Skip to content
This page is only published in Dutch

Een Leven Lang DIKS: De vakantie van familie de Vries

Leven Lang DIKS
Diks Autoverhuur, Jul 1, 2024, 8:00 AM

DIKS bestaat 75 jaar, en om dit jubileum te vieren, nemen we je elke maand mee in de verhalen van de mensen die we elke dag op weg helpen. Daarnaast zit er in elk verhaal een kortingscode verstopt, want hé: "Wie jarig is, trakteert!"

Deze maand duiken we in het verhaal van familie De Vries, die elke zomervakantie naar Italië op vakantie gaan. Vader Jan, moeder Marijke, en hun drie kinderen – Emma (13), Lucas (10)  en Sophie (8) – begonnen hun avontuur met grootse plannen, maar ontdekten al snel dat hun uiteenlopende vakantiewensen voor uitdagingen zorgden. Gelukkig werd de rit een stuk aangenamer door hun betrouwbare DIKS-auto en de creatieve oplossingen die ze bedachten om de sfeer goed te houden.

De vakantie van hun leven

De route van de familie De Vries begon in Nederland, waarna ze via België richting Frankrijk reden. Ze bezochten het prachtige Parijs, waar Emma straalde bij het zien van de Eiffeltoren en het Louvre. Daarna gingen ze door naar de Alpen, waar Lucas eindelijk zijn hart kon ophalen met een dagje bergbeklimmen. Italië stond ook op de planning, met stops in Venetië en Rome. Sophie’s hoogtepunt was echter Gardaland, een groot pretpark aan het Gardameer.

Waarom DIKS? Omdat ik snak naar vitamine D.

Jan (41 jaar)

Een kijkje in de auto

De lange ritten werden opgevrolijkt door de familietradities die ze door de jaren heen hadden ontwikkeld. Elke ochtend begon met een gezamenlijk karaokeconcert in de auto. Jan had een indrukwekkende playlist samengesteld die varieerde van Queen en ABBA tot Frenna en Taylor Swift, en er werd uit volle borst meegezongen. De picknickpauzes werden door Marijke voorbereid met lokale delicatessen die ze onderweg kochten, van Franse quiche tot Italiaanse cannolis.

Een ander leuk aspect van hun reis was het kentekenspel dat de kinderen speelden. “Sophie was de beste in het spotten van buitenlandse kentekens,” vertelt Lucas (14 jaar) met een zucht. “Ze won bijna altijd en mocht daardoor bepalen wat we gingen eten. We hebben heel wat pizza’s, frietjes en ijsjes gegeten deze vakantie!”

Waarom DIKS?

“Waarom we bij DIKS huren? Omdat ik snak naar vitamine D!” grapt vader Jan. “We wonen in de Rivierenbuurt en de Ostadestraat is om de hoek. We kennen de werknemers inmiddels bij naam en het ophalen van de auto is een feestje. Toen we boven op die berg stonden in Zwitserland heb ik zelfs een vakantiefoto naar het DIKS team gestuurd om te laten weten hoe enthousiast we waren over de auto.”

Een avontuur om nooit te vergeten

De rondreis door Europa bracht de familie De Vries dichter bij elkaar. Of ze nu genoten van de uitzichten in de Alpen, door de straten van Rome wandelden of aan het relaxen waren op de stranden van de Franse Rivièra, elke dag was een nieuw avontuur. “Het mooiste moment voor mij was toen we met de lekkerste ijsjes ooit naar de zonsondergang aan het kijken waren aan de Côte d’Azur,” zegt Emma (13 jaar). “Het was de mooiste zonsondergang die ik ooit had gezien en daarnaast werd het ijsje van Lucas afgepakt door een meeuw. We hadden allemaal buikpijn van het lachen.”

Vertel jouw verhaal

Met onze DIKS deelt uit actie vragen we jou om je persoonlijke DIKS verhaal (met foto's en/of video's) met ons te delen voor 31 december 2024. Wie weet rijd jij straks een jaar lang gratis in de DIKSte deelauto van Nederland!

*Op deze actie zijn onze algemene actievoorwaarden van toepassing.

Mail ons