Skip to content
This page is only published in Dutch

De Dikste auto voor deze zomer huren

Vakantie
Diks Autoverhuur, May 31, 2021, 10:45 AM

Zit je eraan te denken om er deze zomer op uit te gaan met een huurauto? Bijvoorbeeld een paar weken de Franse of Spaanse kust opzoeken, een weekje naar zee in Zeeland of een weekendje op de Waddeneiland spenderen: een huurauto moet vakantieproof zijn. Je wilt comfortabel kunnen reizen, waar je ook naartoe gaat.

 In dit blog geven we je graag zes tips waar je op moet letten als je een auto huurt in de zomermaanden.

Bekijk personenauto's

Kies een auto met airco

Bij Diks huur je altijd een auto met airco. Een airco zorgt voor een aangenamere temperatuur in de auto. Een airco is er niet alleen om de rit een heel stuk comfortabeler te maken, nee hij dient ook voor crucialere doeleinden. Wist jij bijvoorbeeld dat je concentratie door een airco een stuk beter blijft? Je wordt veel minder slaperig in de auto van de hitte namelijk. Dit maakt dat jij beter op de weg kunt letten en je medepassagiers een fijne rit hebben.

Hoe groter, hoe beter?

Ga jij op vakantie met een huurauto? Zorg dan voor genoeg ruimte voor alle bagage die jij mee wilt nemen. Bedenk van tevoren goed wat voor spullen je meeneemt op vakantie en kies daarbij de juiste auto. Voldoet een gewone Ford Focus als hatchback, of is het toch handiger om voor een riantere Ford Focus stationwagen te gaan? Bij ons vind je ze allebei.

Ga voor een cabrio

Stel je even voor: jij zit samen met je beste vriend of vriendin in de auto op weg naar het strand, het dak gaat open, je ruikt de zee en voelt de wind door je haren waaien. Je bent met een cabrio nog net even dat beetje extra uit. De speciale ervaring zorgt ervoor dat je vakantie een extra gouden randje krijgt.

Bij ons huur je daarom een Fiat 500 cabrio, waarmee jij ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie hebt!

Kies de meest geschikte auto voor jouw reis

Natuurlijk is het kiezen voor een budget auto fijn. Maar deze auto’s zijn niet altijd even geschikt, bijvoorbeeld als je in de bergen moet rijden. Een sterkere motor weet beter raad met meer passagiers en bagage aan boord: de motor van de auto hoeft dan namelijk niet constant tot het uiterste gedreven te worden, wat resulteert tot zuiniger rijden. Bekijk van te voren dus goed wat de route naar jouw bestemming voor obstakels kan hebben, zoals een stuk door de Franse Alpen of een rit door de Belgische Ardennen, en kies hierbij een goede huurauto.

Kies de juiste opties & extra's

Heb je een auto gekozen? Denk dan ook nog goed na over welke opties en extra’s je in de auto wilt hebben. Zo kan een navigatiesysteem bijvoorbeeld erg van pas komen. Vergeet ook niet een autolader voor je telefoon mee te nemen, want je wilt natuurlijk niet zonder telefoon komen te zitten. Wij staan bij Diks voor je klaar wanneer je extra’s nodig hebt tijdens je reis.

Ga goed voorbereid op weg

Dit klinkt misschien een beetje negatief, maar het is wel goed om je voordat je op vakantie gaat voor te bereiden op pech. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Kom je onverwachts stil te staan of loop je tegen andere problemen aan? Geen paniek! Door onze 24/7 pechhulp zorgen wij ervoor dat het probleem ter plekke wordt opgelost. Jij bent zo weer onderweg. Een auto huren voor vakantie in het buitenland is nog nooit zo makkelijk geweest.