Skip to content
This page is only published in Dutch

Wat te doen tijdens het paasweekend?

Vakantie
Diks Autoverhuur, Mar 31, 2021, 3:00 PM

Waar je normaal misschien dit tijdens naar Paaspop gaat, de Keukenhof bezoekt of een dagje naar een pretpark gaat, is dat dit jaar allemaal iets anders. Maar dat betekent niet dat je geen leuk paasweekend kunt hebben. We mogen nu dan wel in een lockdown zitten, er zijn nog steeds dingen die we kunnen ondernemen.

Bij Diks Autoverhuur kun je een auto huren of busje huren voor het paasweekend! Zo heb jij alle vrijheid en kun jij op een veilige manier van A naar B.

Bekijk personenauto's

1. Paaseieren zoeken!

Heb jij kinderen die het lange paasweekend thuis zijn? Dan is het super leuk om in een paasthema een speurtocht uit te zetten. Ga op zoek naar de paashaas of de eitjes die verstopt liggen door de buurt of in het bos. Voer verschillende opdrachten uit en laat de kinderen zoeken naar de juiste route. De speurtocht kun je geheel met het paasthema maken. Zo kun je vragen stellen over pasen, de paashaas en het paasverhaal en kunnen de kinderen met een eigengemaakt mandje op zoek naar paaseitjes. Natuurlijk kan aan het einde van de tocht een overheerlijke paaspicknick niet ontbreken.

Heb je jouw omgeving de afgelopen maanden wel genoeg gezien? Zet dan een leuke speurtocht uit in het bos. Vul een picknickmand met lekkers, huur een auto en maak er een leuke dag van.

2. Vier het paasweekend op een vakantiepark

De vakantieparken in Nederland zijn - met een aantal aanpassingen - gewoon geopend. Je kunt samen met je huishouden een huisje huren op een vakantiepark van bijvoorbeeld Landal, Centerparcs of Droomparken. Deze vakantieparken faciliteren een fijne en veilige omgeving waar jij met je gezin of huishouden er even tussenuit kan. De vakantiepark ketens hebben vaak mooie paasaanbiedingen voor het paasweekend. Lekker en voordelig weg dus!

3. Bezoek een (nieuwe) stad en doe een stadswandeling

Dit is niet per se een tip voor het paasweekend, maar zeker een leuke tip! De Stadswandeling is een concept dat voortkomt uit een creatieve en positieve aanpak tijdens deze gekke tijden. Het project heeft als doel om lokale horeca te ondersteunen en hen een frisse start te geven wanneer corona voorbij is. Als deelnemer van De Stadswandeling loop je een leuke route door een van de aangesloten steden en ontdek je unieke plekken van de stad. Daarnaast steun je de horeca door bij diverse horecatentjes een lekker hapje of drankje te halen. Een win-win situatie met een erg leuk, corona-proof, uitje als gevolg!

4. Uitwaaien op het strand

Tijdens het paasweekend kan het weer erg lekker zijn. Natuurlijk ga je tijdens pasen nog niet liggen zonnebaden, maar de Nederlandse stranden zijn heerlijk om overheen te lopen. Omdat onze stranden heel breed zijn, lenen ze zich perfect voor een goede en veilige wandeling. Genoeg ruimte om afstand te houden en een heerlijk uitje tijdens het paasweekend. Wel zo lekker als je je die ochtend iets te veel hebt laten gaan tijdens het paasontbijt.

Wij hopen dat je met deze vier uitjes een leuk paasweekend tegemoet gaat. Fijne dagen!