Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Verhuizen is een behoorlijke klus. Je hebt altijd meer spullen dan je denkt en er komt vaak stress bij kijken. Als je gaat verhuizen met huisdieren, komt daar nog een extra zorg bij. Want hoe zorg je ervoor dat alles goed gaat met jouw hond of kat tijdens de verhuizing en het dier zich zo snel mogelijk thuisvoelt?

Met onderstaande ‘verhuizen met huisdieren’ tips hopen we de grootste zorgen weg te nemen!

Verhuizen met een kat

Verhuizen met een kat

 1. Katten zijn erg gehecht aan hun omgeving. Om je kat zo snel mogelijk te laten wennen, is het verstandig om je kat tijdens de verhuizing in een aparte, lege kamer te stoppen. Zorg ervoor dat de kamer gevuld is met zijn of haar eigen spulletjes en zorg voor eten, water en kattenbak. Doe de deur en de ramen dicht, anders verdwijnt de kat en dat is in een nieuwe omgeving niet fijn. 
 2. Vergeet niet om een briefje op de deur te doen waar je kat in zit. Helemaal als je een verhuisbedrijf inschakelt is dit belangrijk. Op deze manier weet iedereen dat ze deze deur gesloten moeten houden. 
 3. Is de verhuisdag voorbij? Laat je kat dan het huis ontdekken. Het is voor je kat fijn als je even in de buurt blijft terwijl hij of zij het nieuwe huis ontdekt.
 4. Het is belangrijk om je kat de eerste periode binnen te houden. Zo krijgt je kat de tijd om de geur van het nieuwe huis op te slaan en raakt hij of zij buiten niet verdwaald. We raden aan om de kat ongeveer 6 weken binnen te houden. 
 5. Is je kat gechipt? Laat het adres dan aanpassen na de verhuizing.
Verhuizen met een hond

Verhuizen met een hond

 1. Kan je voor de verhuisdag al langs bij je nieuwe huis? Neem je hond dan mee. Zo kan hij of zij het al een beetje verkennen. 
 2. Het is verstandig om op de verhuisdag zelf een oppas te regelen voor je hond. Dit bespaart het dier een hoop stress. Als je nieuwe huis een beetje is ingericht, kun je je hond weer ophalen. Kom je vervoer tekort? Dan kan een extra auto huren tijdens je verhuizing een uitkomst zijn. 
 3. Lukt het niet om een oppas te regelen of wil je je hond er toch graag bij hebben? Creëer dan een rustig hoekje voor je hond. Zet in het nieuwe huis de mand van de hond alvast op de plek waar hij uiteindelijk komt te staan. 
 4. Neem tijdens de verhuizing de tijd om je hond lang uit te laten. Zo kan je hond even echt ontspannen en uitrazen. Heb je geen tijd? Vraag dan aan iemand in je omgeving die de hond goed kent om dit te doen. Doe je dit liever zelf en kom je daardoor handen tekort met verhuizen? Dan kun je altijd de verhuishulp van Diks inschakelen om je te helpen. 
 5. Als je bent verhuisd, is het fijn om de eerste dagen zoveel mogelijk thuis te zijn voor je hond. Zo went het dier makkelijker aan de nieuwe omgeving. Daarnaast is het voor je hond fijn als je hem of haar zelf uitlaat; verken samen de nieuwe omgeving!
 6. Is je hond gechipt? Vergeet dan niet om het adres te laten aanpassen.

We hopen dat bovenstaande tips het verhuizen met huisdier soepel verlopen. Veel succes met de verhuizing!

Reacties