Skip to content
This page is only published in Dutch

Recap: Diks voor Elkaar

Diks voor Elkaar
Diks Autoverhuur, Jul 23, 2020, 3:30 PM

In maart werden we flink wakker geschud door de komst van het coronavirus. Scholen gingen dicht, evenementen werden gecancelled, restaurants, musea en theaters moesten hun deuren sluiten en we moesten zoveel mogelijk thuis blijven.

Dit was een periode van aanpassen en ontdekken wat er allemaal nog wel mogelijk was. Gelukkig ontstonden er heel veel mooie initiatieven die onze steun goed konden gebruiken.

Daarom stelden wij in deze maanden ruim 50 huurauto's en -busjes gratis ter beschikking aan deze prachtige initiatieven. In dit blogartikel blikken wij graag nog even terug op deze actie.

Bordje voor onze helden en ouderen

Om te beginnen met het mooie initiatief van het personeel van de topkoks Eugene van Angelbeek, Ron Blaauw en Arjen Kräwinkel: Bordje voor onze helden en ouderen. Zij kookten heerlijke maaltijden voor onze helden. Dagelijks boden zij circa 100 helden en ouderen gratis hoogwaardige diners. De helden van vandaag werden verrast met een heerlijk diner van de hoogste kwaliteit. Het initiatief stond voor drie weken op de planning, maar werd uiterlijk tot zeven weken verlengd. Diks schonk dit mooie initiatief een gratis huurbus waarmee de verse producten werden opgehaald en maaltijden rondgebracht konden worden.


OperationAIR

OperationAIR - Assist In Respiration - is een studententeam van de TU Delft dat zich in de piek van de crisis bezighield met het ontwikkelen van een versimpeld en relatief makkelijk opschaalbaar beademingsapparaat. Dit deden ze om de mogelijke tekorten die ontstaan door het coronavirus op te vangen. Diks Autoverhuur kon dit team helpen met een busje. Met dit busje brachten zij de nieuwe beademingsapparatuur rond naar de ziekenhuizen die deze het hardst nodig hadden.

Media voor Zorg

10 dagen lang bood Media voor Zorg de koeriers van het Rode Kruis een helpende hand. De 120 vrijwilligers, waaronder 75 BN’ers, hebben in totaal meer dan 9.000 km gereden om beschermingsmaterialen voor het Rode Kruis op te halen. Met dit prachtige initiatief zijn maarliefst 4,7 miljoen artikelen opgehaald; een enorm aantal dat het Rode Kruis nooit alleen had kunnen ophalen. Door dit bijzondere initiatief kunnen zorgverleners nu langer, beter en veiliger hun werk doen.

Stichting Buitengewoon Almere

Diks stelde ook een busje ter beschikking aan Stichting Buitengewoon Almere. Zij zamelen lokale, gezonde voedseloverschotten in. Voedseloverschotten komen uit supermarkten, restaurants en van buren. Deze worden vaak weggegooid, terwijl er veel mensen blij mee gemaakt kunnen worden. Met het voedsel dat beschikbaar wordt gesteld, worden bij Stichting Buitengewoon Almere gezonde maaltijden bereid die beschikbaar worden gesteld aan kwetsbare Almeerders met een kleine portemonnee. Op deze manier vormt het voedselverspilling probleem de oplossing voor het tekort aan gezond voedsel binnen huishoudens met een klein budget. Met ons busje kon deze stichting voedseloverschotten ophalen.

Indaad & Hulporganisatie Karam

Ook van Indaad en Hulporganisatie Karam ontvingen wij een mooie aanvraag. Indaad en Hulporganisatie Karam helpt Amsterdammers die in deze periode niet de middelen hebben om groente en fruit in huis te halen. Daarom deelt de organisatie groente en fruit uit aan hulpbehoevende Amsterdammers. Maar daar is uiteraard vervoer voor nodig. En daar kwam Diks aan te pas.

De Mobiele COVID Post

De Mobiele COVID Post (MCP) is een drive-through COVID test station, waarbij mensen efficiënt getest kunnen worden. De MCP is een een non-commercieel project van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) west. De teststraat is opgezet bij het ADO stadion. ADO Den Haag heeft hiervoor belangeloos haar locatie ter beschikking gesteld. Om de arts van dit station veilig op locatie te krijgen, schoot Diks te hulp met een gratis personenauto.


Stichting Blije Buren

Stichting Blije Buren is een initiatief ontstaan vanuit verschillende initiatieven, zoals Sea of Love (S.O.L.) en Villa J.C. Met dit initiatief willen ze andere mensen - belangeloos - ondersteunen en uit hun isolement te halen. Tijdens de coronauitbraak werd dit gedaan door lekker eten rond te brengen. Hierbij kwam een busje van Diks zeker van pas!

Because We Carry

Because We Carry is een stichting die bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de vluchtelingen op Lesbos. Deze vrijwilligers gaan naar Lesbos om daar mensen te helpen die op de vlucht zijn. Hierbij delen ze levensmiddelen uit als eten, tenten en droge kleren, maar proberen ook voor een glimlach, respect en wat hoop te zorgen. Een prachtig initiatief, dat in deze moeilijke periode wel wat extra handen kon gebruiken. Diks stelde een grote bestelbus tot beschikking om voor de gevluchte kinderen rugzakjes in te zamelen. Deze rugzakjes zijn gevuld met (leerzaam) speelgoed van Nederlandse kinderen, waarmee de vluchtelingenkinderen verblijd werden.

Kleine maar bijzondere initiatieven

Ook voor kleinere initiatieven stond Diks graag klaar. “Oma zit al zes weken alleen in haar huis op het platteland, ik zou graag met de twee kleinkinderen onverwachts willen langsrijden en op gepaste afstand zwaaien en praten in de tuin.” Hier smelt je hart toch van? Vervoer was vaker een struikelpunt waarom ouderen niet bezocht konden worden. Daarom stond Diks klaar om ook bij kleine, bijzondere initiatieven te helpen. In deze moeilijke tijden hoort immers niemand alleen te zitten.

Wij zijn dankbaar en blij dat we deze, en veel andere, prachtige initiatieven hebben kunnen helpen door een gratis voertuig ter beschikking te stellen.