Skip to content
This page is only published in Dutch
De huurauto’s van Diks

Wij hebben voor elk reisgezelschap, wegdek en bestemming het perfecte stel wielen. Zo ook voor jouw gezin of vriendengroep. Onze personenauto’s hebben plek voor vijf tot wel zeven personen zoals de Toyota Corolla SW of Peugeot 5008. Daarnaast kun jij kiezen of je gaat voor een automatische of handgeschakelde versnellingsbak. Bekijk snel onze huurauto’s en kies welke bij jou en jouw reisgezelschap past.

Toch op zoek naar meer ruimte? Bekijk dan onze personenbussen.

  • Onbeperkt aantal kilometers vanaf 7 dagen
  • 24/7 pechhulp door heel Europa
  • Gratis annuleren
Waarom met een auto van Diks op vakantie naar Frankrijk?
Waarom met het openbaar vervoer naar Frankrijk als het ook met een van de fijne auto’s van Diks kan? Andere passagiers die constant aan de telefoon zitten, kinderen die heen en weer aan het rennen zijn en dan hebben we het nog niet eens over de hitte. Dit heb je bij een auto van Diks gelukkig allemaal niet. Met onze huurauto’s kan jij comfortabel naar Frankrijk rijden. Daarnaast heeft een auto van Diks Autoverhuur nog meer voordelen. Lees ze snel hieronder!
  • Je reist zonder extra kosten naar het buitenland
  • Al onze auto’s zijn niet ouder zijn dan 2 jaar en worden goed onderhouden door onze monteurs
  • Al onze tarieven zijn inclusief BTW en verzekering
  • Je kunt een auto huren zonder creditcard
  • Je huurt kilometervrij vanaf 7 dagen
  • Gratis 24/7 pechhulp door heel Europa
  • Gratis annuleren en verzetten tot een minuut voor je boeking

Corona Maatregelen in Frankrijk

Nog steeds zijn er reisbeperkingen als het gaat om vakantie vieren in Europa. Check van tevoren dus altijd het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken. Het is belangrijk om de richtlijnen van de Franse overheid te volgen om zo het beste uit je Franse autovakantie te halen.

Tol in Frankrijk

In Frankrijk wordt op de meeste snelwegen tol geheven. Kijk voor alle toltrajecten en -tarieven op de website van de ANWB. Wil jij nooit meer in de rij voor een tolpoort? Denk er dan over na om een tolbadge aan te schaffen. Deze badge is gekoppeld aan je kenteken en zorgt ervoor dat je elektronisch tol betaalt en dus zo door kan rijden. Wel zo handig!

Omdat Frankrijk een populaire vakantiebestemming is, kan het voorkomen dat je soms uren in de file staat. Is vrije tijd je lief en heb je daar geen geduld voor. Neem dan zeker een kijkje bij de verkeersdruktekalenders van de ANWB, op die manier kan jij de zwarte zaterdagen omzeilen en eerder plaats nemen op het strandbedje aan de Côte d’Azur.

Milieuzones in Frankrijk

In Frankrijk worden er verschillende milieuzones gehanteerd. Deze milieuzones zijn soms tijdelijk, maar kunnen ook permanent zijn. Komt jouw voertuig in aanmerking voor een milieusticker, dan kan je er gemakkelijk een bestellen bij de ANWB. Let op: deze stickers hebben een levertijd van ±10 werkdagen.

Verplicht in de auto

Met de auto naar Frankrijk is ontzettend handig, je kan immers je halve inboedel meenemen. Echter moet je er wel rekening mee houden dat er een aantal veiligheidsartikelen verplicht mee moeten in de auto. Dit verschilt per land, dus houdt hier rekening mee als je door andere landen rijdt. In Frankrijk is het verplicht om een gevarendriehoek en genoeg veiligheidsvesten voor alle passagiers mee te brengen. Voorheen was het zo dat je ook een alcoholtest in de auto moest hebben, maar dat is sinds mei 2020 opgeheven. Daarnaast zijn er ook nog een aantal adviezen vanuit de overheid, deze lees je op onze naar het buitenland pagina.