Skip to content
This page is only published in Dutch

3 Autovakanties vanuit Nederland

Vakantie
Diks Autoverhuur, Sep 12, 2021, 12:15 PM

De autovakantie is razend populair onder de Nederlandse bevolking. Het gemak van de halve inboedel achter in de auto gooien en niet vastzitten aan boardingstijden is voor veel vakantiegangers een reden om met de auto op vakantie te gaan. Een verademing voor velen. En dat begrijpen wij maar al te goed. Bovendien is het in deze onheilspellende corona tijden gemakkelijker om met de auto op vakantie gaan. Wil jij 3 tips voor een fantastische reisbestemming met de auto? Lees dan snel verder.

Bekijk personenauto's

Disclaimer: door de wisselende maatregelingen kan het zo zijn dat de landsgrenzen niet toegankelijk zijn voor toeristen, ook wanneer zij met de auto komen. Houd daarom te allen tijde de officiële websites van het ministerie van buitenlandse zaken in de gaten. En lees ons blog “Goed voorbereid met de auto op vakantie? Hier moet je op letten”.

1. De Ardennen

De Ardennen is de ideale locatie voor vakantiegangers die echt wat uit hun vakantie willen halen, maar niet te ver willen reizen. De Belgische Ardennen beschikt over prachtige landschappen, kleine knusse dorpjes en rivieren. En dat allemaal op een afstand van ongeveer drie en een half uur vanuit Amsterdam.

 In het prachtige landschap wat zichzelf de Ardennen noemt, kan menig cultuur-, natuur- of sportliefhebber zijn of haar vakantie goed vieren. Met de prachtige kastelen, kathedralen, kloosters en andere monumenten kan je de historische waarde van de Belgische Ardennen bezichtigen. Ook kan je gebruik maken van de wandel- of fietsroutes, deze zijn er voor elk niveau. Natuurlijk kan jij je eigen fiets meenemen, maar je kan in elk dorpje ook een (elektrische) fiets huren. Wil jij nog meer avontuur? Ook dan zit je bij de Belgische Ardennen aan het juiste adres. Je hoeft zeker niet stil te zitten in de Ardennen. Van kajakken tot raften over de rivieren, maar je kan ook een rustgevende pot golf spelen bij een van de vele golfbanen die de Ardennen rijk is.

 Wat moet je allemaal in de auto hebben als je naar de Belgische Ardennen gaat?

  • Verbanddoos en brandblusser

  • Gevarendriehoek

  • Veiligheidshesje

2. De Champagnestreek

De champagnestreek is de ideale vakantiebestemming vanuit Nederland. Het is maar ± zes uurtjes rijden naar deze bourgondische reis bestemming. Houd jij wel van een glas bubbels, kaasplankje en stokbrood? Dan is de Champagnestreek zeker wat voor jou.

 De naam geeft het natuurlijk al weg, de champagnestreek staat bekend om de vele champagnehuizen die daar gevestigd zijn. De door UNESCO uitgeroepen werelderfgoed streek, telt zo’n 300 champagnehuizen. Van wereldberoemde champagnehuizen zoals Moët & Chandon, Veuve Clicquot en Dom Perignon, tot de kleinste familie georiënteerde champagnehuizen. Je kan er overal terecht voor een rondleiding, proeverij en lunch.

 Naast de champagnehuizen biedt de champagnestreek je nog veel meer. Zo ben je binnen een uur in Parijs voor een leuk uitstapje en zit je dicht bij de Franse Ardennen voor avontuur. Daarnaast kan je fiets en wandelroutes maken door de wijngaarden, tot rust komen in een van de vele spa’s en je wanen in de oude pittoreske stadjes die de Champagnestreek rijk is.

 Ook in Frankrijk is het verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvest bij je te hebben in de auto. De alcoholtest is sinds mei 2020 niet meer verplicht.

Het zuiden van Denemarken

Denemarken is geen land waar een Nederlander zich snel tot wendt als het gaat om autovakanties. Toch is het zuiden van Denemarken maar ± zes uur rijden vanuit omgeving Amsterdam. Kom je uit het Noorden van het land zoals Groningen, dan ben je er zelfs al in ± vier uur.

 Eenmaal aangekomen in het zuiden van Denemarken kan je genieten van de hoge krijtrotsen, rustige maar prachtige stranden en grote duinen. Ideaal voor natuurliefhebbers en gezinnen. In het bekende populaire attractiepark LEGOLAND, gemaakt van wel zestig miljoen lego stukjes, kunnen je kinderen zich uren vermaken. Daarnaast kunnen jullie in het leven van Viking stappen, terug naar de middeleeuwen in de mooi bewaarde steden van Denenmarken en genieten van al de lekkernij wat dit land te bieden heeft.

 In Denemarken gelden dezelfde regels als in Nederland, in principe hoef je namelijk geen bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Natuurlijk zijn er (net zoals in Nederland) wel enkele adviezen zoals de gevarendriehoek en het veiligheidsvest.

 Meer weten over wat er allemaal geadviseerd wordt om in de auto te hebben in Denemarken, België en Frankrijk? Raadpleeg dan onze naar het buitenland pagina.