Skip to content
This page is only published in Dutch

Buitengewoon Almere

Diks voor Elkaar
Diks Autoverhuur, Apr 6, 2020, 12:00 PM

Vorige week las je in ons blog al hoe wij het prachtige initiatief Bordje voor onze helden en ouderen steunen met een gratis voertuig. Deze week zullen wij weer een prachtig initiatief in het zonlicht zetten. Want ook Stichting Buitengewoon Almere voorzien wij tijdens deze corona periode van een gratis voertuig.

Stichting Buitengewoon Almere

Stichting Buitengewoon Almere zamelt lokale, gezonde voedseloverschotten in. Deze voedseloverschotten komen uit de supermarkten, lokale restaurants en van verschillende boeren. Met het voedsel dat beschikbaar wordt gesteld, worden gezonde maaltijden bereid die beschikbaar worden gesteld aan kwetsbare Almeerders met kleine portemonnee, waaronder veel minimahuishoudens. Op deze manier vormt het voedselverspilling probleem de oplossing voor het tekort aan gezond voedsel binnen huishoudens met een klein budget.

Gezonde maaltijden voor huishoudens met een klein budget

Het is een feit dat huishoudens met een klein budget vaak ongezonder eten dan huishoudens die meer te besteden hebben. Bij Buitengewoon Almere verzamelen ze dagelijks lokaal verse voedseloverschotten. Hiermee worden gezonde maaltijden gemaakt voor huishoudens met een klein budget. Hieronder verstaan we mensen en/of gezinnen die een dusdanig laag inkomen hebben, dat het moeilijk is om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Almere telt 12.000 minimumhuishoudens waaronder ruim 7500 kinderen onder de 18 jaar. Stichting Buitengewoon Almere helpt deze mensen met een gezonde maaltijd.

Eettafels: koken met en voor kwetsbare Almeerders waaronder veel minimumhuishoudens

Stichting Buitengewoon Almere zet zich op twee verschillende manieren in om een groenere wereld te creeëren en armoede te bestrijden. Zo organiseren ze eettafels waar wordt gekookt voor kwetsbare Almeerders. Op dit moment is het helaas niet mogelijk om de eettafels te organiseren i.v.m. de geldende corona maatregelen.

Wekelijks een Verse Gezonde Buitengewoon Big Bag Voedseltassen voor kwetsbare Almeerders

Wat nog wel mogelijk is, is het uitdelen van voedseltassen. De minimahuishoudens uit Almere kunnen nog wel voor slechts € 1,50 een gezonde voedseltas ophalen. Maar er zijn ook een aantal mensen die vrijwillig meewerken voor een gratis gezonde voedseltas. Zij kunnen meehelpen met wekelijkse werkzaamheden, maar kunnen zich ook aanmelden om te helpen bij oogst acties, evenementen en het bereiden van de maaltijden.

Wilt u meer weten over Stichting Buitengewoon Almere, vrijwilliger worden of een bedrag doneren? Dat kan allemaal via de website van Stichting Buitengewoon Almere.