"Al vier jaar vol gas."

DIKS aan het woord
DIKS autoverhuur, 23 Aug 2023 06:00

Bij DIKS gaat het vaak over de voertuigen. Maar hoe zit het eigenlijk met de mensen achter de schermen? Zij vormen de kern van het bedrijf, die we graag aan jullie voorstellen.

Deze maand geven we het woord aan teamleider buitendienst Abdel. Zeer geliefd onder zowel huurders als collega's. Of zoals de meeste mensen hem kennen: Appie.

Ik werk pas vier jaar bij DIKS - en hoewel dat in vergelijking met mijn toegewijde collega's misschien als kort voelt, lijkt het alsof ik hier al net zo vertrouwd ben, als zij na 35 jaar zijn.

Teamleider Buitendienst Abdel

De enthousiaste teamleider van het wagenpark in Amstelveen is een gezelligheidsdier dat van aanpakken weet. Precies die mindset probeert hij over te brengen op de nieuwe werknemers die in het wagenpark aan de slag gaan. In slechts een paar jaar is hij doorgegroeid van medewerker in de buitendienst tot hét gezicht van de onboarding bij DIKS. Een verhaal dat het belichten waard is.

Vier jaar vol gas

“Ik werk pas vier jaar bij DIKS - en hoewel dat in vergelijking met mijn toegewijde collega's misschien als kort voelt, lijkt het alsof ik hier al net zo vertrouwd ben, als zij na 35 jaar zijn." vertelt Abdel. In augustus 2019 begon hij met werken in de buitendienst op het wagenpark in Amsterdam-Zuid. Al snel merkte hij hoe erg hij genoot van het klantcontact bij het uitgeven en innemen van de voertuigen. Uitgebreid praatjes maken, oprechte interesse tonen en altijd klaar staan om ad hoc oplossingen te bedenken - dat is waardoor hij zoveel plezier uit zijn werk haalde.

Dat plezier straalde af op de mensen die hij hielp en op zijn collega’s. Iets wat niet onopgemerkt bleef, want na twee jaar werd Abdel teamleider van de buitendienst en ging hij aan de slag bij het grootste wagenpark van DIKS, Amstelveen. Hier leidt hij alle nieuwe werknemers op en houdt hij een streng oogje in het zeil. “Als ik de verantwoordelijkheid heb, gaan er geen auto’s mee die niet in perfecte staat zijn. Een brandschone en veilige auto meegeven is topprioriteit en ik zorg dat iedereen die op het wagenpark werkt zich hier bewust van is.” legt Abdel uit.

Werken bij DIKS

Abdel verkiest actie boven kantoorwerk en actie genoeg in de buitendienst. Zijn ochtenden beginnen met het inchecken van alle voertuigen. Vervolgens neemt hij de planning door, bepaalt wat er schoongemaakt moet worden en zorgt ervoor dat alles klaarstaat voor de dag. In de middag komt het grootste deel van zijn tijd neer op rijden. Hij pendelt voertuigen tussen verschillende vestigingen terwijl er Nederlandstalige knallers of 00’s RnB nummers over zijn speakers klinken.

Met gemiddeld 50-75 interne voertuig wisselingen per dag, vindt Abdel elke dag boeiend. "De variatie maakt het interessant. Ik zorg voor vlotte voertuigstromen en ben trots op ons teamwerk," deelt hij. Zijn taken zijn essentieel voor de efficiëntie van DIKS en zijn vastberadenheid en trots versterken het unieke teamgevoel.

De DIKSte ervaring

Zich beperken tot één favoriete ervaring doet Abdel liever niet. Wel kan hij uren praten over de bijzondere ervaringen die hij door de jaren heen met mensen heeft gehad. Van klanten die terugkomen met fruitmanden, frisdrank en snoepgoed, tot gulle fooien - alle herinneringen blijven hem bij. 

Geen ideeënbussen, maar echte bussen

"Bij DIKS werken maakt me trots. Het voelt als één grote familie dankzij de geweldige sfeer en laagdrempeligheid. Van de familie Diks tot de directeur, iedereen is benaderbaar en oprecht geïnteresseerd. Hier hoor je er écht bij.

En het mooiste? Je stem telt hier. Geen ideeënbus, maar directe betrokkenheid. Als je ergens kansen ziet, is er altijd iemand die luistert en je de mogelijkheid geeft om ze te benutten. Ik kijk ernaar uit om met dit groeiende bedrijf mee te groeien."