Skip to content
This page is only published in Dutch

De beste huurauto voor ouderen

Tips
Diks Autoverhuur, Jan 5, 2021, 7:30 AM

Zodra je meer op leeftijd bent, veranderen de wensen qua autorijden steeds meer en meer. Neem bijvoorbeeld de instap en zithoogte: hoe hoger de personenauto, hoe fijner het wordt bevonden. Ook krijgt men steeds meer waardering voor een andere transmissie. Bij Diks Autoverhuur houden wij hier uiteraard ook alle rekening mee.

Bekijk personenauto's

SUV’s en cross-overs voor ouderen

Waar men in de jonge dagen soepeltjes de laagste auto’s instapt, wordt dat met de jaren iets minder gemakkelijk. Dat is zeker niet iets om je voor te schamen, maar wel iets om met de jaren rekening te houden. Gelukkig spelen autofabrikanten daar ook op in. Waar twintig jaar geleden hoge MPV’s het straatbeeld bepaalden, stapt men tegenwoordig erg graag in een cross-over of SUV. Die zijn dan wel net zo hoog, aan de buitenkant voelen die een stuk stoerder aan. Dat komt mede door de bredere bumpers, grotere wielen en strakkere vormen. Voor ouderen heeft dit als groot voordeel dat de instap zeer hoog is. De kans dat iemand dus zijn hoofd stoot door een te laag dak of moeite krijgt met het door de benen gaan, is er niet langer meer met een cross-over of SUV.

Hoge zit bij huurauto voor ouderen

Bij Diks Autoverhuur is er op het gebied van opgehoogde cross-overs of SUV’s de keuze uit twee modellen: de Opel Mokka en de Mazda CX-5. Beide auto’s zijn van een flink formaat en bieden met gemak de ruimte aan vijf personen, de Opel is alleen een slagje kleiner. De Mazda is van deze twee een echt bakbeest! Naast een hoge instap hebben deze twee auto’s als groot voordeel dat je daarna ook hoog zit. Hierdoor is het uitzicht en daarbij het overzicht op de weg enorm goed. Je kunt veel verder voor je uit kijken en daardoor beter anticiperen op het verkeer. Bang dat de auto te groot is? Onze huurauto’s zijn gelukkig voorzien van allerlei verschillende hulpsystemen, zoals parkeersensoren en zelfs -camera’s en verschillende veiligheidsvoorzieningen die bijvoorbeeld de dodenhoek op de snelweg in de gaten houdt en waar nodig waarschuwt.

Automaat in huurauto voor ouderen

Naast een hoge instap is het voor oudere bestuurders vaak ook erg fijn als er niet langer met de hand geschakeld hoeft te worden. Met een automatische transmissie is dat probleem snel verholpen. Met enkel een gas- en rempedaal scheelt het enorm veel denkwerk. Ook op dit gebied heeft Diks Autoverhuur enkele mogelijkheden voor zijn huurders. Zo zijn de Toyota Yaris en Toyota Corolla van een automatische transmissie voorzien! Hoewel dit geen SUV’s zijn, biedt vooral de Toyota Yaris ondanks zijn formaat een fijne hoge instap. Het is dan ook een erg populair model onder senioren. De hybride-aandrijflijnen van de Toyota’s zorgen daarbij voor een zeer gunstig verbruik waardoor ook dit flink in de huurkosten kan schelen! Doet formaat er niet langer toe? De Skoda Citigo-E is één van onze kleinste huurauto’s, maar door zijn volledig elektrische aandrijflijn is deze auto standaard van een automaat voorzien! Een ander groot voordeel: bij deze auto betaal je geen brandstofkosten.

Ben jij dus al iets meer op leeftijd? Maak je dan geen zorgen. Bij Diks Autoverhuur hebben wij aan alles gedacht en verhuren wij de perfecte personenauto voor op jouw oude dag.