worden voorkomen.
Moet ik een mondkapje dragen als ik een auto of bus huur?
 • Het dragen van een niet-medisch mondkapje wordt sterk geadviseerd als mensen van buiten het eigen huishouden meereizen.
Draagt het personeel van Diks een mondkapje?
 • Sinds 30 september 2020 geldt in Nederland een dringend advies voor alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Naar verwachting wordt dit advies halverwege november omgezet in een mondkapjesplicht.
 • Wij volgen het dringende advies van de overheid op en laten ons personeel mondkapjes dragen omdat we alleen samen het coronavirus onder controle kunnen krijgen. Daarbij geven we graag het goede voorbeeld.
 • We hopen op ieders begrip in deze situatie.
Verhuren jullie nog steeds 9 persoonsbussen?
 • Jazeker, het is nog steeds mogelijk om personenbussen te huren. De tarieven zijn vanwege het coronavirus sterk in prijs verlaagd.
 • Wij zorgen voor optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen, etc.) en te desinfecteren met alcohol voor elke verhuur.
 • Stap zo in en uit, dat u elkaar in het voertuig niet hoeft te passeren en houd anderhalve meter afstand.
 • Zorg voor extra ventilatie in vervoersmiddel, bij mooi weer door het raam te openen.
 • Neem telkens op dezelfde plek plaats.
 • Zorg voor optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen tijdens de huurperiode extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen, etc.) en regelmatig te desinfecteren.
 • Het is niet nodig om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen.

Deurbeleid

Exacte instructies verschillen per vestiging

Een veilige omgeving creëren

Al onze vestigingen opereren volgens een deurbeleid. Je vindt dit deurbeleid op de ingang van elke vestiging. Afhankelijk van de mogelijkheden per vestiging laten we op dit moment één of twee klanten tegelijk binnen en vragen we hoofdhuurders om alléén de huurauto op te komen halen. Heb je extra chauffeurs opgegeven? Dan voldoen de rijbewijzen (of kopieën daarvan) van deze personen uiteraard.


Dit deurbeleid is erop gericht om de drukte in onze vestigingen te voorkomen om daarmee het risico op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren.

Wacht buiten, max. 1 of 2 personen tegelijk binnen.

Ga alleen naar binnen

Houd 1,5 meter afstand

Volg instructies van onze medewerkers op

Hygiëneprotocol

Algemene voorzorgsmaatregelen

1. Heb je last van griepverschijnselen?
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Je reservering annuleren is altijd gratis. Wij helpen je uiteraard weer graag op weg als je jezelf weer beter voelt..
2. Vermijd lichamelijk contact

Leg je rijbewijs, betaalpas (pinpas of creditcard) en ID op de balie.

3. Gebruik de desinfecterende handgel

Op onze balies staat desinfecterende handgel, desinfecteer daarmee je eigendommen en handen bij binnenkomst en als je onze vestiging verlaat.

was je handen regelmatig
Schud geen handen.
Gebruik papieren zakdoekjes.

4. Houd je aan de algemene richtlijnen van het RIVM

Schud geen handen, nies/hoest in je elleboog, was regelmatig je handen en gebruik papieren zakdoekjes.

Aanvullende maatregelen

Veilig en schoon de weg op

Veilig en schoon op weg

Daarnaast zijn er nog verschillende aanvullende maatregelen getroffen die van toepassing zijn op onze vestigingen, het wagenpark en onze medewerkers.

Elke vestiging:

 • Is voorzien van 1.5 meter markeringen om de beschikbare ruimte en looproutes te bepalen.
 • Is voorzien van coronaschermen/spatschermen.
 • Stelt desinfecterende handgel beschikbaar.
Autoverhuur Amsterdam-Zuid

Elke huurauto:

 • Wordt voor en na elke verhuur grondig gereinigd
 • Wordt voor en na elke verhuur ontsmet met een desinfecterend middel, denk daarbij aan het interieur en alle handzame delen zoals de gordel, het stuur, de versnellingspook, etc.
 • Wordt bij uitgifte in het bijzijn van de huurder nogmaals ontsmet.

Alle medewerkers:

 • Wassen of desinfecteren hun handen regelmatig.
 • Vermijden fysiek contact en schudden bijvoorbeeld geen handen.
 • Dragen een mondkapje
 • Bieden bij binnenkomst en vertrek desinfecterende handgel aan.
 • Gebruiken papieren doeken bij het reinigen en ontsmetten van de voertuigen.
 • Beperken het aantal ritten tussen de vestigingen en werken dus op een vaste locatie.
Diks Autoverhuur medewerker maakt auto schoon met stofzuiger.

Wintersport 2020/2021

Kan ik dit jaar op wintersport met een huurauto of -bus van Diks?

Op wintersport in Europa

Veel mensen moesten vorig jaar hun wintersportvakantie vroegtijdig afbreken of zelfs annuleren waardoor de skivakantie voor velen in het water viel. Maar hoe zit het voor de aankomende wintersport? Kunnen we inmiddels weer veilig op wintersport? Wat zijn de coronaregels in mijn beoogde land van bestemming? Een antwoord op al deze vragen voor de 5 populairste wintersportlanden in Europa vind je hier.

 

Staan alle lichten op groen? Dan helpt Diks je graag op weg naar de sneeuw met een personenauto of personenbus, vanaf 7 dagen geheel kilometer vrij. En ben je van plan om buiten het hoofdseizoen op wintersport te gaan? Dan doen we de winterbanden er gratis en voor niets bij!

 

Gaat de wintersport helaas toch niet door om wat voor rede dan ook? Dan is gratis annuleren is bij Diks Autoverhuur ook echt gratis. Wel zo fijn in deze onzekere tijd.

 

Let op de lokale wet- & regelgeving en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer. Zo ga je goed voorbereid op wintersport.

Auto huren voor de wintersport bij Diks Autoverhuur

Frankrijk

 • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Frankrijk, ook bij het huren van een voertuig.
 • Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
 • LET OP: Winterbanden/sneeuwkettingen, tolwegen en milieuzones

Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.

Milieuzones

Ga je naar Frankrijk dan kan het voorkomen dat je een milieusticker voor je voertuig nodig hebt om in bepaalde gebieden te mogen rijden. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten.

Meer informatie

Tol in Frankrijk

In Frankrijk wordt op de meeste autosnelwegen tol geheven. Handig dus om van tevoren informatie in te winnen over tarieven en betalingsmogelijkheden. De ANWB heeft alle informatie over tol in Frankrijk op een rij gezet.

Meer informatie

Winterbanden/sneeuwkettingen

Controleer hier of winterbanden/sneeuwkettingen nodig zijn in Frankrijk.

Verplicht in de auto
 • Gevarendriehoek
 • Veiligheidshesje

Meer informatie

Oostenrijk

 • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Oostenrijk, ook bij het huren van een voertuig.
 • Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
 • LET OP: Winterbanden/sneeuwkettingen, tolwegen

Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus regelgeving en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.

Milieuzones

In de Oostenrijkse steden zijn nog geen milieubeperkende maatregelen getroffen die voor buitenlandse toeristen van belang zijn om te weten.

Voor vrachtvervoer is in enkele regio's, zoals rond Wenen en op een deel van de A1 in Boven-Oostenrijk, wel een milieuzone ingesteld. Vrachtwagens, waaronder ook kleine tot 3.500 kg, moeten hier beschikken over een milieusticker, de zogenoemde Abgasplakette. Deze is voor € 29 verkrijgbaar in de meeste garages en steunpunten van de ÖAMTC. De maatregel geldt niet voor campers en historische voertuigen.

Meer informatie op oeamtc.at (zoek op Abgasplakette).

Tol in Oostenrijk

Op alle snelwegen in Oostenrijk is voor motorvoertuigen tot 3.500 kg (wettelijk toegestane maximum massa van het voertuig zoals ook vermeld op het kenteken) een tolvignet verplicht. Uitzondering hierop vormt een aantal Sondermautstrecken waar geen vignetplicht geldt, maar wel apart tol betaald moet worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen motorvoertuigen lichter en zwaarder dan 3.500 kilo.

Meer informatie

Verplicht in de auto
 • Gevarendriehoek
 • Veiligheidshesje
 • Verbanddoos

Meer informatie
Winterbanden/sneeuwkettingen

Controleer hier of winterbanden/sneeuwkettingen verplicht zijn in Oostenrijk.

Zwitserland

 • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Zwitserland, ook bij het huren van een voertuig.
 • Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
 • LET OP: Winterbanden/sneeuwkettingen, tolwegen en milieuzones

Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.

Milieuzones

Het kanton Genève heeft met ingang van 15 januari 2020 in een aantal gemeenten een milieuzone (périmètre de circulation différenciée) ingevoerd. Wanneer de milieuzone actief is, mogen alleen voertuigen voorzien van een geldige milieusticker in de zone. Dat geldt ook voor voertuigen met een buitenlands kenteken.

Meer informatie

Tol in Zwitserland

Voor het rijden op alle autosnelwegen in Zwitserland is een tolvignet vereist. Daarnaast wordt tol geheven voor de Grote-Sint-Bernardtunnel en de Munt-la-Scheratunnel.

Meer informatie

Verplicht in de auto
 • Gevarendriehoek

Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. De gevarendriehoek moet voor de bestuurder binnen handbereik worden bewaard (dus niet in de kofferbak).

Meer informatie
Winterbanden/sneeuwkettingen

Controleer hier of winterbanden/sneeuwkettingen verplicht zijn in Zwitserland.

Italië

 • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Italië, ook bij het huren van een voertuig.
 • Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
 • LET OP: Winterbanden/sneeuwkettingen, tolwegen en milieuzones

Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.

Milieuzones

In een aantal Italiaanse steden en op een aantal Italiaanse eilanden zijn milieuzones ingesteld. Sommige gebieden zijn in bepaalde periodes niet toegankelijk en voor andere gebieden, zoals Milaan, heb je een milieuvignet nodig.

Meer informatie

Tol in Italië

In Italië zijn bijna alle autosnelwegen tolwegen. Handig dus om van tevoren te bekijken onder welke tariefklasse je auto valt en wat je ongeveer kwijt zult zijn aan tol.

Meer informatie

Verplicht in de auto
 • Gevarendriehoek
 • Veiligheidshesje

Meer informatie
Winterbanden/sneeuwkettingen

Controleer hier of winterbanden/sneeuwkettingen verplicht zijn in Duitsland.

Duitsland

 • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Duitsland, ook bij het huren van een voertuig.
 • Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
 • LET OP: Winterbanden/sneeuwkettingen en milieuzones

Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.

Milieuzones

Iedereen die wel eens naar Duitsland reist, kan te maken krijgen met zogenaamde "Umweltzones". Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo'n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kun je online aanvragen, maar ook persoonlijk in de ANWB-winkel bestellen. De sticker wordt dan thuisgestuurd.

Meer informatie

Tol in Duitsland

De wegen in Duitsland zijn tolvrij. Duitsland was van plan om in 2020 tol te gaan heffen voor personenauto's (ook buitenlandse), maar dat is voorlopig van de baan. Volg de stand van zaken op anwb.nl/belangenbehartiging/verkeer/tol-in-duitsland.

Voertuigen zwaarder dan 7.500 kg moeten op snelwegen tol betalen. Dat geldt ook op een aantal secundaire vierbaanswegen (Bundesstrassen), met name in de deelstaten Hessen, Baden-Württemberg en Beieren. De tol wordt geheven met behulp van een elektronische tolbadge.

Voor meer informatie: toll-collect.de.

Verplicht in de auto
 • Gevarendriehoek
 • Veiligheidshesje
 • Verbanddoos

De hierboven genoemde veiligheidsuitrusting is alleen verplicht in voertuigen met een Duits kenteken, maar de ANWB adviseert bestuurders de lokale regels te volgen uit veiligheidsoverwegingen en om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

Meer informatie

Op vakantie gaan in Nederland

Wat mag er nu precies wel? En wat niet?

Vakantie in Nederland

Op vakantie gaan? Veel mensen zullen dat dit jaar in Nederland doen. Dat is geen straf, want ook in Nederland is er een hoop moois te ontdekken! Maar wat kan er allemaal en wat mag er nu precies wel en niet tijdens een vakantie in Nederland? Wij hebben de laatste ontwikkeling rondom een vakantie in eigen land voor je op een rijtje gezet.

Campings

Vanaf 15 juni is kamperen in Nederland weer een stuk toegankelijker. Vanaf deze datum was het namelijk weer toegestaan om de openbare sanitaire voorzieningen te gebruiken. Ook mochten de restaurants op de camping weer open. Deze openstelling is onder voorbehoud van een beperkte verspreiding van het virus en kan worden herzien wanneer de regering daar noodzaak toe ziet.


Uiteraard bepalen campings en kampeerbedrijven zelf of ze open zijn. Check dit voor vertrek dus altijd bij de betreffende camping of het kampeerbedrijf.

Mag ik met een huurauto op vakantie in Nederland?
 • Er geldt op dit moment geen verbod op vakantie gaan in Nederland en verschillende vakantieparken accepteren reserveringen voor de zomerperiode. Ook wij accepteren reserveringen en helpen je natuurlijk graag op weg. Mocht je vakantie onverwachts toch niet doorgaan, dan is dat geen probleem. Annuleren is namelijk gratis bij Diks Autoverhuur.
 • In Nederland is het gros van de campings nu open. Sinds 15 juni zijn ook de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op de campings weer open. Wat er verder precies wél en niet mag in de zomermaanden is nog onduidelijk. Elke camping of vakantiepark dient zich natuurlijk te houden aan de richtlijnen die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Op basis daarvan beslist elk vakantiepark zelf wat wél kan en wat niet. Daarom adviseren we je om de website van het vakantiepark of camping in de gaten te houden met betrekking tot de maatregelen die zij nemen en welke invloed deze hebben op jouw geplande vakantie.
Zijn de campings in Nederland geopend?
Campingeigenaren mogen in eerste instantie zelf bepalen of ze een camping openen of sluiten. Hierbij moeten ze de veiligheid van de gasten kunnen garanderen. Ook kan de overheid een camping sluiten als deze zich niet aan de maatregelingen houdt. Sluit de camping waar jij hebt gereserveerd? Dan kun je de huurauto van Diks gebruiken voor een leuke roadtrip door Nederland. Wil je hem helemaal annuleren? Dan kan dat bij Diks ook altijd kosteloos.
Kan ik nu wel kamperen zonder zorgen?
Zolang de camping zich houdt aan de maatregelingen die zijn opgesteld rondom het virus COVID-19, kun je veilig kamperen. Wel dien je zelf ook rekening te houden met de maatregelingen. Zorg dus dat je alleen kampeert met huisgenoten en dat je je aan de maatregelingen houdt. Door met een huurauto naar een camping te gaan en je tijdens je vakantie ook alleen in deze auto te vervoeren, vermijd je openbare ruimtes en voorkom je de kans op verspreiding van het virus.
Kan ik mijn kampeervakantie annuleren?
Dit kan verschillen per camping, want je hebt jouw reservering onder de reserverings- en annuleringsvoorwaarde van de camping gemaakt. De coronaperiode heeft een flinke impact op de bedrijfsvoering van deze campings. Voor veel bedrijven zorgt dit ervoor dat ze gesloten moeten blijven. Door te kiezen voor een alternatief annuleringsvoorstel, help je campings. Veel campings bieden in deze uitzonderlijke omstandigheden bijvoorbeeld de mogelijkheid om je reservering te verplaatsen of bieden een voucher aan die op een later moment verzilverd kan worden. Als je voor jouw vakantie naar een camping een auto hebt gehuurd bij Diks, kun je deze altijd gratis annuleren.
Kan ik in een vakantiepark zorgenloos genieten van mijn vakantie?
Per 15 juni is dit geen enkel probleem; vakantieparken zijn sinds die datum weer helemaal open. Omdat je in een vakantiepark beschikt over een huisje voor jezelf kom je, als je dit niet wilt, niet met andere gasten in aanraking. Vakantiehuisjes zijn voorzien van alle gemakken en er zijn geen openbare sanitaire voorzieningen waarvan je gebruik moet maken. Wil je naar het zwembad of later dit jaar gebruikmaken van het restaurant? Dan hebben de vakantieparken hiervoor maatregelingen getroffen. Dit om alles in goede banen te laten verlopen, zodat jij zorgeloos kunt genieten van je vakantie.
Hoe reis ik veilig naar een vakantiepark?
 • Vanaf 1 juli is reizen met het openbaar vervoer weer toegestaan voor reizen die niet noodzakelijk zijn. Toch kan reizen met het openbaar vervoer als onprettig worden ervaren omdat je een mondkapje op moet en wellicht zorgen hebt over het coronavirus. Bovendien kan reizen met de auto comfortabeler zijn. Heb je geen eigen auto? Met een huurauto van Diks kun je ook zorgeloos naar het vakantiepark toe rijden en eventueel boodschappen doen.
Kan ik veilig naar een hotel?
Als een hotel is ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, kun je er veilig gebruik van maken. Blijf ook zelf scherp op de maatregelen en bedenk van tevoren je hoe je je veilig naar het hotel kunt vervoeren. Wij adviseren je om de auto te pakken. Heb je geen auto? Dan kun je een auto huren bij Diks.
Hoe reis ik veilig naar een hotel?
 • Vanaf 1 juli kun je met het openbaar vervoer reizen, ook als dit niet noodzakelijk is. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, raden we je aan om met de auto af te reizen naar jouw bestemming. Heb je geen eigen auto? Dan kun je bij Diks terecht om een auto te huren. Wij helpen je graag veilig op weg!

Vakantieparken

Vakantie- en bungalowparken mogen sinds 15 juni weer in zijn geheel open, als het virus onder controle blijft. Dit geldt ook voor de gezamenlijke sanitaire voorzieningen die tot die tijd nog gesloten blijven. Daarnaast is het zwembad vanaf 11 mei weer open en mogen de terrassen en de horeca op een vakantiepark vanaf 1 juni weer open.

Hotels

Hotels mogen geopend blijven voor overnachtingen van gasten, mits ze de maatregelingen in acht nemen. Het restaurant in het hotel mag, met de nodige aangescherpte voorzorgsmaatregelingen, gebruikt worden voor hotelgasten. Vanaf 1 juni mogen er ook bezoekers van buitenaf gebruikmaken van het restaurant of de bar; ook dan moeten de voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.

Een dagje weg

Verstandig en goed voorbereid op weg

Een dagje weg met hulp van Diks

Ook als je een dagje weg wilt in eigen land is er steeds meer mogelijk. Let wel op, ook hierbij geldt nog steeds dat je drukke plekken moet vermijden en je moet houden aan de 1,5 meter afstand maatregel. Bij Diks kun je in ieder geval terecht voor het vervoer voor jouw dagje weg!

Met de auto door Nederland

Natuurlijk is het ook mogelijk om een roadtrip door het mooie Nederland te maken. Zolang je tot een huishouden behoort, mag je met deze personen in de auto zitten. De basisafspraak is dat we altijd anderhalve meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren.

Kan ik naar restaurants?

Op dit moment is het nog niet verantwoord om de horeca te heropenen. De horeca gaat weer open zodra wordt besloten dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan. Uiteten in restaurants is dus niet mogelijk. Wel bieden verschillende restaurants de mogelijkheid om maaltijden af te halen aan.

Kan ik naar terrassen en strandtenten?

Op dit moment is het nog niet verantwoord om de horeca te heropenen. De horeca gaat weer open zodra wordt besloten dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

Zijn musea, podia en bioscopen etc geopend?

U kunt op dit moment niet naar het theater, de bioscoop, het museum, of een concert.

Met hoeveel personen mag je in de auto?

In de auto geldt ook het verbod op groepsvorming en mogen maximaal 2 personen samen zijn. Mensen die op hetzelfde adres wonen en kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

Of u wel of geen mondkapjes voor publiek gebruik draagt in de auto hangt af van de situatie:

 • Wel een mondkapje: u zit met iemand in de auto die niet uw huisgenoot is.
 • Geen mondkapje: u zit in de auto met  1 of meer huisgenoten.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Kun je een boete krijgen als je met meerdere mensen in een auto zit? 

Je kunt een boete krijgen als je met 3 of meer mensen bij elkaar bent, onvoldoende afstand houdt en niet tot hetzelfde huishouden behoort. En dat geldt ook als je met 3 of meer mensen in een auto zit die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Voor 13 t/m 17-jarigen is die 95 euro en voor 18 jaar en ouder is het 390 euro.

Op vakantie gaan in Europa

Laat mijn vakantiebestemming alweer reizigers toe?

Wil je op vakantie naar het buitenland?

Het is sinds 15 juni weer mogelijk om naar bepaalde landen op vakantie te gaan. De reisadviezen zijn voor veel landen in Europa van oranje naar geel gegaan. Maar het is heel belangrijk om op de hoogte te blijven van de geldende coronamaatregelen in het land van bestemming. De ANWB heeft hiervoor een handige reiswijzer in het leven geroepen, deze brengt heel overzichtelijk in kaart welke Europese landen inmiddels weer reizigers toelaten en wat in het betreffende land de maatregelen zijn op de wegen, voor je accommodatie, de bezienswaardigheden, in de horeca etc. Ook Eurocross, onze partner in pechhulp heeft ervoor gezorgd dat je goed voorbereid op vakantie kunt dankzij een informatiepagina. Wij adviseren je dan ook om beide pagina's in de gaten te houden als je een vakantie naar het buitenland overweegt. Verder vraagt de overheid om vakantie in Nederland te overwegen en buiten het vakantieseizoen te reizen, als dat mogelijk is.

Mag ik met een huurauto op vakantie naar het buitenland?
 • De meeste Europese landen laten weer toeristen toe. In elk land gelden andere regels en beperkingen en het ziet ernaar uit dat veel van de coronamaatregelen de gehele zomer nog zullen gelden, voornamelijk in de zwaar getroffen landen rond de Middellandse Zee.
 • De ANWB heeft een reiswijzer opgesteld die je vertelt of je op dit moment op vakantie kunt naar jouw land van bestemming binnen Europa. Op deze pagina vind je in één oogopslag of een populair vakantieland alweer reizigers toestaat. Per land kun je doorklikken naar een gedetailleerd overzicht met de maatregelen die specifiek in dat land gelden op de wegen, voor de accommodatie, bezienswaardigheden, in de horeca enz.
Mag ik met een auto van Diks naar het buitenland?
 • Als het toegestaan is om de grens over te gaan in de coronaperiode, kan je dat met een gerust hart doen met een van onze auto’s of busjes. Je huurt bij ons snel en voordelig een huurauto waarmee je zonder extra kosten de grens over kunt; de bestemming is ons om het even. Let daarbij wel nog even op de lokale wet- en regelgeving m.b.t. tolwegen en milieuzones. Daarnaast geldt er voor een aantal landen een verzekeringstoeslag van € 10,- per huurdag. Welke landen dit zijn, en met welke wet- & regelgeving je nog meer rekening moet houden lees je op onze speciaal ingerichte naar het buitenland pagina.
Is een auto huren bij Diks kilometer vrij?
 • Bij ons huur je een auto vanaf 7 dagen altijd kilometervrij. Als je op vakantie gaat naar het buitenland (als dit weer is toegestaan), rijd je dus waarschijnlijk kilometervrij. Wel zo relaxt!
Krijg ik pechhulp als ik naar het buitenland rijd?
 • Absoluut. Wij vinden het belangrijk dat je overal veilig op weg kunt. Ook in het buitenland krijg je daarom 24/7 pechhulp van ons, mits het land waar je naartoe reist officieel toegankelijk is in de coronaperiode.

Verhuizen

Goed voorbereid en verantwoord verhuizen in coronatijd

Veilig verhuizen

Als je gaat verhuizen, komt er van alles op je af. Om alle dingen die je moet regelen op een rijtje te zetten, maakten wij al eerder een verhuischecklist voor jou. Maar mag je nog wel verhuizen tijdens de coronaperiode? Zolang je je aan de maatregelingen houdt, mag je verhuizen. In dit artikel geven we je een aantal tips, zoals:

 • Zorg ervoor dat je te allen tijde 1,5 meter afstand houdt en dus niet met te veel mensen op één adres bent. Maak teams en verdeel te taken.

Bijvoorbeeld: 2 personen op het oude adres, 2 personen op het nieuwe adres en 1 persoon in de verhuisbus van Diks die pendelt tussen de adressen.

Mag ik verhuizen tijdens corona?

Ja, je mag gewoon verhuizen. Wel is het verplicht dat je tijdens het verhuizen de maatregelen van het RIVM in acht neemt. Was dus regelmatig je handen, houd anderhalve meter afstand en schakel niet te veel hulp in. In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je verhuist zonder de richtlijnen te overtreden.

Hoe zit het met mijn vervoer als ik verhuis?

Ook met het vervoer moet je extra opletten: je mag inmiddels weer met de verhuishulp in de auto plaatsnemen als deze niet tot hetzelfde huishouden behoort. Mocht je extra vervoer nodig hebben, dan helpen wij je graag op weg met een van onze bestelbussen.

Woon-werkverkeer

Kun je niet langer met het openbaar vervoer naar je werk? We helpen je graag op weg!

Het advies van het RIVM luidt nog steeds om zoveel mogelijk thuis te werken. Mocht je toch naar je werk gaan, dan is het belangrijk om voor veilig vervoer te zorgen.

Mag ik met het openbaar vervoer reizen?

Ja, het is vanaf 1 juli weer toegestaan om met het ov te reizen, ook als dit niet noodzakelijk is. Per 1 juli zijn ook alle zitplaatsen in bus, trein, tram en metro weer beschikbaar. Het advies luidt wel nog steeds om drukte en de spits te vermijden. Ook is het dragen van een mondkapje in het ov verplicht.

Hoe kan ik het beste naar mijn werk reizen?

Het openbaar vervoer is een optie, maar er wordt aangeraden de spits en drukte te vermijden. Lopend of met de fiets naar je werk te gaan is een veilige mogelijkheid. Lukt dit niet? Dan kun je de auto pakken. Mocht je geen auto hebben, dan kun je een auto huren bij Diks. Wij staan met zowel daghuurweekhuur als maandhuur voor je klaar.

Disclaimer: aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.