Skip to content
This page is only published in Dutch

Because we carry

Diks voor Elkaar
Diks Autoverhuur, May 20, 2020, 12:00 AM

Met de Diks voor Elkaar actie steunen wij tijdens de coronacrisis mooie initiatieven met een voertuig. Iedere week besteden we aandacht aan één van deze initiatieven.

Deze week: een van de vrijwilligsters van Because We Carry kon wel één van onze voertuigen gebruiken. Ze wilde namelijk gedoneerde rugzakjes ophalen!

Because We Carry

Because We Carry bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de vluchtelingen op Lesbos. Wekelijks gaan er teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen te helpen die op de vlucht zijn. Ze delen levensmiddelen uit als eten, tenten en droge kleren, maar proberen ook voor een glimlach, respect en wat hoop te zorgen. Een prachtig initiatief, dat in deze moeilijke periode wel wat extra handen kon gebruiken.

De inzamelingsactie voor rugzakjes

Voor gevluchte kinderen is de coronaciris extra zwaar. In de kampen op Lesbos moeten ze zoveel mogelijk in hun tenten blijven. Naar school gaan zat er al niet in, maar door de coronacrisis is ook buiten voetballen met een fles, knikkeren met steentjes en glijden van de berg in een kratje geen optie meer. De kinderen hebben het extra zwaar en daar wilde Because We Carry wat aan doen. Ze riepen heel Nederland daarom op om rugzakjes te vullen met (leerzaam) speelgoed. Zo hebben de kinderen toch wat leuks te doen! De rugzakjes konden vervolgens bij inzamelaars in de buurt worden afgezet of worden opgestuurd.

De actie is een groot succes geworden! Maar als rugzakjes op de inzamelpunten zijn verzameld, moeten ze natuurlijk nog worden opgehaald. Ook daarvoor waren er fantastische vrijwilligers (de team captains) die zich graag inzetten. Alleen wordt het vervoeren van zoveel rugzakjes wel lastig… Gelukkig konden we met ‘Diks voor elkaar’ een steentje bijdragen!

Hoe ons voertuig kon helpen

Dankzij een van de bakwagens van Diks kon een van de vrijwilligers gemakkelijk een grote hoeveelheid rugzakjes ophalen bij de inzamelpunten. Heel fijn, want op die manier komen de rugzakjes op de juiste plek terecht. Als alles logistiek is uitgestippeld, zal Because We Carry er uiteindelijk voor zorgen dat de rugzakjes bij de kinderen terechtkomen. Wat een helden, die vrijwilligers!

Ook op weg in een voertuig van Diks?

Ben jij ook zo’n mooi initiatief gestart of ken je iemand die zich extra inzet in deze moeilijke periode, en is een voertuig hard nodig? Laat het ons weten via het aanmeldformulier, of bel of mail ons*. Wij kijken graag wat we voor je kunnen betekenen. Juist in deze tijden vinden wij het ontzettend belangrijk om elkaar op weg helpen.

*Deze actie is ten einde, aanmelden is dan ook niet langer mogelijk.