“Hier zit je geen moment stil, heerlijk.”

DIKS aan het woord
DIKS autoverhuur, 9 Nov 2023 07:00

Dat er bij DIKS een boel stoere mannen werken is misschien bekend, maar wat dacht je van stoere dames! Elke maand spreken we één van onze toppers en deze keer is het de beurt aan Viola, al bijna 1,5 jaar werkzaam als baliemedewerkster in Amsterdam Zuid en voor ons nu al onmisbaar.

“Hier zit je geen moment stil, heerlijk.”

Baliemedewerkster Viola

Een echte aanpakker

Elke taak aanpakken en niet stilzitten, dat is Viola, werkzaam als baliemedewerkster in Amsterdam Zuid. Viola weet wat knallen is en dat heeft zij ook zeker laten zien toen zij bij Van Ostadestraat te werken kwam. “Hier zit je geen moment stil, heerlijk. Er is zoveel diversiteit in het werk. Ik vind het fantastisch. Wanneer het heel druk is, moeten wij ook helpen met het wegrijden van de bussen.”

Tijd voor verandering

Viola heeft jarenlang gewerkt in de financiële sector, maar vond dat het na 20 jaar tijd was voor iets anders. Weer gezien worden als mens en de mens ook weer zien als mens, dat is wat Viola miste in haar vorige functie. Er zijn voor een ander. Na het zien van een Instagram post op het account van een recruitmentbureau in Lelystad, twijfelde zij dan ook geen moment en solliciteerde Viola direct. Na een minder sociale functie bij de bankinstelling, kwam Viola bij DIKS in een warm bad terecht. De eigenaren Ronald en Niels Diks maakten de eerste ervaring heel prettig. “Ronald en Niels Diks zijn lieve mensen, je mag alles zeggen en met alles mee doen.”

Elke dag weer vol energie

De vestiging, in Amsterdam Zuid, is de enige die op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 19:30 uur geopend  is en dat weet Viola als geen ander. Elke dag is het knallen bij deze vestiging. “Het werk is heel divers. Er komen elke dag mensen voor reserveringen, de telefoon gaat en helpen wij als baliemedewerkers ook met het uitgeven van de auto’s. Naast de drukte is er ook tijd voor gezelligheid. Als team zijn wij heel hecht en denken wij ook aan elkaars speciale dagen. Zo was er laatst een collega jarig en dat wordt dan met het team gevierd. Het team en de diversiteit maken het werk het allerleukste.”

Het begin

Toen Viola 1,5 jaar geleden begon, was de vestiging nog volop in verbouwing. Alle vestigingen van DIKS zijn in een nieuw jasje gestoken, om de klanten een echte hotelervaring mee te geven. Dit was voor Viola en de collega’s even wennen, maar tegelijkertijd ook heel leuk. Als team zijn zij, ondanks de verbouwing, hechter geworden en hebben zij hard gewerkt om iedereen goed op weg te helpen. Zo vertelt Viola, "Toen ik hier begon te werken, zaten wij nog met alle collega’s van de vestiging tijdelijk in een andere ruimte iets verderop in de straat. Dit was een geweldige ervaring. De tijdelijke ruimte was zeker de helft van hoe onze vestiging nu is, waardoor wij en de auto’s allemaal in dezelfde ruimte zaten.”

Inmiddels is de vestiging tiptop in orde, maar toch was de verbouwing voor Viola een  periode om nooit te vergeten. “Zo ben ik begonnen: Je reed achteruit de garage in, stapte uit en ging achter je bureau zitten. Geweldig!"

Is de verbouwing jouw favoriete herinnering tot nu toe?

"Nee zeker niet, ik zou er wel 100 kunnen noemen. Vooral de klanten maken het leuk. Elke dag komen er vaste en nieuwe klanten binnen voor een praatje. Wij staan dan voor hen klaar. Jij bent dan echt weer onder de mensen. Na een tijd herken je zelfs vaste klanten. Elke dag is weer leuk!"

Heb jij een lievelingsauto bij DIKS?

“Een specifieke lievelingsauto heb ik niet. Als ik er een moet kiezen, dan de actie auto’s. Dat zijn van die mini racewagens en die vind ik echt fantastisch.”

En als laatste, wat vind je het allerleukst aan je werk?

“Toch wel dat wij als vrouwen in een, voor het grootste gedeelte, mannenwereld werken. En met name dat wij ons er zo thuis voelen en er ook thuishoren.” 

En daar heb je het, de kracht achter de vrouwen van DIKS gaat verder dan alleen het besturen van voertuigen. Niet alleen een baan, maar girlpower op vier wielen. Wil jij je ook aansluiten bij ons team? Neem dan een kijkje bij onze vacatures.