Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Net als dat verhuizen in de zomer voor- en nadelen heeft, geldt dit ook voor verhuizen in de winter. Daarom heeft Diks een aantal tips, voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Zo kan jij voorbereid beginnen met verhuizen in de winter. 

Ideaal met een huurauto richting de sneeuw.
  1. Tip: houd het weerbericht in de gaten. Kou is misschien niet zo erg, maar met sneeuw wil je niet verhuizen. Houd het weerbericht daarom goed in de gaten en verplaats de verhuizing een dagje als dat kan. 
  2. Tip: houd je winterkleding en -spullen apart tijdens het inpakken. Denk aan je handschoenen, maar ook spullen zoals een ijskrabber of een sneeuwschuiver kunnen goed van pas komen. 
  3. Tip: zorg voor genoeg warme kleding en draag laagjes. Zo kun je als je binnen bent, makkelijk wat uittrekken. Zorg er daarnaast voor dat het koffiezetapparaat en de waterkoker zo snel mogelijk geïnstalleerd worden. Met warme drank kun je af en toe eventjes opwarmen en pauze nemen. 
  4. Tip: om condensatieschade te voorkomen, is het belangrijk om elektronica goed in te pakken. Dus wikkel het in een paar extra handdoeken; hoef je die ook niet meer in te pakken!
  5. Tip: houd in de gaten of het glad is op de weg en zorg ervoor dat je winterbanden hebt. Heb je hier last minute niet aan gedacht? Dan kun je altijd een auto huren bij Diks die wel van winterbanden voorzien zijn.
  6. Voordeel: ‘s winters zit je altijd veel binnen en dat betekent dat je genoeg tijd hebt om te klussen. En als de lente begint, is jouw nieuwe huis helemaal af!
  7. Voordeel: er zijn minder mensen die in de winter verhuizen en dus zijn verhuisbedrijven vaker beschikbaar voor hulp! Ben je op zoek naar hulp tijdens de verhuizing? Dan kan je de Diks verhuishulp altijd inschakelen. 
  8. Voordeel: een beetje kou is beter dan warmte. Tijdens het verhuizen loop en sjouw je jezelf vaak warm. In de zomer kan dit betekenen dat je enorm gaat zweten en plakken; ‘s winters heb je hier een stuk minder last van. 
  9. Nadeel: hoewel de kou een voordeel kan zijn, kan een extreem lage temperatuur de verhuizing bemoeilijken. Het koud hebben is niet fijn en tijdens de verhuizing staat de deur vaak open en moeten ramen openstaan om de verflucht uit het huis te krijgen.  
  10. Nadeel: tijdens de wintermaanden zijn er veel feestdagen. En het is natuurlijk ongezellig om met kerst tussen de verhuisdozen te zitten. Maar je kunt er iets positiefs van maken: organiseer bijvoorbeeld een leuke verhuis-borrel! Kom je door de kerstvakantie handen tekort? Dan is dat met de Diks verhuishulp snel opgelost! 

Zo zie je maar, in de winter verhuizen heeft zo z’n voordelen én nadelen. We wensen je veel succes met verhuizen in de winter!

Reacties