Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.
Laatste update: 15-12-2020
Coronavirus (COVID-19) Richtlijnen
Veilig een auto huren, dat doe je bij Diks Autoverhuur. Wij hebben verschilllende voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding of besmetting met het coronavirus te voorkomen. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent het coronavirus en de gevolgen ervan voor het huren van een auto. Blijft je vraag onbeantwoord? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg.
Direct naar:
Je vraagt je wellicht af of het mogelijk is om een auto te huren. Daar kunnen we kort antwoord op geven: absoluut! Al onze vestigingen zijn geopend en we blijven je graag op weg helpen. Ga voor de actuele openingstijden naar vestigingen.
Om de veiligheid van zowel de huurders als onze medewerkers te garanderen zijn er wel een aantal zaken veranderd met betrekking tot onze werkwijze zoals een deurbeleid en hygiëneprotocol.
Wij hopen op begrip voor de ontstane situatie en helpen iedereen graag veilig en schoon de weg op!
Al onze vestigingen zijn geopend. We blijven iedereen graag veilig en schoon op weg helpen, juist nu. Kijk voor de meest actuele openingstijden op vestingen.
Het is gewoon mogelijk om online of per telefoon een auto of bus te reserveren, zoals je van ons gewend bent. Al onze vestigingen zijn geopend en we helpen je graag veilig op weg in een schone auto.
Het advies voor mensen met verkoudheids- of griepsverschijnselen luidt: Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Je reservering annuleren is altijd gratis. Wij helpen je uiteraard weer graag op weg als je jezelf weer beter voelt.
Al onze vestigingen opereren volgens een deurbeleid. Je vindt dit deurbeleid op de ingang van elke vestiging. Afhankelijk van de mogelijkheden per vestiging laten we op dit moment één of twee klanten tegelijk binnen en vragen we hoofdhuurders om alléén de huurauto op te komen halen. Heb je extra chauffeurs opgegeven? Dan voldoen de rijbewijzen (of kopieën daarvan) van deze personen uiteraard.
Dit deurbeleid is erop gericht om de drukte in onze vestigingen te voorkomen om daarmee het risico op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren.
Leg je rijbewijs, betaalpas (pinpas of creditcard) en ID op de balie.
Op onze balies staat desinfecterende handgel, desinfecteer daarmee je eigendommen en handen bij binnenkomst en als je onze vestiging verlaat.
Schud geen handen, nies/hoest in je elleboog, was regelmatig je handen en gebruik papieren zakdoekjes.
Daarnaast zijn er nog verschillende aanvullende maatregelen getroffen die van toepassing zijn op onze vestigingen, het wagenpark en onze medewerkers.
Veel mensen moesten vorig jaar hun wintersportvakantie vroegtijdig afbreken of zelfs annuleren waardoor de skivakantie voor velen in het water viel. Maar hoe zit het voor de aankomende wintersport? Kunnen we inmiddels weer veilig op wintersport? Wat zijn de coronaregels in mijn beoogde land van bestemming? Een antwoord op al deze vragen voor de 5 populairste wintersportlanden in Europa vind je hier.
Staan alle lichten op groen? Dan helpt Diks je graag op weg naar de sneeuw met een personenauto of personenbus, vanaf 7 dagen geheel kilometer vrij. En ben je van plan om buiten het hoofdseizoen op wintersport te gaan? Dan doen we de winterbanden er gratis en voor niets bij!
Gaat de wintersport helaas toch niet door om wat voor rede dan ook? Dan is gratis annuleren is bij Diks Autoverhuur ook echt gratis. Wel zo fijn in deze onzekere tijd.
Let op de lokale wet- & regelgeving en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer. Zo ga je goed voorbereid op wintersport.
Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.
Ga je naar Frankrijk dan kan het voorkomen dat je een milieusticker voor je voertuig nodig hebt om in bepaalde gebieden te mogen rijden. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten.
In Frankrijk wordt op de meeste autosnelwegen tol geheven. Handig dus om van tevoren informatie in te winnen over tarieven en betalingsmogelijkheden. De ANWB heeft alle informatie over tol in Frankrijk op een rij gezet.
Controleer hier of winterbanden/sneeuwkettingen nodig zijn in Frankrijk.
Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus regelgeving en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.
In de Oostenrijkse steden zijn nog geen milieubeperkende maatregelen getroffen die voor buitenlandse toeristen van belang zijn om te weten.
Voor vrachtvervoer is in enkele regio's, zoals rond Wenen en op een deel van de A1 in Boven-Oostenrijk, wel een milieuzone ingesteld. Vrachtwagens, waaronder ook kleine tot 3.500 kg, moeten hier beschikken over een milieusticker, de zogenoemde Abgasplakette. Deze is voor € 29 verkrijgbaar in de meeste garages en steunpunten van de ÖAMTC. De maatregel geldt niet voor campers en historische voertuigen.
Meer informatie op oeamtc.at (zoek op Abgasplakette).
Op alle snelwegen in Oostenrijk is voor motorvoertuigen tot 3.500 kg (wettelijk toegestane maximum massa van het voertuig zoals ook vermeld op het kenteken) een tolvignet verplicht. Uitzondering hierop vormt een aantal Sondermautstrecken waar geen vignetplicht geldt, maar wel apart tol betaald moet worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen motorvoertuigen lichter en zwaarder dan 3.500 kilo.
Controleer hier of winterbanden/sneeuwkettingen verplicht zijn in Oostenrijk.
Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.
Het kanton Genève heeft met ingang van 15 januari 2020 in een aantal gemeenten een milieuzone (périmètre de circulation différenciée) ingevoerd. Wanneer de milieuzone actief is, mogen alleen voertuigen voorzien van een geldige milieusticker in de zone. Dat geldt ook voor voertuigen met een buitenlands kenteken.
Voor het rijden op alle autosnelwegen in Zwitserland is een tolvignet vereist. Daarnaast wordt tol geheven voor de Grote-Sint-Bernardtunnel en de Munt-la-Scheratunnel.
Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. De gevarendriehoek moet voor de bestuurder binnen handbereik worden bewaard (dus niet in de kofferbak).
Meer informatieControleer hier of winterbanden/sneeuwkettingen verplicht zijn in Zwitserland.
Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.
In een aantal Italiaanse steden en op een aantal Italiaanse eilanden zijn milieuzones ingesteld. Sommige gebieden zijn in bepaalde periodes niet toegankelijk en voor andere gebieden, zoals Milaan, heb je een milieuvignet nodig.
In Italië zijn bijna alle autosnelwegen tolwegen. Handig dus om van tevoren te bekijken onder welke tariefklasse je auto valt en wat je ongeveer kwijt zult zijn aan tol.
Controleer hier of winterbanden/sneeuwkettingen verplicht zijn in Duitsland.
Let daarnaast op de lokale wet- & regelgeving omtrent het coronavirus en controleer voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANWB reiswijzer.
Iedereen die wel eens naar Duitsland reist, kan te maken krijgen met zogenaamde "Umweltzones". Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo'n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kun je online aanvragen, maar ook persoonlijk in de ANWB-winkel bestellen. De sticker wordt dan thuisgestuurd.
De wegen in Duitsland zijn tolvrij. Duitsland was van plan om in 2020 tol te gaan heffen voor personenauto's (ook buitenlandse), maar dat is voorlopig van de baan. Volg de stand van zaken op anwb.nl/belangenbehartiging/verkeer/tol-in-duitsland.
Voertuigen zwaarder dan 7.500 kg moeten op snelwegen tol betalen. Dat geldt ook op een aantal secundaire vierbaanswegen (Bundesstrassen), met name in de deelstaten Hessen, Baden-Württemberg en Beieren. De tol wordt geheven met behulp van een elektronische tolbadge.
Voor meer informatie: toll-collect.de.
De hierboven genoemde veiligheidsuitrusting is alleen verplicht in voertuigen met een Duits kenteken, maar de ANWB adviseert bestuurders de lokale regels te volgen uit veiligheidsoverwegingen en om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.
Meer informatieOp vakantie gaan? Veel mensen zullen dat dit jaar in Nederland doen. Dat is geen straf, want ook in Nederland is er een hoop moois te ontdekken! Maar wat kan er allemaal en wat mag er nu precies wel en niet tijdens een vakantie in Nederland? Wij hebben de laatste ontwikkeling rondom een vakantie in eigen land voor je op een rijtje gezet.
Vanaf 15 juni is kamperen in Nederland weer een stuk toegankelijker. Vanaf deze datum was het namelijk weer toegestaan om de openbare sanitaire voorzieningen te gebruiken. Ook mochten de restaurants op de camping weer open. Deze openstelling is onder voorbehoud van een beperkte verspreiding van het virus en kan worden herzien wanneer de regering daar noodzaak toe ziet.
Uiteraard bepalen campings en kampeerbedrijven zelf of ze open zijn. Check dit voor vertrek dus altijd bij de betreffende camping of het kampeerbedrijf.
Vakantie- en bungalowparken mogen sinds 15 juni weer in zijn geheel open, als het virus onder controle blijft. Dit geldt ook voor de gezamenlijke sanitaire voorzieningen die tot die tijd nog gesloten blijven. Daarnaast is het zwembad vanaf 11 mei weer open en mogen de terrassen en de horeca op een vakantiepark vanaf 1 juni weer open.
Hotels mogen geopend blijven voor overnachtingen van gasten, mits ze de maatregelingen in acht nemen. Het restaurant in het hotel mag, met de nodige aangescherpte voorzorgsmaatregelingen, gebruikt worden voor hotelgasten. Vanaf 1 juni mogen er ook bezoekers van buitenaf gebruikmaken van het restaurant of de bar; ook dan moeten de voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.
In restaurants en horecazaken is het vanaf 1 juli mogelijk om met maximaal honderd personen (exclusief personeel) te dineren zonder gezondheidscheck en reservering. Dit wel met achting van de 1,5 meter-maatregel. Ook is de voorwaarde dat gasten aan een tafel kunnen zitten. Kunnen er meer dan 100 personen bij elkaar kunnen komen? Dan is het verplicht vooraf te reserveren en vindt er een gezondheidscheck plaats.
Vanaf 1 juni zijn ook de strandtenten en terrassen weer open. Hierbij geldt dat er moet worden voldaan aan de maatregelen.
Per 1 juni mogen ook musea, podia, bibliotheken, muziekscholen, centra voor de kunsten en bioscopen weer de deuren openen, onder dezelfde voorwaarden als de restaurants. Dat maakt een dagje weg alweer een stuk leuker!
Volgens het RIVM is de basisafspraak dat we áltijd anderhalve meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren (dus een gezin of huisgenoten). Je kunt dus als je bij één huishouden hoort met meerdere mensen in een auto. Het is niet verstandig om met een vriend, buurman of collega in een auto te zitten. Doordat je in een auto dichtbij elkaar zit, loop je namelijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden.
Je kunt een boete krijgen als je met 3 of meer mensen bij elkaar bent, onvoldoende afstand houdt en niet tot hetzelfde huishouden behoort. En dat geldt ook als je met 3 of meer mensen in een auto zit die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Voor 13 t/m 17-jarigen is die 95 euro en voor 18 jaar en ouder is het 390 euro.
Het is sinds 15 juni weer mogelijk om naar bepaalde landen op vakantie te gaan. De reisadviezen zijn voor veel landen in Europa van oranje naar geel gegaan. Maar het is heel belangrijk om op de hoogte te blijven van de geldende coronamaatregelen in het land van bestemming. De ANWB heeft hiervoor een handige reiswijzer in het leven geroepen, deze brengt heel overzichtelijk in kaart welke Europese landen inmiddels weer reizigers toelaten en wat in het betreffende land de maatregelen zijn op de wegen, voor je accommodatie, de bezienswaardigheden, in de horeca etc. Ook Eurocross, onze partner in pechhulp heeft ervoor gezorgd dat je goed voorbereid op vakantie kunt dankzij een informatiepagina. Wij adviseren je dan ook om beide pagina's in de gaten te houden als je een vakantie naar het buitenland overweegt. Verder vraagt de overheid om vakantie in Nederland te overwegen en buiten het vakantieseizoen te reizen, als dat mogelijk is.
Als je gaat verhuizen, komt er van alles op je af. Om alle dingen die je moet regelen op een rijtje te zetten, maakten wij al eerder een verhuischecklist voor jou. Maar mag je nog wel verhuizen tijdens de coronaperiode? Zolang je je aan de maatregelingen houdt, mag je verhuizen. In dit artikel geven we je een aantal tips, zoals:
Bijvoorbeeld: 2 personen op het oude adres, 2 personen op het nieuwe adres en 1 persoon in de verhuisbus van Diks die pendelt tussen de adressen.
Ja, je mag gewoon verhuizen. Wel is het verplicht dat je tijdens het verhuizen de maatregelen van het RIVM in acht neemt. Was dus regelmatig je handen, houd anderhalve meter afstand en schakel niet te veel hulp in. In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je verhuist zonder de richtlijnen te overtreden.
Ook met het vervoer moet je extra opletten: je mag inmiddels weer met de verhuishulp in de auto plaatsnemen als deze niet tot hetzelfde huishouden behoort. Mocht je extra vervoer nodig hebben, dan helpen wij je graag op weg met een van onze bestelbussen.
Het advies van het RIVM luidt nog steeds om zoveel mogelijk thuis te werken. Mocht je toch naar je werk gaan, dan is het belangrijk om voor veilig vervoer te zorgen.
Ja, het is vanaf 1 juli weer toegestaan om met het ov te reizen, ook als dit niet noodzakelijk is. Per 1 juli zijn ook alle zitplaatsen in bus, trein, tram en metro weer beschikbaar. Het advies luidt wel nog steeds om drukte en de spits te vermijden. Ook is het dragen van een mondkapje in het ov verplicht.
Het openbaar vervoer is een optie, maar er wordt aangeraden de spits en drukte te vermijden. Lopend of met de fiets naar je werk te gaan is een veilige mogelijkheid. Lukt dit niet? Dan kun je de auto pakken. Mocht je geen auto hebben, dan kun je een auto huren bij Diks. Wij staan met zowel daghuur, weekhuur als maandhuur voor je klaar.
Disclaimer: aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.
Vul het geschat aantal te rijden kilometers in en ontvang de beste deal.
Dit voertuig is enkel beschikbaar op aanvraag. Neem telefonisch contact op met de vestiging om de mogelijkheden te bespreken.
Maak je niet dik! Om je zo goed mogelijk op weg te helpen plaatsen we graag cookies. Mag dat?
Of bekijk de cookie-instellingen en privacy.
Om toegang te krijgen tot Diks Autoverhuur, hebben we uw geschatte locatie nodig om u het beste van dienst te zijn.
We gebruiken cookies alleen om de gebruikerservaring en -functionaliteit van www.diks.net te verbeteren. Sta je cookies toe?
Omdat je 21 of 22 jaar bent bedraagt het eigen risico 2x het bedrag van het standaard eigen risico en is verlaging niet mogelijk conform onze huurvoorwaarden.
Je kunt het voertuig een dag van te voren vanaf 17:00 uur kosteloos ophalen indien deze beschikbaar is.
Als je het voertuig gewoon wenst te reserveren druk dan op "JA". Het voertuig staat dan gegarandeerd voor je klaar op de gekozen ophaaldatum en –tijd.
Druk op "NEE" als we het voertuig de volgende dag om 08:00 voor je klaar kunnen zetten en bel een dag eerder (vanaf 15:00) of jouw voertuig beschikbaar is en je deze kosteloos kunt ophalen vanaf 17:00.
Wij zorgen ervoor dat jouw huurauto voor je klaarstaat op de geselecteerde ophaaldatum en -tijd!
Bel vanaf 15:00 voor de bevestiging of het voertuig beschikbaar is.
Controleer a.u.b. de ophaal- en retourdata.