Skip to content
This page is only published in Dutch

Het nieuwe huren

Tips
Diks Autoverhuur, Jan 8, 2021, 4:00 PM

Waar de wereld druk in de weer is met het ‘nieuwe normaal’ door de huidige pandemie, is het in autoland al een langere tijd bezig met een flinke omschakeling. Personenauto’s met verbrandingsmotoren moeten het veld ruimen voor milieuvriendelijke alternatieven. Ook bij Diks Autoverhuur gaan we met onze tijd mee en bieden wij sinds kort elektrische personenauto’s en bestelbussen aan als huurauto.

Bekijk voertuigen

Elektrische auto huren

Het resultaat is onze elektrische huurauto: de Citigo-E. Een compacte stadsauto waarbij je alsnog met vier mensen op pad kunt. Het huren van zo’n elektrische auto gaat alleen wel iets anders. Deze kun je namelijk (natuurlijk) niet zomaar even voltanken bij een tankstation. Je gaat daarom op pad met een laadkabel en een laadpas. Of je met de beperkte rijbereik wel op je bestemming komt? Na strenge metingen blijkt dat de Skoda op één acculading 260 kilometer kan afleggen. Daarmee kom je dus in vrijwel alle gevallen zorgeloos van A naar B op een dag. Wij geven onze elektrische auto daarbij altijd met een volle accu mee. Daarnaast krijg je een laadpas waarmee je op zo’n 135.000 plaatsen gratis kunt opladen. Zo bespaar je dus flink in de brandstofkosten. Via een speciale app kun je als huurder zien waar jij de elektrische huurauto kosteloos kunt opladen. Per dag ben je dus écht maar €45 kwijt met een kilometervrijstelling van 100 kilometer.

Let echter wel even op: langs de snelweg of op bekende knelpunten vind je ook zogenoemde snellaadstations. Zoals de naam al zegt: hierbij laad jij een elektrische auto veel sneller op. De prijs voor het laden bij zo’n station wordt echter niet ondersteund door onze gratis laadpas. Voor deze kosten draait de huurder dus wel zelf op.

Voordelen elektrische huurauto

Het rijden met een elektrische auto kan een hele uitdaging zijn als je het nooit eerder gedaan hebt. Het verschilt in de praktijk echter weinig met rijden in een ‘gewone’ auto. Het heeft zelfs heel veel voordelen, zoals de stilte aan boord, het vermogen dat toeneemt ten opzichte van een reguliere Citigo en de altijd aanwezige automaat. Dat is natuurlijk perfect voor in een drukke binnenstad.

  • Altijd automaat

  • Gering verschil met 'normale' auto

Elektrische bestelbus huren

Of het met alleen een elektrische stadsauto klaar is? Zeker niet! Bij Diks Autoverhuur kun je nu ook een volledig elektrische bestelbus huren: de Mercedes-Benz e-Vito. Hiermee verhuis jij al je spullen op een zeer ecologische manier voor al €79 per dag! Ondanks deze geheel nieuwe aandrijflijn, bespaar je niks op ruimte. In de e-Vito passen namelijk spullen van maximaal 260 x 162 x 132 cm. Meer informatie over deze bus volgt snel in dit blog.

Ben jij om en ga jij voor een elektrische huurauto? Bij Diks Autoverhuur ben je daarvoor aan het juiste adres.