Skip to content
This page is only published in Dutch

Onze sportiefste huurder op alle fronten: de Johan Cruyff Foundation

Samen op de goede weg
Diks Autoverhuur, Apr 7, 2023, 9:00 AM

DIKS heeft als Amsterdams bedrijf veel Amsterdamse trots. Iemand die deze trots doet oplaaien is Johan Cruijff - één van de beste voetballers aller tijden. Ondanks dat hij er helaas niet meer is, heeft hij wel iets ongekend moois achtergelaten: de Johan Cruyff Foundation. Met de oprichting van de Foundation in 1997 besloot hij alles op alles te zetten om sport, voor kinderen en jongeren voor wie dit niet vanzelfsprekend is, mogelijk te maken.

Al jarenlang is DIKS de partij die de Cruyff Foundation inzet voor het huren van bestel- en personenbusjes. We hebben Jo - medeverantwoordelijk voor de marketing, communicatie en events - een aantal vragen mogen stellen over de organisatie en onze samenwerking.

“We organiseren jaarlijks 6 evenementen waarbij we jullie busjes nodig hebben. Bekende evenementen zijn de ’Cruyff Foundation Cup’ en de ‘Cruyff Legacy 14K’. Hiermee zamelen we geld in voor alle kinderen en jongeren waarvoor sport niet vanzelfsprekend is.”

Wat een prachtig doel! En bij DIKS zeker niet onbekend. Vorig jaar liepen er namelijk 10 DIKS collega’s (met enige moeite) 14 kilometer door het Amsterdamse zonnetje. Wat een prachtige dag was dat. Des te prettiger vinden wij het dat onze DIKS busjes onderdeel uitmaken van de opbouw en uitvoering van dit bijzondere evenement.

“En hierbij spelen jullie een belangrijke rol! Dit weekend (zondag 2 april 2023)  staat de volgende Cruyff Legacy 14K weer op de planning. Vrijdag halen we de busjes op en starten we met opbouwen. Een evenement waar bijna 5000 mensen aan meedoen vraagt om aardig wat ritjes naar onze opslag.” 

De Cruyff Legacy 14K is voor de Cruyff Foundation natuurlijk een echte thuiswedstrijd. Starten en finishen in de Johan Cruijff ArenA, een stadion waar jullie niet alleen een naam maar ook een visie mee delen.

“Het is zeker een thuiswedstrijd en dat maakt de samenwerking met DIKS voor ons nou juist zo prettig. Doordat jullie verschillende filialen in Amsterdam hebben, kunnen we altijd op korte termijn bij jullie terecht.”

Nou zijn we natuurlijk benieuwd of jullie team dan ook op elk filiaal met hetzelfde enthousiasme worden onthaald?

“Dat we al zo lang met jullie samenwerken komt mede door jullie altijd warme onthaal. Daarnaast weet iedereen inmiddels hoe het werkt. Als we binnenkomen liggen de sleutels klaar en hoeven we geen bergen met papierwerk te doorlopen, ideaal!”

We zijn blij dat dit stukje digitalisering in de smaak valt!

Zo horen we het natuurlijk graag. Een warm ontvangst en efficiëntie is op drukke evenementdagen het minste wat we kunnen bieden. Waar wij op onze beurt dan weer benieuwd naar zijn, is hoe de DIKS busjes worden ingezet. Blijft het bij ritjes tussen opslag en evenemententerrein?

“Zeker niet! Want naast bestelbusjes huren we ook altijd een aantal personenbusjes bij jullie. Deze personenbusjes gebruiken we om ambassadeurs op te halen en naar de juiste locaties te brengen.”

Een Foundation die draait om sport mogelijk maken en is opgezet door niemand minder dan Johan Cruijff. Dat zorgt wellicht wel voor grote namen die zich als ambassadeur bij jullie aansluiten. Heeft DIKS zonder onze weet al grote sterren mogen vervoeren?

“Jazeker! Denk aan voetbalsterren als Frank Rijkaard en Anouk Hoogendijk, maar ook aan BN’ers als Humberto Tan. Wist je dat jullie busjes vorig jaar zelfs binnen handbereik van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zijn geweest?” 

Koning Willem-Alexander, in onze bus?

“Nou helaas hadden jullie geen gepantserde uitvoeringen in het wagenpark staan, dus koos hij toch voor zijn eigen beveiligde vervoer. Maar alle andere ambassadeurs hebben we in een race tegen de klok tussen onze jubileumactiviteiten kunnen verplaatsen. Koning Willem-Alexander heeft jullie busjes dus wel druk in actie gezien, telt dat ook een beetje?”

Tuurlijk telt dat! Daarbij moet er altijd wat te dromen overblijven voor DIKS. We gaan die gepantserde uitvoering toch maar een keer in overweging nemen.

We halen ontzettend veel inspiratie uit de mooie organisatie en de initiatieven van de Cruyff Foundation. Zoals Johan zei: “Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen”. Alle kinderen in beweging krijgen en zo bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Een prachtig doel waar DIKS zich graag bij aansluit.