Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Sinds het begin van de ‘lockdown’ door het virus COVID19, stelt Diks voertuigen beschikbaar voor mooie en hartverwarmende initiatieven en projecten. Elke dag krijgen wij mailtjes met de mooiste projecten die ervoor zorgen dat we deze periode iets mooier kunnen maken en de strijd tegen corona aan gaan. Iedere week zetten we in ons blog een van deze mooie initiatieven in het zonnetje. Vandaag ‘De Mobiele COVID Post’. Wij stelden voor deze actie een auto voor één van de hardwerkende artsen beschikbaar.

Heb jij zelf ook een mooi initiatief in gedachten en wil je hiervoor een van onze Diks auto’s inzetten? Neem contact op met onze collega's Harry en Alexander of meld je aan via de actiepagina en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Een Actie Auto van diks Autoverhuur staat geparkeerd voor de Mobiele COVID Post (MCP)

De Mobiele COVID Post

De Mobiele COVID Post (MCP) is een drive-through COVID test station, waarbij mensen na verwijzing van hun huisarts efficiënt getest kunnen worden. De MCP is een een non-commercieel project van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) west. De teststraat is opgezet bij het ADO stadion. ADO Den Haag heeft hiervoor belangeloos haar locatie ter beschikking gesteld.


Na aanmelding van de huisarts, vullen mensen een vragenlijst in en komen ze met de auto langs voor een kort lichamelijk onderzoek en het afnemen van een uitstrijk uit de keel en neus. Hierbij kunnen mensen in hun auto blijven zitten. In een mobiel lab (beschikbaar gesteld door Defensie) wordt er dan op corona getest. Indien nodig is er een sneltest beschikbaar, bijvoorbeeld voor zorgpersoneel of mensen uit andere vitale beroepen.


Dit project wordt uitgevoerd door huisartsenorganisatie Hadoks en de afdelingen Medische Microbiologie van het LUMC in afstemming met GGD, GHOR Haaglanden en zorgverzekeraars.

Een auto rijd het mobiele corona testlab binnen

Een auto van Diks voor de basisarts

Op De Mobiele COVID Post werken verschillende organisaties samen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Diks stelde voor de basisarts van dit project een voertuig beschikbaar. Het voertuig zorgt ervoor dat de basisarts op een veilige manier op locatie kan komen. “Als basisarts werk ik samen met artsen van de medische microbiologie, analisten en coassistenten. Ook werken we samen met het Rode Kruis, die bijvoorbeeld mensen een lift kunnen bieden naar de drive-through.”

Diks & De Mobiele COVID Post

Bij Diks dragen we graag ons steentje bij aan dit project. Daarom stelden wij een personenauto beschikbaar voor de basisarts die elke dag naar De Mobiele COVID Post rijdt. Zo kan zij veilig reizen zonder enig risico.

Ook op weg in een voertuig van Diks?

Ben jij zelf ook werkzaam bij een project om COVID19 tegen te gaan of een mooi initiatief welke de periode een stukje dragelijker maakt? Kun je hiervoor ook een voertuig gebruiken? Meld je aan via het aanmeldformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Reacties

Laat een reactie achter