Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Naast onze verhuischecklist met algemene tips, is het goed om in de zomer op wat extra dingen te letten. Want in de zomer verhuizen heeft voordelen én nadelen.

We hebben er een aantal tips, voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet. 

Twee jongens praten met elkaar bij een verhuisbus van Diks Autoverhuur in Amsterdam.
  1. Tip: de temperatuur kan in de zomer hoog oplopen. Let er daarom op dat je luchtige kleding draagt tijdens de verhuizing.
  2. Tip: zorg voor genoeg drinken tijdens de verhuizing. Met hoge temperaturen is het belangrijk om voldoende water in te slaan. IJsjes doen het ook erg goed (als je een werkende vriezer hebt)!
  3. Tip: doe het rustig aan met sjouwen in de zomer. Als het warm is, kan te zwaar werk voor oververhitting zorgen. Zie je er erg tegenop? Schakel dan de hulp van een verhuisservice in. 
  4. Voordeel: als je in de zomer gaat verhuizen, blijft het een stuk langer licht. Dat is handig, want klussen wordt dan een stuk makkelijker!
  5. Voordeel: als je verhuist en je kinderen moeten van school wisselen, is dat natuurlijk niet leuk. Maar na de zomervakantie starten ze een stuk makkelijker in een nieuwe klas.
  6. Voordeel: je kunt de ramen in de zomer wagenwijd openzetten voor een fris huis. Zo verdwijnt de geur van verf en nieuwe spullen snel uit je nieuwe huis. 
  7. Voordeel/nadeel: als je je oude huis in de zomer verkoopt, lijkt het een stuk ruimer omdat er meer licht is. Bovendien is er ‘s zomers minder concurrentie dan op de woningmarkt dan in de lente en herfst, en maak je dus meer kans om jouw droomhuis te kunnen kopen. De verkoop kan daarentegen wel langer duren. 
  8. Voordeel/nadeel: houd er in de zomer rekening mee dat je stuc- en schilderwerk een stuk sneller droogt. Dat kan handig zijn, maar houd het wel in de gaten.
  9. Nadeel: het grootste nadeel van verhuizen in de zomer blijft de temperatuur. Het is vermoeiender en een stuk minder leuk om te verhuizen als het kwik stijgt. Bereid je dus zoveel mogelijk voor op de hitte. 
  10. Nadeel: veel mensen gaan in de zomer op vakantie. Dat betekent dat minder vrienden of familieleden je kunnen helpen met de verhuizing. Maar met de Diks verhuishulp is dat gelukkig snel opgelost! 

 

Heel veel succes met verhuizen in de zomer. En onthoudt: als het écht te warm wordt, kun je de verhuizing beter een dagje verplaatsen. Besluit je om niet in de zomer te verhuizen, maar het in de winter te doen? Dan hebben we ook verhuistips voor de winter!

Reacties