Skip to content
This page is only published in Dutch

Stichting Blije Buren

Diks voor Elkaar
Diks Autoverhuur, Apr 10, 2020, 12:00 AM

In ons blog van vorige week vertelde we hoe we het initiatief Buitengewoon Almere voorzien van een gratis bus, zodat ze voedseloverschotten kunnen ophalen en verwerken in heerlijke maaltijden voor gezinnen met een klein budget.

Er zijn nog veel meer mooie initiatieven die in deze moeilijke tijd hun steentje bijdragen. Zo schonken wij twee gratis busjes aan Stichting Blije Buren.

Stichting Blije Buren

Stichting Blije Buren is een initiatief ontstaan vanuit verschillende initiatieven, zoals Sea of Love (S.O.L.) en Villa J.C. Met dit initiatief willen ze andere mensen - belangeloos - ondersteunen en uit hun isolement te halen. Dit doen ze normaal door activiteiten te organiseren en buren bij elkaar te brengen. Maar in deze lastige periode zorgt deze stichting ook voor verbroederingen en Blije Buren! Dit doen ze door verschillen te begrijpen en de overeenkomsten te versterken. Hierdoor komen mensen nader tot elkaar.

Voedsel inzamelen en verspreiden

Momenteel is het helaas niet mogelijk om bijeenkomsten te organiseren. Waar ze normaal verschillende activiteiten organiseren van ouderenhulp tot filmavonden en van integratieprojecten tot kookclubs, komen nu de sociale bijeenkomsten te vervallen. Lastig voor mensen die moeite hebben uit hun sociale isolement te komen. Dat deze bijeenkomsten niet doorgaan, betekent niet dat Stichting Blije Buren stil zit. Ze staan klaar voor iedereen en proberen er alles aan te doen om mensen uit hun sociale isolement te halen. Zo richten ze zich op dit moment op voedsel inzamelen en verspreiden in de stad aan degenen die dat het hardste nodig hebben. Zo blijven ze met de buurt in contact en zorgen ze voor lekker eten!

Diks & Stichting Blije Buren

Het initiatief van Stichting Blije Buren vinden wij bij Diks geweldig en daarom stellen wij voor dit initiatief gratis twee bussen tot beschikking. Met deze bussen worden gezonde en lekkere voedingsmiddelen opgehaald en verspreid door Amsterdam. Zo kunnen ook de mensen die het het hardste nodig hebben, genieten van lekker eten.

Heb jij een mooi initiatief waarmee je in deze tijd een steentje bijdraagt en wil je daarvoor een gratis voertuig gebruiken? Diks geeft er in deze periode 50 gratis weg! Neem contact op met onze collega's Harry en Alexander of meld je aan via het aanmeldformulier* en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

*Deze actie is ten einde, aanmelden is dan ook niet langer mogelijk.