Skip to content
This page is only published in Dutch

Waarom een busje huren met automaat?

Het rijden in een busje met automaat neemt talloze voordelen met zich mee. De grootste voordelen van het rijden in een automaat is dat het ontzettend prettig en comfortabel is om te besturen. Dat komt omdat je niet hoeft na te denken over het op- en terugschakelen van de versnellingspook. Wel zo lekker als je een lang stuk moet afleggen of gewoon niet zo goed bent in schakelen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je met klamme handjes schokkend bij het stoplicht weg rijdt.


  • Meer rijcomfort
  • Fitter na een lange autorit
  • Filerijden is eenvoudiger en minder vermoeiend
  • Makkelijker optrekken bij hellingen

Hoe werkt een busje met automaat?

Het is ontzettend eenvoudig om op weg te gaan met een busje met automaat. Dat komt namelijk doordat het maar twee pedalen heeft; het rem- en gaspedaal. Je hoeft hierdoor alleen maar je rechtervoet te gebruiken bij het besturen van onze busjes met automaat. Daarnaast is de pook vervangen door een hendel waarmee je de automaat in verschillende standen kunt zetten;
P - Park = parkeerstand
R - Reverse = achteruit
N - Neutral = in zijn vrij
D - Drive = rijden

Als laatst gaat het busje vanzelf rustig rijden als je het rempedaal loslaat. Heb je nog nooit in een automaat gereden? oefen dan voor het gemak een paar keer op een rustige locatie.

Bekijk personenbussen