Skip to content
This page is only published in Dutch

Verhuizen in coronatijd? Zo pak je het aan!

Coronavirus
Diks Autoverhuur, Apr 23, 2020, 12:00 AM

Als je gaat verhuizen, komt er van alles op je af. Om alle dingen die je moet regelen op een rijtje te zetten, maakten wij een tijdje geleden een verhuischecklist voor jou. De lijst staat vol verhuistips zodat je voor, tijdens en na de verhuizing niets vergeet.

Ga jij verhuizen tijdens deze periode waarin we zoveel mogelijk binnen moet blijven door de COVID-19 uitbraak? Dan zijn er een aantal extra tips waar jij rekening mee kunt houden. Daarom vind je in dit blogartikel een coronaupdate op onze verhuischecklist.

Download de verhuischecklist

Plan je verhuizing goed

Waar je een verhuizing natuurlijk altijd goed moet inplannen, is dat in deze coronatijd nog veel belangrijker. Zo is het van groot belang dat alles snel en soepel verloopt. Zorg er dan ook voor dat je al je spulletjes goed hebt ingepakt en dat je niet op de verhuisdag zelf nog moet inpakken of afbreken. Zo hoeft jouw hulp je spullen niet aan te raken en zorg je voor zo min mogelijk contact.

Pak je spullen goed in

Zorg voor een goede beschermhoes voor bijvoorbeeld je matras, voor sommige spullen zoals je matras kun je beschermhoezen kopen die de spullen beschermen. Deze komen in coronatijd extra goed van pas omdat ze ook de eventuele verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Let op het maximaal aantal personen

Zorg ervoor dat je te allen tijde maar met maximaal 3 personen op een adres bent door teams te maken en de taken te verdelen. Bijvoorbeeld: 2 personen op het oude adres, 2 personen op het nieuwe adres en 1 persoon in de verhuisbus van Diks die pendelt tussen de adressen.

Houd 1,5 meter afstand!

Je hoort hem de hele dag op tv, de radio en zelfs in de supermarkt, maar ook bij het verhuizen is het belangrijk dat je 1,5 meter afstand houdt. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen is deze regel belangrijk. Het virus verspreidt zich nu eenmaal minder snel als iedereen 1,5 meter afstand houdt.

Was je handen regelmatig

Net als de 1,5 meter afstand regel is ook het advies om vaak je handen te wassen er een die je tijdens het verhuizen zou moeten toepassen. Door al het sjouwen kom je in aanraking met verschillende objecten. Om het virus niet door te geven, is het goed om iedere keer nadat je een meubel of doos hebt aangeraakt je handen te wassen. Zet een timer of spreek met elkaar af dat je je handen wast na het verplaatsen van ieder object. Daarnaast is het voor de verhuizing goed om voldoende zeep en desinfectiegel in huis te halen. Zo kunnen jullie beschermd te werk gaan.

Wil je jezelf en je hulptroepen nog beter beschermen? Zorg er dan voor dat iedereen handschoenen draagt tijdens de verhuizing.

Wat doe je met de pauze?

Natuurlijk wil je zo goed mogelijk zorgen voor de mensen die je komen helpen. Normaalgesproken zou je dan ook voor iedereen lunch en drinken regelen. Toch is dat nu niet zo’n goed idee. Vraag of iedereen zijn eigen lunch en drinken meeneemt. Wil je toch iets regelen? Laat dan lunch bezorgen!

Waar is dat feestje!?

Is het gelukt met verhuizen en zit je helemaal fijn op je plekje? Dan is het uiteraard tijd voor een housewarming. Helaas is dit nu allemaal even niet mogelijk. Geef je vrienden en familie een virtuele tour door je huis met facetime of Skype en plan dat huisfeestje als het weer mogelijk is.

Ondanks de onzekere tijd hopen wij dat het verhuizen voorspoedig verloopt en jij snel en veilig van je nieuwe huisje kunt genieten. Succes met verhuizen!