“Als je laat zien wat je kunt, krijg je kansen om te groeien.”

DIKS aan het woord
DIKS autoverhuur, 12 Jul 2023 22:08

Dat je bij ons terecht kunt voor een auto, bus, koelwagen of vrachtwagen wist je al. Maar weet je eigenlijk wie dit allemaal mogelijk maken? Nee? De mensen achter DIKS natuurlijk! Zonder hen, geen DIKS. De komende maanden stellen we in deze rubriek een DIKS teamlid aan je voor.

Zo geven we een kijkje achter de schermen en duiken we in de wereld van onze werknemers. Want hoe is het nou om te werken bij het DIKSte autoverhuurbedrijf van Nederland?

“Als je laat zien wat je kunt, krijg je kansen om te groeien.”

Vestigingsmanager Michaël

Het verhaal van Michaël

We trappen af met Michaël van Es. Hij is de vestigingsmanager van onze gloednieuwe locatie in Amsterdam Zuidoost. Zijn doorzettingsvermogen, vriendelijkheid en gezelligheid zijn bij DIKS niet onopgemerkt gebleven. In slechts een paar jaar groeide hij namelijk door van baliemedewerker tot de vestigingsmanager die in zijn eentje een nieuwe DIKS locatie mocht openen. 

“Als je laat zien wat je kunt, zul je bij DIKS altijd kansen krijgen om door te groeien”, vertelt Michaël zelf. Maar hoe is dat dan gelopen? We hebben hem de wielen onder de bus vandaan gevraagd en zijn blij dat we Michaël het podium kunnen geven wat hij verdient.

Een heel DIKS avontuur

In augustus 2019 was Michaël net terug uit het zonnige Brazilië en druk op zoek naar een baan. “Met mijn hospitality achtergrond leek een baan bij een hotel de meest logische vervolgstap. Ik stond dan ook op het punt om een baan bij een groot hotel in Amsterdam te accepteren, toen het lot me bij DIKS bracht.” Gelukkig wisten onze operationeel directeur en Niels Diks hem te overtuigen, en hij ons. “Er was direct een klik”, zegt Michaël - en die klik was wederzijds.

Met een dosis vastberadenheid en een sprong in het diepe begon hij zijn avontuur als DIKS, zelfs zonder enige ervaring achter het stuur van een (grote) bus. Voordat hij zijn plek achter de balie kon innemen, draaide hij daarom mee met de buitendienst om het bedrijf tot in de puntjes te leren kennen. 

Van het bruisende hart van Amsterdam verhuisde hij al snel naar het fonkelnieuwe filiaal in Amstelveen, waar hij in zijn eentje achter de balie begon. Hij wist zich snel te bewijzen en werd supervisor van de teams die op de twee locaties in Amstelveen werken. En na anderhalf jaar ervaring als supervisor werd hij naar voren geschoven om de rol van vestigingsmanager van deze twee filialen op zich te nemen.  

“Het was heerlijk om deze teams te zien groeien en om iedereen te helpen met zichzelf ontwikkelen. Omdat ik zelf weet wat er mogelijk is binnen het bedrijf, probeer ik iedereen altijd te stimuleren om zijn ambities uit te spreken. De gezelligheid en de collegialiteit bij ons zijn zo uniek. Wat ik nu ga zeggen is heel zoetsappig, maar bij DIKS zijn we echt een familie. Iedereen helpt elkaar en dat maakt het leiding geven natuurlijk extra leuk.”

Een kans buiten de gebaande paden/wegen

Michaël bewees dat zelfs zonder voorkennis, maar met een gezonde portie lef, de mogelijkheden eindeloos zijn bij DIKS. Afgelopen oktober is hij namelijk gestart met het openen van ons nieuwe filiaal in Amsterdam-Zuidoost. Een groter wagenpark en een A-locatie. Voor ons was het duidelijk dat Michaël dit volledig in goede banen zou gaan leiden.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De drukke zaterdagen waar er veel particuliere verhuur is en alle verhalen kan aanhoren van mensen die gaan verhuizen, op vakantie gaan of familie gaan bezoeken. Dan ben ik op mijn best. Verhalen aanhoren, mensen helpen en nét dat extra stapje zetten om voor een persoonlijke ervaring te zorgen.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Momenteel draai ik veel diensten alleen. Dit komt doordat ik werk op een groeiende vestiging. Er zijn dus nog niet alle dagen extra mensen nodig. Dit is een verschil met het altijd drukke Amstelveen, maar nu zijn mijn dagen ook weer druk, maar dan gevuld met andere taken. Ik begin met dingen als de retour wagens checken op schade en volle tanken. Neem alles door wat er die dag verhuurd moet worden en wordt ingeleverd en dan open ik de winkel. Als de winkel open is zorg ik dat iedereen veilig de weg op kan en eigenlijk zijn er elke dag wel dingen die ik ad hoc moet oplossen. Maar dat maakt het juist leuk en divers werk.”

Heb je nog een DIKSe anekdote?

“We hadden een klant die een personenauto had gehuurd voor hun vakantie. Ze hadden nog een reis van 15 uur voor de boeg naar hun bestemming. Het probleem was dat de auto nog niet klaar was toen ze arriveerden, heel stom natuurlijk. We besloten om er alles aan te doen het op te lossen en een nieuwe auto supersnel en perfect klaar te maken. Ondertussen zorgden we ervoor dat het gezin zich comfortabel voelde terwijl ze wachtten, met al hun bagage klaar voor de vakantie...

Eenmaal onderweg was het gezin zo blij met de auto dat ze bij elke nieuwe vakantiebestemming een foto maakten van het uitzicht met de DIKS auto op de voorgrond. Ze wilden vol trots aan mij en mijn collega's laten zien hoe geweldig hun reis was. Bij het terugbrengen van de auto hadden ze zelfs souvenirs meegenomen om ons te bedanken voor de uitstekende service. En dat terwijl de situatie eigenlijk begon met een probleem. Dit is dan ook precies waar wij bij DIKS het verschil in kunnen maken: persoonlijke en oprechte service. Iets waar ik super trots op ben.”

Samen groeien

Het leukst is misschien wel dat niet alleen Michaël grote stappen heeft gezet. Toen hij startte bestond DIKS uit ongeveer 50 man personeel, maar inmiddels zijn we al ver over de 100! Hierdoor ontstaan er veel interne doorgroeimogelijkheden en zie je goed hoe de inzet van team DIKS resulteert in succes en nog meer groei. Iets waar we heel trots op zijn en wat veel goeds voorspelt voor de toekomst.