Een voertuig ophalen

Je hebt een auto of bus gereserveerd. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het ophalen van een huurvoertuig? Op deze pagina vind je meer informatie over welke documenten je dient mee te nemen en welke rijbewijzen wij wel/niet accepteren.

Zo zorg je ervoor dat je de juiste documenten bij de hand hebt als je het huurvoertuig komt ophalen.

Particulier

Een voertuig geboekt voor eigen gebruik? Als particulier dien je de volgende dingen mee te nemen:

  1. een geldig rijbewijs
  2. adreslegitimatie (als je voor het eerst huurt)
  3. pinpas of creditcard

BELANGRIJK: De adreslegitimatie, het rijbewijs en de pinpas of creditcard moeten allemaal op naam van de hoofdhuurder staan.

Zakelijk

Ben je van plan om als ondernemer zakelijk een auto of bus te huren? Geen probleem! Bedrijven dienen naast de eerder genoemde documenten een uittreksel van de Kamer van Koophandel te overhandigen (niet ouder dan 6 maanden). Het meenemen van een adreslegitimatie is voor zakelijk huren niet verplicht.

1. Een geldig rijbewijs

Om een voertuig te huren dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

  • Sinds 2013 hebben alle rijbewijzen die in de EU worden afgegeven, hetzelfde formaat: een plastic creditcardmodel met een foto en geavanceerde beveiligingskenmerken. Dit type rijbewijs wordt door Diks Autoverhuur geaccepteerd.

  • Rijbewijzen die ouder zijn dan 10 jaar worden niet door Diks Autoverhuur geaccepteerd. Hoewel een aantal papieren rijbewijzen uit het buitenland een levenslange geldigheid hebben, accepteert Diks Autoverhuur deze dus niet als deze ouder zijn dan 10 jaar.

  • Enkel rijbewijzen die zijn geschreven in een niet Latijns schrift (Arabisch, Chinees, Cyrillisch, enz.) worden ook niet geaccepteerd. Hierbij dien je ook een Internationaal Rijbewijs (verkrijgbaar via de ANWB) te tonen.

2. Adreslegitimatie

Wanneer je voor het eerst bij ons huurt of bent verhuisd dien je een adreslegitimatie mee te nemen*. Dit is een bewijs met daarop je naam en woonadres. Bijvoorbeeld in de vorm van een (digitaal) bankafschrift, loonstrook, brief van de gemeente of een energierekening. Dit bewijs mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

*Woon je in het buitenland? Dan dien je in plaats van een adreslegitimatie je paspoort mee te nemen.

3. Pinpas of creditcard

De borg dient voldaan te worden met een pinpas of creditcard*, wanneer deze bij het reserveren nog niet is betaald via iDEAL. DIKS autoverhuur accepteert geen cash of prepaid creditcards.

*Indien je woonachtig bent in het buitenland is betaling met een creditcard verplicht.

Veelgestelde vragen

Wij vinden dat het huren van een voertuig duidelijk, makkelijk en vertrouwd moet zijn. Of het nu gaat om een personenbus waarin je met je voetbalteam naar een uitwedstrijd rijdt, een bestelwagen voor de verhuizing naar je nieuwe stekkie of een cabrio voor je vakantie naar Frankrijk. Jij kiest wat jij nodig hebt om te doen wat jij wil. Hieronder vind je een antwoord op 5 van de meestgestelde vragen als het gaat om het ophalen van je huurvoertuig.

Wil je meer informatie of heb je nog een andere vraag? Ga dan naar: Veelgestelde vragen.