Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Laatste update: 22-06-2021

Veilig een auto huren

Coronavirus (COVID-19) Richtlijnen

Veilig een auto huren, dat doe je bij Diks Autoverhuur. Wij hebben verschilllende voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding of besmetting met het coronavirus te voorkomen.


Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent het coronavirus en de gevolgen ervan voor het huren van een auto. Blijft je vraag onbeantwoord? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg.


Direct naar:

Algemeen

Getroffen maatregelen en de meest gestelde vragen

Je vraagt je wellicht af of het mogelijk is om een auto te huren. Daar kunnen we kort antwoord op geven: absoluut! Al onze vestigingen zijn geopend en we blijven je graag op weg helpen. Ga voor de actuele openingstijden naar vestigingen.


Om de veiligheid van zowel de huurders als onze medewerkers te garanderen zijn er wel een aantal zaken veranderd met betrekking tot onze werkwijze zoals een deurbeleid en hygiëneprotocol.


Wij hopen op begrip voor de ontstane situatie en helpen iedereen graag veilig en schoon de weg op!

Zijn alle vestigingen geopend?

Al onze vestigingen zijn geopend. We blijven iedereen graag veilig en schoon op weg helpen, juist nu. Kijk voor de meest actuele openingstijden op vestingen.

Kan ik een reservering plaatsen?

Het is gewoon mogelijk om online of per telefoon een auto of bus te reserveren, zoals je van ons gewend bent. Al onze vestigingen zijn geopend en we helpen je graag veilig op weg in een schone auto.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?
 • Annuleren bij Diks Autoverhuur is GRATIS en mogelijk tot het laatste moment: het tijdstip dat u de auto zou komen ophalen.
 • Het wijzigen of annuleren van een reservering kan door telefonisch contact op te nemen met de ophaallocatie.
 • Buiten openingstijden kunt u annuleren door een mailtje te sturen naar de vestiging waar u het voertuig zou ophalen. Vermeld hierbij uw naam, e-mailadres en voor wanneer u de auto gereserveerd heeft.
Ik ben verkouden, mag ik een auto huren?

Het advies voor mensen met verkoudheids- of griepsverschijnselen luidt: Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Je reservering annuleren is altijd gratis. Wij helpen je uiteraard weer graag op weg als je jezelf weer beter voelt.

Welke maatregelen worden er getroffen omtrent het coronavirus?
 • Al onze vestigingen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM en opereren volgens een speciaal opgesteld hygiëneprotocol met passend deurbeleid om de veiligheid van zowel het personeel als de huurders te waarborgen.
 • Naast het hygiëneprotocol zijn er nog een aantal aanvullende maatregelen van toepassing. Zo voeren onze werknemers enkel werkzaamheden uit vanuit hun eigen vestiging, worden onze voertuigen uitvoerig schoongemaakt én gedesinfecteerd na elke verhuur, beperken wij het aantal ritten tussen de vestigingen tot een minimum en vermijden al onze medewerkers fysiek contact.
Kunnen jullie anti-coronaschermen in de auto’s en bussen plaatsen?
 • Betreffende het plaatsen van anti-coronaschermen in onze voertuigen beschikken we over verschillende mogelijkheden. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers en we helplen je zo goed mogelijk op weg.
 • Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of voertuigen met deze schermen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Het gebruik van afschermingen in voertuigen maakt namelijk geen onderdeel uit van de nieuwe RIVM-richtlijnen.
 • Het RDW onderzoekt op dit moment of plastic schermen in auto’s en busjes kunnen worden geplaatst om chauffeurs en passagiers van elkaar te scheiden. Besmetting met het coronavirus zou zo kunnen worden voorkomen.
Moet ik een mondkapje dragen als ik een auto of bus huur?
 • Het dragen van een niet-medisch mondkapje wordt sterk geadviseerd als mensen van buiten het eigen huishouden meereizen.
Draagt het personeel van Diks een mondkapje?
 • Sinds 30 september 2020 geldt in Nederland een dringend advies voor alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Naar verwachting wordt dit advies halverwege november omgezet in een mondkapjesplicht.
 • Wij volgen het dringende advies van de overheid op en laten ons personeel mondkapjes dragen omdat we alleen samen het coronavirus onder controle kunnen krijgen. Daarbij geven we graag het goede voorbeeld.
 • We hopen op ieders begrip in deze situatie.

Op vakantie gaan in Nederland

Wat mag er nu precies wel? En wat niet?

Vakantie in Nederland

Op vakantie gaan? Veel mensen zullen dat ook dit jaar in Nederland doen. Dat is geen straf, want ook in Nederland is er een hoop moois te ontdekken! Maar wat kan er allemaal en wat mag er nu precies wel en niet tijdens een vakantie in Nederland? Wij hebben de laatste ontwikkeling rondom een vakantie in eigen land voor je op een rijtje gezet.

Campings

Veel campinghouders hebben hun camping inmiddels coronaproof gemaakt en hebben hun deuren weer geopend. Wanneer je in het bezit bent van een caravan of camper met eigen sanitaire voorzieningen, kun je nu al met een gerust hart gaan kamperen. Maar ook zonder eigen sanitaire voorzieningen kun je bij veel campings naar hartenlust kamperen.


Uiteraard bepalen campings en kampeerbedrijven zelf of ze open zijn. Check dit voor vertrek dus altijd bij de betreffende camping of het kampeerbedrijf.

Mag ik met een huurauto op vakantie in Nederland?
 • Er geldt op dit moment geen verbod op vakantie gaan in Nederland en verschillende vakantieparken accepteren reserveringen voor de zomerperiode. Ook wij accepteren reserveringen en helpen je natuurlijk graag op weg. Mocht je vakantie onverwachts toch niet doorgaan, dan is dat geen probleem. Annuleren is namelijk gratis bij Diks Autoverhuur.
Zijn de campings in Nederland geopend?
Campingeigenaren mogen in eerste instantie zelf bepalen of ze een camping openen of sluiten. Hierbij moeten ze de veiligheid van de gasten kunnen garanderen. Ook kan de overheid een camping sluiten als deze zich niet aan de maatregelingen houdt. Sluit de camping waar jij hebt gereserveerd? Dan kun je de huurauto van Diks gebruiken voor een leuke roadtrip door Nederland. Wil je hem helemaal annuleren? Dan kan dat bij Diks ook altijd kosteloos.
Kan ik nu wel kamperen zonder zorgen?
Zolang de camping zich houdt aan de maatregelingen die zijn opgesteld rondom het virus COVID-19, kun je veilig kamperen. Wel dien je zelf ook rekening te houden met de maatregelingen. Zorg dus dat je alleen kampeert met huisgenoten en dat je je aan de maatregelingen houdt. Door met een huurauto naar een camping te gaan en je tijdens je vakantie ook alleen in deze auto te vervoeren, vermijd je openbare ruimtes en voorkom je de kans op verspreiding van het virus.
Kan ik mijn kampeervakantie annuleren?
Dit kan verschillen per camping, want je hebt jouw reservering onder de reserverings- en annuleringsvoorwaarde van de camping gemaakt. De coronaperiode heeft een flinke impact op de bedrijfsvoering van deze campings. Voor veel bedrijven zorgt dit ervoor dat ze gesloten moeten blijven. Door te kiezen voor een alternatief annuleringsvoorstel, help je campings. Veel campings bieden in deze uitzonderlijke omstandigheden bijvoorbeeld de mogelijkheid om je reservering te verplaatsen of bieden een voucher aan die op een later moment verzilverd kan worden. Als je voor jouw vakantie naar een camping een auto hebt gehuurd bij Diks, kun je deze altijd gratis annuleren.
Kan ik in een vakantiepark zorgenloos genieten van mijn vakantie?
Per 15 juni is dit geen enkel probleem; vakantieparken zijn sinds die datum weer helemaal open. Omdat je in een vakantiepark beschikt over een huisje voor jezelf kom je, als je dit niet wilt, niet met andere gasten in aanraking. Vakantiehuisjes zijn voorzien van alle gemakken en er zijn geen openbare sanitaire voorzieningen waarvan je gebruik moet maken. Wil je naar het zwembad of later dit jaar gebruikmaken van het restaurant? Dan hebben de vakantieparken hiervoor maatregelingen getroffen. Dit om alles in goede banen te laten verlopen, zodat jij zorgeloos kunt genieten van je vakantie.
Hoe reis ik veilig naar een vakantiepark?
 • Vanaf 1 juli is reizen met het openbaar vervoer weer toegestaan voor reizen die niet noodzakelijk zijn. Toch kan reizen met het openbaar vervoer als onprettig worden ervaren omdat je een mondkapje op moet en wellicht zorgen hebt over het coronavirus. Bovendien kan reizen met de auto comfortabeler zijn. Heb je geen eigen auto? Met een huurauto van Diks kun je ook zorgeloos naar het vakantiepark toe rijden en eventueel boodschappen doen.
Kan ik veilig naar een hotel?
Als een hotel is ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, kun je er veilig gebruik van maken. Blijf ook zelf scherp op de maatregelen en bedenk van tevoren je hoe je je veilig naar het hotel kunt vervoeren. Wij adviseren je om de auto te pakken. Heb je geen auto? Dan kun je een auto huren bij Diks.
Hoe reis ik veilig naar een hotel?
 • Vanaf 1 juli kun je met het openbaar vervoer reizen, ook als dit niet noodzakelijk is. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, raden we je aan om met de auto af te reizen naar jouw bestemming. Heb je geen eigen auto? Dan kun je bij Diks terecht om een auto te huren. Wij helpen je graag veilig op weg!

Vakantieparken

Alle vakantieparken in Nederland zijn open en je bent van harte welkom, om te genieten van de rust en de natuur rondom de vakantieparken. De eet- en drinkgelegenheden, de indoorspeeltuinen en de zwembaden zijn inmiddels weer geopend. Bezorging en afhaal van maaltijden blijft uiteraard ook mogelijk.

Hotels

Hotels zijn open en roomservice is weer mogelijk voor hotelgasten. Net als thuis mag maximaal 4 personen per dag op bezoek komen in de hotelkamer.

Een dagje weg

Verstandig en goed voorbereid op weg

Een dagje weg met hulp van Diks

Ook als je een dagje weg wilt in eigen land is er steeds meer mogelijk. Let wel op, ook hierbij geldt nog steeds dat je drukke plekken moet vermijden en je moet houden aan de 1,5 meter afstand maatregel. Bij Diks kun je in ieder geval terecht voor het vervoer voor jouw dagje weg!

Met de auto door Nederland

Natuurlijk is het ook mogelijk om een roadtrip door het mooie Nederland te maken. Zolang je tot een huishouden behoort, mag je met deze personen in de auto zitten. De basisafspraak is dat we altijd anderhalve meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren.

Kan ik naar restaurants?

Vanaf 5 juni gaat de horeca binnen en buiten open. Uiteten in restaurants is dus weer mogelijk. Daarnaast bieden verschillende restaurants de mogelijkheid om maaltijden af te halen aan.

Kan ik naar terrassen en strandtenten?

Ja, sinds 5 juni is de horeca binnen en buiten weer open.

Zijn musea, podia en bioscopen etc geopend?

Je kunt naar het theater, de bioscoop, het museum, of een concert. Wel gelden er regels. Deze regels moeten de kans op besmettingen voorkomen.

Op vakantie gaan in Europa

Laat mijn vakantiebestemming alweer reizigers toe?

Wil je op vakantie naar het buitenland?

Je kunt op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies.De ANWB heeft hiervoor een handige reiswijzer in het leven geroepen, deze brengt heel overzichtelijk in kaart welke Europese landen inmiddels weer reizigers toelaten en wat in het betreffende land de maatregelen zijn op de wegen, voor je accommodatie, de bezienswaardigheden, in de horeca etc. Ook Eurocross, onze partner in pechhulp heeft ervoor gezorgd dat je goed voorbereid op vakantie kunt dankzij een informatiepagina. Wij adviseren je dan ook om beide pagina's in de gaten te houden als je een vakantie naar het buitenland overweegt. Verder vraagt de overheid om vakantie in Nederland te overwegen en buiten het vakantieseizoen te reizen, als dat mogelijk is.

Mag ik met een huurauto op vakantie naar het buitenland?
 • Je kunt op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies. Controleer de checklist Inreizen in Nederland tijdens corona voordat u terugreist.
 • De ANWB heeft een reiswijzer opgesteld die je vertelt of je op dit moment op vakantie kunt naar jouw land van bestemming binnen Europa. Op deze pagina vind je in één oogopslag of een populair vakantieland alweer reizigers toestaat. Per land kun je doorklikken naar een gedetailleerd overzicht met de maatregelen die specifiek in dat land gelden op de wegen, voor de accommodatie, bezienswaardigheden, in de horeca enz.
Mag ik met een auto van Diks naar het buitenland?
 • Als het toegestaan is om de grens over te gaan in de coronaperiode, kan je dat met een gerust hart doen met een van onze auto’s of busjes. Je huurt bij ons snel en voordelig een huurauto waarmee je zonder extra kosten de grens over kunt; de bestemming is ons om het even. Let daarbij wel nog even op de lokale wet- en regelgeving m.b.t. tolwegen en milieuzones. Daarnaast geldt er voor een aantal landen een verzekeringstoeslag van € 10,- per huurdag. Welke landen dit zijn, en met welke wet- & regelgeving je nog meer rekening moet houden lees je op onze speciaal ingerichte naar het buitenland pagina.
Is een auto huren bij Diks kilometer vrij?
 • Bij ons huur je een auto vanaf 7 dagen altijd kilometervrij. Als je op vakantie gaat naar het buitenland, rijd je dus waarschijnlijk kilometervrij. Wel zo relaxt!
Krijg ik pechhulp als ik naar het buitenland rijd?
 • Absoluut. Wij vinden het belangrijk dat je overal veilig op weg kunt. Ook in het buitenland krijg je daarom 24/7 pechhulp*, mits het land waar je naartoe reist officieel toegankelijk is in de coronaperiode.

*m.u.v. Albanië, Armenië, Azerbeidjan, Georgië en Marokko. Hier is GEEN wegenwacht hulp en GEEN vervangend vervoer van toepassing. U dient ons vooraf op de hoogte te stellen indien u naar een van deze landen reist.