Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Fair Use Policy - Kilometer vrij

Kilometer vrij geschiedt o.b.v. onze fair use policy. In de basis betekent dit dat wij onze voertuigen kilometer vrij verhuren aan iedereen. Hierop zijn echter een aantal uitzonderingen en voorwaarden van toepassing.

Blijkt er na afloop van de huurperiode sprake van misbruik of een excessief aantal totaal gereden kilometers (meer dan 3.000 gereden kilometers per week), dan behoudt Diks Autoverhuur B.V. het recht om kosten in rekening te brengen voor de extra gereden kilometers, de huurperiode te beëindigen en/of andere voorwaarden te stellen.

Alle voertuigen zijn vanaf 7 dagen kilometer vrij, met uitzondering van:

  • Mercedes V-klasse (maximaal 400 km per dag vrij, ook bij 7 dagen of langer)
  • Koelwagens (0 kilometer vrij, ook bij 7 dagen of langer)

Voor personenauto’s en personenbussen is een gratis verlaagd eigen risico van € 700,- naar € 300,- per schadegeval (m.u.v. de Mercedes V-klasse, namelijk van € 1.000,- naar € 500,-) inbegrepen bij het kilometer vrij tarief.

Voor alle overige voertuigen geldt een standaard hoog eigen risico, ook bij 7 dagen of meer. Deze is te verlagen conform de normale tarieven voor het verlagen van een eigen risico.

Het eigen risico verlagen - Tarieven

Personenauto's

Het standaard eigen risico voor alle personenauto's is € 700,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 300,- voor een bedrag van € 13,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 6,50 per huurdag.

Personenbussen

Het standaard eigen risico voor alle personenbussen (m.u.v. de Mercedes V Klasse) is € 700,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 300,- voor een bedrag van € 13,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 6,50 per huurdag.

Bestelwagens t/m 11m3

Het standaard eigen risico voor alle bestelwagens t/m 11m3 is € 700,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 300,- voor een bedrag van € 13,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 6,50 per huurdag.

Bestelwagens vanaf 15m3 en Mercedes V Klasse

Het standaard eigen risico voor alle bestelwagens vanaf 15m3 en de Mercedes V Klasse personenbus is € 1.000,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 500,- voor een bedrag van € 23,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 11,50 per huurdag.

Wagens voor rijbewijs BE en C

Het standaard eigen risico voor alle wagens voor rijbewijs BE en C is € 1.500,- per schadegeval. Dit bedrag is te verlagen naar € 750,- voor een bedrag van € 23,- per huurdag. Ben je van plan het voertuig 7 dagen of langer te huren? Dan kost het verlagen van het eigen risico slechts € 11,50 per huurdag.